1. Hitman: Contracts

Hitman: Contracts

Hitman is ondertussen uitgegroeid tot één van de beste franchises van Eidos. Onze biljartbal is inmiddels al toe aan deeltje drie. De eerste twee delen genoten een sublieme spelervaring en werden goed verkocht, terwijl er toch enkele minpuntjes aan het spel kleefden. Hoe zal het dit derde deel vergaan?

Om maar meteen de grootste vernieuwing aan te snijden, onze biljartbal glimt nog mooier. De grafische engine heeft een gigantische make-over ondergaan, en alhoewel het niet meekan met de knallers van tegenwoordig (Far Cry, het nog uit te geven S.T.A.L.K.E.R en natuurlijk Half-Life 2), ziet het er toch alleraardigst uit. Ook de omgevingen waar het spel zich afspeelt zien er mooi, zoniet luguber uit. In Hitman: Contracts beleven we namelijk allemaal flashbacks van eerdere opdrachten van onze 'Silent Assassin', twaalf in totaal. Enkele van deze missies spelen zich trouwens af in gebieden die we ook al tegenkwamen in de eerste Hitman: Codename 47.

De missies spelen zich over de gehele wereld af. In Siberië, Hongkong, Engeland en tot twee keer toe onze eigen Rotterdam mogen we voornamelijk sleutelfiguren uit de onderwereld vermoorden. De manier waarop we dit doen mogen we opnieuw zelf beslissen. Waar het in de vorige Hitman's zelfmoord was om gunsblazing door de levels heen te rennen, behoort dit nu wel tot de mogelijkheden. Je moet uiteraard wel opletten dat je niet te snel het loodje legt, maar het is wel mogelijk. We kunnen natuurlijk ook traditioneel alles stiekem uitvoeren. Wat overigens een grote toevoeging is aan de gameplay, is dat een aantal van de manieren hoe je het level moet overwinnen staat aangegeven op de map. Zo kan je in het eerste level op deze manier makkelijk aan een butlerkostuum komen, waardoor je zonder teveel gedoe dichtbij The Meatking kan komen.

Bij het spelen van de nieuwe Hitman kreeg ik een déjà vu gevoel. De besturing is behoorlijk hetzelfde gebleven, en zelfs aan de wapens is weinig veranderd. Het wapenarsenaal is trouwens behoorlijk, van .45 en lichte machinegeweren tot de uiterst dodelijk Vibe Wire (een 'schoenveter' waarmee je iemand kan kelen). Maar ik kan helaas niet alleen maar positief zijn over dit spel. Zo is de besturing net als in eerdere delen een beetje houterig. Als je onze Hitman tegen muren laat oplopen zal hij fijntjes gaan 'moonwalken', iets wat tegenwoordig zeldzaam is, daar Metal Gear Solid al zes jaar geleden liet zien dat het ook anders kan. Tevens kwam ik enkele vreemde bugs tegen in het spel. De eerste patiënt die ik afschoot in het gekkenhuis vloog maar liefst drie meter omhoog! En als je continu van kleding wisselt houdt de kunstmatige intelligentie je ook niet meer bij en gaan ze op zoek naar een persoon die het kostuum aan had die jij vijf minuten geleden aanhad, terwijl jij allang weer vrolijk aan het slachten bent.

Conclusie en beoordeling

Uiteindelijk is Hitman: Contacts een waardige opvolger, vooral na het iets teleurstellende tweede deel. Echter, de besturing voelt nog steeds niet lekker en er zitten enkele klein bugs in het spel. Daarnaast moet je als speler ook aardig wat geduld kunnen opbrengen. Wat ik overigens ook nog miste was een multiplayer modus. Nu snap ik wel dat het behoorlijk lastig is om een goede multiplayer in een spel als Hitman te stoppen, maar het geeft een ieder spel een grote replay waarde. Misschien iets voor Hitman 4?
7
Score
70
Score: 70
 • Pluspunten
 • Origineel
 • Meerdere wegen om missie te voltooien
 • Minpunten
 • Besturing
 • Bugs
 • Nog steeds geen multiplayer

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Ja, Unreal en Battlefield zijn ook echt te vergelijken met dit :S

 • Het lijkt me best wel een tof spel

 • Cooooooool spel :).

 • Dit spel lijkt me echt strak misschien dat ik m ook ga kopen.

 • Speelduur: Dit spel speel je als je de Unreal’s en Battlefield’s niets vindt.  waar slaat dat nou op…

 • derde deel, maar niet veel verbetering van de vorige twee…

 • die kale knikker is echt een sukkel, en alleen daarom vind ik het spel niet leuk om te spelen

 • Dit spel speel je als je de Unreal’s en Battlefield’s niets vindt.Er zijn zodanig veel spelen die op actie leunen, dat dit een welkome afwisseling is, je moet er alleen wel van houden.

  Hoe erg kan het zijn dat ie 3 meter omhoog vliegt? Zoek je soms realisme in een arcade spel ofzo..Hitman: Contracts probeert realistisch te zijn. Anders had je vette shootouts en was het de bedoeling dat je iedereen afschoot. Het is her en der stealth, zoals Thief en Splinter Cell. En die spellen zijn ook niet arcade te noemen.

 • Ziet er leuk uit maar is niet echt mijn type spel…..

  BTW niet zo zeiken over de review ga hem anders zelf maar schrijven!

 • Ja cool spel..zitten alleen een hoop bugs in..zoals mensen die door deuren heen lopen en mensen die boven een bed zweven ofzo..I vind het als psycho zijnde ook jammer dat je geen bloed ziet..maar dit is wel een toppertje die je zelfs op een @#$%& PC kan spelen:)

 • Hmmz goed spel inderdaad. Kheb hem zelf ook. De review valt me inderdaad zoals andere dat zeggen, erg tegen. Ten eerste is een 7 veel te laag naar MIJN mening. Ten tweede is de review tekort en ten derde bevat het slechte informatie… Echt prutswerk dit!  Edit: Om als minpunt te noemen nog steeds geen multiplayer slaat werkelijkwaar nergens op! Dus dan kan je elk spel wat geen multiplayer bevat als negatief gaan bestempelen. Ik bedoel het gaat toch om DEZE hitman. Die moet je gaan beoordelen! En niet over dat er geen multiplayer inzit of een andere optie die in andere games wel voorkomen. Maar goed ik heb zo het gevoel dat ik nog eindeloos door kan typen. Mijn punt is duidelijk volgens mij :-D Maar goed Hitman is een leuek game. Ik geef het een 8.5 :-)

 • Hmmz mijn site heeft een PlayStation2 versie en dit is een PC versie. Ik heb de PC versie; niet de PS2 versie dus dat slaat nergens op wat je zegt… Maar uhm degene die dat cijfer geeft ben jij toch en niet IG? Tis toch jouw mening? :-D

 • Uhm dat ben ik niet… Is een collega die een review van Hitman heeft geschreven. Je moet nu niet mijn SITE aan gaan vallen. Ik val IG ook niet aan. Ik heb commentaar op jouw review niet op IG ;-) Remember that please…

 • Hahahaha oke, ik dacht al. Nouja maakt ook niet uit :-D

 • Haha, lol. Nee inderdaad, ik ben Nick. Ik heb de review geschreven. Tja, sommige mensen vinden het spel goed, andere minder. Ik heb het eerste en tweede deel ook gespeelt, heb me er ook mee vermaakt en met deel drie (dit deel dus) ook. Echter, er zitten nog steeds fouten in, fouten die in deel één en deel twee ook gemaakt werden. Dus heb ik het spel van een score voorzien die véél bladen als 'alleen voor de fans' bestempelen.  De multiplayer mode is inderdaad niet iets om af te vallen. Maar ik had deze er gewoon graag ingezien. Dit had het spel mijns inziens nodig om een flinke replay value eraan te geven.  Tja, zoals je al zei, meningen verschillen. Ik probeer een recentie zo een zo goed mogelijke indruk te geven. Ik weet dat ik van de standaard af raak (veel sites/magazines geven het spel minimaal een 8), en ik wou het spel ook wel een 7,5 geven. Maar ik vondt een 8 ook al een beetje teveel van het goede.  Ik hoop dat je mijn standpunt ook begrijpt :)
 • lijkt mij niet zo veel aan

 • Hitman 2 (heb ik) is super, dus deze waarschijnlijk ook

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren