1. Sonic & SEGA All-Stars Racing (NDS)

Sonic & SEGA All-Stars Racing (NDS)

Eindelijk weer eens een racegame voor de DS die leuk is, dacht ik toen ik over deze game en ik wel een beetje was uitgekeken op Mario Kart. Op het eerste gezicht leek het een nagemaakt, maar wel mooie versie van Mario Kart. Die verwachting was redelijk terecht, maar het viel toch wel een beetje tegen

Sonic & SEGA All-Stars Racing voor de Nintendo DS is een racegame gemaakt door SEGA met in de hoofdrollen Sonic en zijn vrienden danwel vijanden. Je racet in aparte wagens die allemaal speciale wapens kunnen afvuren en allemaal een andere All-Star Move kunnen uitvoeren.

Het leuke aan het spel is dat er veel aandacht is besteed aan de levels, ze zien er voor animatiegame-begrippen vaak heel mooi uit, met als uitstekend voorbeeld het level Treetops. Dat level heeft prachtig gekleurde bomen langs de weg staan en een mooie baan. Ook het tropische liedje geeft dit level een goede sfeer.

De banen zijn vaak heel absurd, ik bedoel: hoe bedenkt je het om over een roulettetafel te gaan racen, van een schip af te racen om vervolgens in vrije val op een soort dartbord neer te komen of om in de jungle in een gigantisch groen net te rijden? Absurd, dat wel, maar hoe geniaal! Qua banen is deze game dus met vlag en wimpel geslaagd. Nu de wapens nog. Die zijn wat minder. In je achterhoofd heb je dat dit een replica is van Mario Kart, en dan ga je dus ook de wapens vergelijken. De hogesnelheidsschoen is een leuke power-up, je gaat voor ene korte tijd heel snel, een prima power-up dus, maar WAAROM een schoen? Dit is weer zoiets absurds en dit keer dus in negatieve zin. Ook zo'n idioot wapen is de mijn. Het lijkt wel een misvorme bouwvakkerpsion met een oog! Dit noem je toch geen mijn! De raket, het schild, en de megaclaxon zin dan weer wel prima wapens. De KO Handschoen is natuurlijk een replica van de schildpadjes van Mario Kart, maar de de makers van déze game hebben er wel een origineel alternatief van gemaakt, een bokshandschoen. De regenboog is ook zo geniaal, in tegenstelling tot het scherm van iedereen van olie voorzien zoals in Mario Kart het geval was, wordt in dít spel alleen de beroerde rijder gestraft met een vaag beeldscherm als hij niet uitwijkt en door de regenboog heen rijdt.

De wapens zelf heb ik al behandeld, nu nog iets opmerkelijks aan de uitwerking van een wapen op je slachtoffer. Diegene valt niet eens, hij vliegt een beetje raar rond op 1 plek en rijdt weer verder. Dat hebben ze echt beroerd gedaan.

Je kan nieuwe cups vrijspelen in dit spel doorbij de beste 3 te horen van de vorige cup. Maar je kunt elk niveau kiezen! In het begin vind je het misschien nog wat lastig en kies je makkelijk. Na 3 cups wil je misschien wel eens moeilijk proberen. Je hebt dan de eerste drie cups niet met moeilijk uitgespeeld maar dat hoeft ook niet meer! Door deze gameinstelling is het toch niet ene echte overwinning als je het spel hebt uitgespeeld? Je kan weliswaar later nog wel moeilijk kiezen, maar dan speel je voor geen enkele beloning, dan is het niet heel spannend.

Een erg leuk onderdeel van het spel zijn de missies. Er zijn er heel wat te doen en sommige zijn nog aardig lastig. Vooral als je voor jezelf op alle missies de hoogste score wilt halen voor die ene achievement. Ze zijn erg leuk, zoals bananen verzamelen of ringen verzamelen. Ook is er een afvalrace, een erg vermakend speltype naar mijn ervaring.

Verder is het erg leuk dat ze allerlei Sonic en SEGA karakters ie het spel hebben gestopt, zo zit er zelfs voor de wat oudere gamers onder ons een leuk karakter tussen. De standaard zinnetjes die de personages zeggen zijn niet echt heel grappig en daarom kan het na verloop van tijd bloedirritant worden als dat ene karakter steeds weer hetzelfde onzinnige gekrijs uitkraamt.

Om nog even op mijn inleiding terug te komen, je moet je zeker niet laten misleiden door de prachtige 3D animatie op de voor en achterkant van het hoesje, daar komt in de game helemaal niets van terecht. Het wordt op de voorkant bij alle games natuurlijk wel wat verheerlijkt, maar bij deze game is het verschil tussen de voorkant en de werkelijke uitvoering wel érg groot. De game zelf bevat niet een super 3D animatie en de afwerking is ook niet zo fraai De game komt qua uitvoering daardoor wel eens lomp over, ook door het rare vallen als je geraakt wordt, wat ik eerder in deze recensie beschreef.

Dit is eigenlijk zo'n typische DS-game. Simpel maar geniaal en redelijk snel uit te spelen. Na het uitspelen valt er nog veel te doen, zoals de cups gewoon nog een keer opnieuw doen, alleen om de prachtige levels al.

(Allereerste recensie!)

Met deze recensie doe ik mee aan de Nintendo DS-challenge

Conclusie en beoordeling

Het is een vermakelijke racegame met prachtige levels, grappige karakters met aantal die al lang bestaan. De uitvoering is daarentegen ongelooflijk lomp en zeker niet goed geperfectioneerd. Als je wat afleiding zoekt speel deze game dan zeker, maar verwacht geen grafisch hoogstandje dat je maanden zal bezighouden.
7
Score
70
Score: 70
 • Pluspunten
 • Prachtige en originele levels, veel verschillende karakters, veel en gevarieerde missies, een aantal originele wapens
 • Minpunten
 • een aantal idiote wapens, mogelijkheid tot makkelijk uitspelen, lompe uitvoering

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Gelijk heeft hij. Wie kijkt er nu nog naar een poster in een game?

 • Dit is goed nieuws. Als er iets is waar ik een hekel aan heb is het reclame.

 • In sommige games in het best nice. In GTA bijvoorbeeld is het best tof om een coca cola board te zien maar in assassin's creed weer niet :P

 • In sommige gevallen is het best leuk en overtuigend zoals in games van GTA idd. Maar heeft het effect, denk het van niet.

 • Ja maar denk niet dat het effect zou hebben als ze het zouden gebruiken.

 • Ik vind het wel altijd leuker als in bijvoorbeeld FIFA echte reclameborden hangen.. maar er echt op letten.. neuh

 • persoonlijk vind ik het per game verschillend, games als Granturismo en fifa/pes maken het juist een stuk realistischer als er ECHTE reclame borden langs de weg het veld staan.. maar in een starwars game of LittleBigPlanet pas het dan weer absoluut niet.  maar ik denk sowieso wel dat ingame reclame werkt. zolang het reclame is die de doelgroep aanspreekt.

 • Wat een gezeur.

 • Idd, het ligt allemaal aan de game waarin het komt. Het lijkt me leuk als er echte reclame in GTA4 komt, die ook nog om de tijd wordt geupdate.

 • 'k kijk niet echt naar ads in games

 • Als het maar bij games zoals bv GTA alleen gebeurt, waar je ook verwacht reclame te zien in het echt.

  Ik hoef geen Coca Cola reclame te zien in Final Fantasy of Zelda die zich afspelen in fantasiewerelden.

 • Kijk er niet echt naar

 • Wat maxcre8 zegt!

 • Ik vind dat we in ons dagdagelijks leven al genoeg reclame hebben te verwerken. Ik ben zeker en vast geen voorstander van ingame reclame voor Rexona, Gillette or whatever.  Ik vind het echter niet erg dat een developer reclame maakt voor zijn andere games. Zoals EA sports reclame maakt voor NFS in die zijpanelen bij Fifa e.d.  Vb. Bij Splinter Cell Double Agent, die ene missie op de cruise ship. Op die tv stond groot en duidelijk Nivea… Ik bekeek het met een blik van WTF!?  Conclusie, games moeten rein blijven van reclame.
 • tjah, die ingame advertising zie ik nooit zo. Bijvoorbeeld bij een game als NFS heeft het echt geen zin. Bij langzamere games als splintercell zou ik er nou ook niet echt op zitten wachten!

 • Lijkt me best vervelend, loop je met link in Hyrule zie je een boord:''omdat je het waard bent''

 • Dat is toevallig. Ik doe op dit moment een onderzoek over ingame advertisement en wat gamers er nou van vinden. Veel reacties hiero en de mening over ingame reclame verschilt nogal soms.  Als iemand zin heeft om zn mening te laten weten en ons te helpen met ons onderzoek kun je onze enquete invullen: http://85.92.140.113/~enquete/limesurvey/index.php?sid=81567

 • Het hangt er maar net vanaf in welke tijd en op welke plek het zich afspeelt want bijv. een Coca Cola zoals is gezegt die zie je eerder in bijv. GTA dan bijv. AC of ergens in de Jungle.

 • ja het ligt ook wel aan de game.

 • mij maakt het niet veeluit, alleen zonder is wel fijner, in sommige games kan het makkelijker dan in andere. Bijvoorbeeld in Asassin's creed zou heel moeilijk zijn, en bijvoorbeeld in gta 4 heel makkelijk

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren