1. The Shoot (PS3)

The Shoot (PS3)

Heb je altijd al in een film willen spelen en vond je het vroeger tof om in een arcadehal met een grote lightgun op een scherm te knallen? Die twee dingen kan je nu tegelijk doen met The Shoot, dit keer met een paars gekleurde bal! De release van de Playstation Move brengt The Shoot met zich mee, de vraag is: is dit een blockbuster of een b-film?

De carrière mode van The Shoot bestaat uit vijf verschillende films elk uit een ander genre. Je speelt hier onder andere in een maffia en een onder water wereld. Deze films bestaan uit vier scènes uit hetzelfde genre maar elk net een andere omgeving en met andere vijanden. Tijdens elke film beschik je over vijf levens verspreidt over de verschillende scènes, zijn je levens op dan kan je de hele film opnieuw spelen. Dit lijkt veel erger dan het is, vijf levens is niet veel maar meer dan genoeg per film.

Zo duurt het bij sommige vijanden erg lang voordat ze schieten en heb je tijd genoeg om iedereen in beeld te schieten voordat jij geraakt wordt. De manier waarop je het meest geraakt wordt zijn de projectielen die naar je toe worden geschoten of gegooid. Deze kan je uit de lucht schieten of ontwijken door naar links of recht te bewegen met de Move controller. Wanneer je geraakt wordt zal je merken dat de regiseur van de film niet blij wordt en je levensbalk hierdoor terug loopt, deze kan je weer vullen door vijanden neer te schieten. Wanneer je meerdere vijanden achter elkaar neerschiet zonder dat je zelf geraakt wordt krijg je een steeds hogere vermenigvuldiger en zal je score sneller oplopen. Wanneer je een schot mist of geraakt wordt dan wordt de vermenigvuldiger die je op dat moment hebt gehalveerd en zal deze steeds kleiner worden wanneer je meer schoten mist.

Naast de steeds hogere vermenigvuldiger heeft het achter elkaar neerschieten van vijanden nog een groot voordeel, je kunt hiermee speciale vaardigheden mee verdienen. Er zijn drie vaardigheden te verdienen: showtime, shockwave en rampage. Als je een showtime hebt verdient kun je door de Move controller als een lasso boven je hoofd te draaien de tijd vertragen waardoor je alles makkelijker kunt raken. De shockwave gebruik je door buiten het beeld op de grond te schieten, hierdoor ontstaat er een schokgolf die alle vijanden in beeld dood. Als laatste is er nog de rampage, deze activeer je door buiten het beeld in de lucht te schieten. Wanneer deze vaardigheid is geactiveerd heb je tijdelijk een machinegeweer en maakt het niks uit als je mist, je kunt hiermee dus snel een groot aantal vijanden uitschakelen zonder dat je heel goed moet mikken. Alle vijanden die je met een shockwave of tijdens de rampage dood tellen gewoon mee voor nieuwe speciale vaardigheden en een hogere vermenigvuldiger.

Buiten het normale schieten om zijn er nog een aantal andere mogelijkheden om vijanden te verslaan, zo is het ook mogelijk om vijanden van dichtbij met een melee aanval te doden. Dit doe je simpelweg door een slaande beweging met de Move controller te maken. In elke scene zitten ook quick draws verwerkt, hierbij moet je de Move controller naar onder richten en vanuit je heup een vijand neerschieten. Dit moet je zien zoals dit ook altijd in een cowboyfilm gebeurd alleen is de spanning hier ver te zoeken, dit deel had een stuk beter uitgewerkt kunnen worden. Dit is nu niks meer dan je controller laten zakken, een paar tellen later naar het scherm mikken en de vijand schieten die er hierbij ook weer veel te lang over doet om te schieten.

De carrière mode is niet bijster lang en deze zal je na een hooguit een paar uurtjes uitgespeeld hebben, de doorzetters kunnen nog proberen om voor elke film goud te halen. Naast deze mode kan je nog kiezen uit score attack en verschillende challenges. In score attack kan je de scenes die je in de carrière mode vrij hebt gespeeld nog een keer spelen en hierbij proberen om overal vijf sterren te halen, dit kan alleen of samen met een vriend. De challenges speel je vrij door tijdens de film op stukjes van een poster te schieten, per film moet je acht stukjes schieten om hiermee de poster van die film compleet te maken. Wanneer je een poster compleet hebt krijg je van die film een extra uitdaging.

Conclusie en beoordeling

The Shoot is één van de games die samen met de Playstation Move is uitgekomen en laat zien dat de Move genoeg potentie heeft. De game voelt goed aan en de bewegingen worden goed vertaald naar het scherm. De game is wat kort en heeft ondanks een poging met de score attack weinig herspeelwaarde.
6
Score
60
Score: 60
  • Pluspunten
  • Move controller
  • Afwisseling in omgevingen
  • Minpunten
  • Kort
  • Te makkelijk

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren