1. Fable III - Understone Quest Pack (X360)

Fable III - Understone Quest Pack (X360)

Het is inmiddels ruim een maand geleden dat spelers voor de 3de keer door het land Albion mochten dwalen. De ene na de andere quest werd door menig fervent speler voltooid en het was dan ook een kwestie van tijd voor Lionhead Studios met nieuwe downloadable content voor de game kwam. Dit is dan ook gekomen in de vorm van het Understone Quest Pack. Is dit een geslaagde queeste, of hebben de makers te lang onder een steen geleefd om de irrelevantie van deze DLC in te zien?

Bowerstone/Understone

In deze downloadable content gaat er, vrij letterlijk, een nieuwe wereld voor spelers open. Deze komt in de vorm van Understone, een ondergrondse stad die veel mysteries met zich meebrengt en gebouwd is onder de stad Bowerstone. Deze stad is spijtig genoeg niet erg groot en kan ook pas bereikt worden als de speler de 1ste quest, genaamd The Voice, gehaald heeft. Gelukkig kent Understone dan wel weer een aantal nieuwe huizen en winkels, die jij als koning kunt bezoeken. Zoals de naam van de content al doet vermoeden, kent het Understone Quest Pack ook een handjevol nieuwe quests. 3 om precies te zijn. Het begint dus allemaal met The Voice, waarin de stedelingen van Bowerstone een vreemde stem uit de ondergrond horen komen. Dat wordt dus op onderzoek uitgaan voor de speler. Na de quests is er dan weer een morele keuze die je kunt maken. Een keuze waar je jammer genoeg de impact amper van merkt. Dit komt omdat Understone gewoon een kleine rol speelt in het geheel en dus amper opvalt.

Ook qua lengte valt het geheel een tikkeltje tegen. De main quest duurt ongeveer een klein uurtje alvorens je het hebt uitgespeeld en de andere 2 onderdelen, die voor een verlengde speelduur zouden moeten zorgen, zijn nou ook niet bepaald denderend te noemen. Dus na circa 2 uurtjes heb je het ook wel gehad met het Understone Quest Pack. Deze voelt dus met een prijskaartje van 400 Microsoft Points, oftewel 5 euro, toch wel tamelijk prijzig aan. Het is dus ook aan de speler om te bepalen of hij of zij deze DLC het kopen en downloaden wel waard vindt. De andere 2 onderdelen die je in dit pakketje zult tegenkomen zal ik nu verder uitleggen.

Knallen op de schietbaan

Een andere quest zul je vinden in het huurlingenkamp, waarin je nu kunt knallen in een schietbaan. Hierin kun je, letterlijk, mikken op de highscore en daarmee tegelijk prijzen winnen. De schietbaan is jammer genoeg naar mijn mening niet meer dan een kleine en onbeduidende toevoeging aan de DLC en zal dus ook snel gaan vervelen. Als lichtpuntje is het dan wel weer zo dat jouw prijs wordt gekozen aan de hand van jouw prestatie. En hoe hoger de score, hoe beter de prijs.

Arena… alweer

De laatste toevoeging en 'quest' aan het Understone Quest Pack is een nieuwe arena in Reavers Mason, waarin je het wederom opneemt tegen groepen tegenstanders in de arena. Iets wat we ook in het spel zelf hebben gezien en dus amper meerwaarde weet te bieden. Het enige voordeel is het feit dat je nu gevechten opnieuw kunt voeren en dat je meer invloed hebt op wie je wanneer dood in de arena. Voor de rest is het echter een compleet overbodige toevoeging en ze hadden in de plaats hiervan een ander onderdeel kunnen toevoegen wat wel vernieuwing met zich mee had gebracht.

Grauw en grijs

In tegenstelling tot het veelal kleurrijke en vrolijke Albion, zul je een ietwat grijzere omgeving tegemoet gaan zodra je de Understone quests aangaat. Met name Understone, met zijn duistere inwoners en al, voelt erg duister, sfeervol, maar toch saai aan. Wat meer kleur had naar mijn mening dan ook wel gemogen. Het mocht echter niet zo wezen, dus mensen die van kleuren houden, hebben aardig wat pech.

Natuurlijk is alles grafisch net zo mooi als in Fable III zelf en details met mooie afwerkingen schieten gelijk goed naar voren. Ook kent deze downloadable content hier en daar wat bugs en glitches, maar dit brengt geen schade toe aan de speelervaring. Toch hadden ze hierin wat extra moeite kunnen steken om alles wat vloeiender te laten lopen. Ook qua audiovisuele presentatie is er dus niets wat grenzen verlegt, al is de audio zoals gewoonlijk weer een hoogtepunt in het spel. Bepaalde deuntjes komen echter wel erg bekend voor en voelen op sommige momenten aan als remakes van andere nummers.

Conclusie en beoordeling

Het Understone Quest Pack van Fable III is niet bepaald aan te raden voor mensen die veel waar voor hun geld willen hebben. Met slechts 3 onderdelen, een flauwe presentatie en een korte speelduur weet zelfs het goedkope prijskaartje de aankoop niet te rechtvaardigheden. Wel is de audio weer tof en voor diehard fans zijn het sfeervolle Bowerstone en Understone waardige toevoegingen. Ook de schietbaan weet wel voor wat vermaak te zorgen. En nieuwe wapens en armors zijn ten allen tijde welkom. Dus mits je een diehard Fable fanaat bent, kan ik je dit pakketje niet aanraden, tenzij je zo nodig Microsoft Points kwijt wilt raken.
5
Score
50
Score: 50
 • Pluspunten
 • Schietbaan
 • Sfeervolle stad
 • Audio
 • Nieuwe items
 • Minpunten
 • Kort
 • Onbeduidend en Grauw
 • Arena voelt beperkt
 • Bugs & glitches

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Klinkt goed:D

 • Na deze positieve recensie moet ik toch maar eens bij mezelf afvragen of ik deze game niet gewoon koop.

 • Halen dus.

 • Erg goede recensie en lijkt me een erg vette game!

  maar 1 vraagje: lijkt DMC een beetje op GoW? En is het leuker dan GoW of niet?

  Want als ik een nieuwe pc haal wil ik deze wel kopen maar ik weet niet of ik dan hetzelfde moet verwachten als GoW

  (en voor de domme mensen: met GoW bedoel ik God of War en niet Gears of War ;) )

 • Ziet er goed uit!

 • Laikos ik denk dat je in dit genre van games wel overeenkomsten in elke game zal vinden. DMC zal vast wel ideetjes gehaald hebben bij GoW of PoP, en vice versa zal dit ook wel het geval zijn. De basis van dit soort games is veelal gelijk ( een main character met een cool uiterlijk dat met wat acrobatische kunstjes en grote zwaarden een hoop vijanden ineen ramt ) maar elk van dit soort games heeft ook zen originele kantjes ;)

  Of DMC leuker is dan GoW is een persoonlijke keuze die enkel jij kan maken denk ik. Beide reeksen hebben zichzelf al bewezen :)

 • jammer van dat backtracking, maar denk dat het wel een game is die het kopen waard is.

 • als je het niet weet of je m moet kopen speel dan eerst deel 3, die is nog maar 15,- ofzo en naar mijn idee lijkt die erg op deel 4, persoonlijk vond ik deel 3 erg tof, de tussenscenes vooral zijn zo vet!

 • Ken na de recensie helemaal niet meer wachten op deze game.

  Voor mij de 1e Devil may Cry maar ik heb er heel erg veel zin in.

  Dat minpunt vind ik niet zo erg, het gaat mij vooral om het knokken.

 • Backtracking?  Man, dat is gewoon grote rehash! LOL

 • Kan niet wachten tot vrijdag. Valt me wel op dat verschillende sites en bladen toch aardig op 1 lijn zitten met het eindcijfer. Geen extreme verschillen deze keer zoals het was met AC. Het hangt toch allemaal wel rond de 8.8. De demo was vet, en na wat ik nu gezien en gelezen heb hier, zal ik blij zijn als ik hem eindelijk in huis heb…..

 • Must have dit spel!:D

 • Ik kan niet wachten!

 • Alleen jammer van die verplichte installatie op de PS3 van 5 GB die zo'n beetje 22 minuten zou duren. De laadtijden zouden er niet sneller op zijn geworden vergeleken met de 360. Ben ik even blij dat ik nog de 60 GB uitvoering heb van de PS3. Gelukkig is de installatie maar eenmalig en kan ik met een beetje geduld snel aan de slag….

 • Ben ik even blij dat ik nog de 60 GB uitvoering heb van de PS3.

  De 60GB versie heeft wat ermee te maken…..?

 • Zow ik ook hoor! Gelukkig heb ik de 60 gb versie!

 • JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA KOPEN:P

 • @alec bloodworth, DMC bestond eerder dan GoW, dus GoW heeft misschien dingen van DMC, maar zeker niet andersom;p

 • ben het met blup eens.

 • Net cijfer! Mooi dat we geen taferelen als bij deeltje twee te zien krijgen en de dat serie weer op een mooi niveau blijkt te zijn.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren