1. E3: Metal Gear Solid 3: Snake Eater

E3: Metal Gear Solid 3: Snake Eater

Een van de spellen die je gewoon gespeeld moet hebben op de beurs is onder andere Metal Gear Solid 3: Snake Eater dat exclusief voor de PlayStation 2 zal gaan verschijnen. Op de stand van Konami was een speciale E3 demo opgezet zodat je zelf het begin van het spel kon doorspelen. Naast een demo, die speelbaar was in een dicht begroeide stand, toonde Konami ook een gloednieuwe trailer van Snake Eater.

De trailer zag er zeer indrukwekkend uit en op het moment dat de trailer getoond werd op de Konami stand was het weer een enorme drukte. De trailer liet vele Snake momenten zien in de jungle, maar ook daarbuiten. Zo nam Snake het in de zanderige bergen op tegen een helikopter en verscheen de nichterige Raiden op het einde ook nog even in beeld als soldaat waar hij in zijn kruis gegrepen werd door een kolonel. Het ging hier uiteraard om een goede grap van bedenker Kojima. Zoals iedereen weet was Raiden nou niet het personage waar iedereen in Sons of Liberty op zat te wachten.

Maar het draaide uiteraard allemaal om die speelbare demo van Snake Eater. De demo begint weer met een prachtig in-game introfilmpje waarin "Snake” zich klaarmaakt voor een geheime missie, Operation Snake Eater. De taak van deze spion is om binnen een Russische militaire basis een onderzoeker op het gebied van nucleaire wapens te vinden. Deze zou volgens bronnen aan een geheel nieuw wapen werken. Het draait hier natuurlijk om Metal Gear.

Na je sprong uit een vliegtuig beland je in een zeer dichtbegroeide jungle en begint het uiteindelijke spel. Leuke toevoeging is om tijdens je sprong op R1 te drukken om zo door de ogen van Snake naar beneden te kijken. Als je geland bent krijg je het vernieuwde codec/radio scherm te zien. Links zie je weer in een klein plaatje met wie je praat en rechts zie je een gehele Snake. Eerst moet je jouw spullen terug zien te vinden, waarna je al sluipend langs de verschillende terroristen moet zien te komen.

De manier van spelen lijkt erg op die van Metal Gear Solid 2, maar dit deel kent een aantal zeer grote nieuwe spelelementen. Zo maakt Snake gebruik van camouflage. Snake heeft verschillende camouflages tot zijn beschikking. Zo moet je gebruik maken van groene camouflage als je door de bosjes sluipt en van bruine camouflage als je tegen de bomen staat. Naast het camouflage spelelement speelt ook voedsel een belangrijke rol in Snake Eater. Snake moet namelijk tijdens het spel eten. Onder de levensbalk vind je een balk dat aangeeft hoeveel honger Snake heeft. Gelukkig loopt de balk niet zo supersnel leeg, maar toch moet je eten inslaan voor het geval dat je wel honger krijgt. Je kunt bijvoorbeeld paddestoelen met je mes meenemen, de grote vraag is of ze niet giftig zijn.

Grafisch ziet het er ook weer zeer goed uit. Het oog voor detail is enorm. Zodra je sluipend door het gras kruipt vliegen de vogeltjes bijvoorbeeld weg. Ik kwam in de demo ook een aantal zeer grote krokodillen tegen. De soundtrack heb ik niet echt goed kunnen beluisteren, omdat het nogal lawaaierig was. De demo maakte in ieder geval nog wel gebruik van de Japanse stemmen. Kortom, Metal Gear Solid 3: Snake Eater gaat volgens mij een geweldig spel worden. De speelbare demo was al ontzettend gaaf en de trailer liet zeer indrukwekkende beelden zien, waaronder een Snake in pak, huilend voor een graf. Metal Gear Solid 3: Snake Eater ligt vanaf eind dit jaar in de schappen en zal exclusief voor de PlayStation 2 verschijnen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • yeh!

 • Dat met Raiden was gewoon een grapje. Hij zag er net zo uit als in Sons of Liberty. Hij had alleen een ander pak aan.

 • Dit is een van de goede spellen voor de ps2!

  Ook al gaat mijn voorkeur uit naar de xbox…

 • oo, dit word wel een lekker spel, als hij half zo goed word asl sons of liberty, ben ik al meer dan blij, want in tegenstelling tot andere vond ik die WEL cool, en dat raiden het spel verpest vind ik lulkoek..de gameplay doet er niet voor onder..

 • Remco, was die demo het jatten waard?

 • "Zodra je sluipend door het gras kruipt vliegen de vogeltjes bijvoorbeeld weg"  nou nou heftig hoor:P  maar het wordt zeker wel een vet spel


 • Best. Game. Ever.  Dat is mijn verwachting :)

 • @USSJ: Ja, de demo is bij mij thuis te spelen ;)  @ Champ10n: Het gaat om de details. Al die details die in het spel gestopt worden zorgen voor die goede sfeer.

 • Dit word zeker voor veel mensen zonder ps2 een reden om er een in huis te halen.

 • Raiden? Sorry maar om nu al te melden dat het hier om Raiden gaat, is toch iets te veel van het goede. De grap die Kojima uihaalde was ook niet om Raiden voor 'lul' te laten staan omdat niet iedereen hem mocht. Het was dezelfde grap als in Sons of Liberty.

 • @Jeroenr: dan was het de vader van Raiden. :)

  Ik heb de trailer 1x gezien en dat was wat ik er uit kon halen. Jonge Ocelot 'wanna-bee / look-a-like / sort-of (:P) greep Raiden look-a-like. • @USSJ: Ja, de demo is bij mij thuis te spelen ;)

  waar woont je huis!

 • Haha lolz, Snake Eater 3…;)

 • dit spel gaat he wel doen.

 • Great!!! Dit wordt waarschijnlijk wel het spel van 2004. Maar niet te hard juichen want MGS2 viel wat tegen.

 • @Remco

  Het was ook geen jonge Ocelot :-)

  Die komt overigens wel in de demo voor (de man die eerst een normaal pistool hanteerd). Verder waren de woorden "Kurabawa Kurabawa" uit de mond van de man die Raiden look-a-like in het kruis greep opvallend.

  Wat zoiets betekent als Mijn God Mijn God.

  @MasterAap Snake is niet de Snake die we kennen als Snake ;-)


 • Wat heeft iedereen nou tegen Raiden?? Waarom is hij altijd zo de lul??

 • ja Raiden,.. mensen die MGS2 uit hebben gespeeld weten dat Raiden uiteidenlijk een best stoere (zal ik het zo maar zeggen) gast is, en geen N00p zoals hij in het begin van het spel lijkt te zijn.. ;)  anyway MGS3 ziet er zeer mooi uit qua gameplay en graphics kan niet wachten.. en ben zeer benieuwd naar het verhaal en wie wie is…

 • wie is dat wijf dan ik die trailer waar snake mee vecht

 • Ok Cagdas, mee eens :D  MAAR,.. Raiden maakte Snake wel Uber stoer natuurlijk in MGS2

  omdat je Snake niet kon besturen en werdt afgeschilderd als een super held.. weet je nog het moment dat je onder langs (plant) het water moest lopen en sniperen.. en dat Snake je kwam helpen vanaf de andere kant.. en hij alles met one single shot neer knalde? dat was wel vet.. maar goed how cares, je moet gewoon zelf met Snake spelen, true.. hoop dan ook dat je straks ook niet ineens switched in MGS3

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren