1. 007: Blood Stone (X360)

007: Blood Stone (X360)

De tel van de James Bond films zul je nu wel kwijt zijn geraakt, maar games die zijn er nog niet veel, al komt er nu een nieuwe bij namelijk James Bond: Bloodstone.

In deze game speel je het verhaal na van de laatste James Bond films. Je bent James Bond die gespeeld wordt door Daniel Craig, een rustig en slim persoon wat we van de James Bonds gewend zijn.

Verhaal

Je eerste missie in de game is om de bom uit te schakelen en ervoor te zorgen dat de bom de generaal van een organisatie niet bereikt. Je begint in actie te komen op de boot van Greco, een man die verantwoordelijk is voor de bom en die hem moet afleveren. Je moet hem zien te vinden en zijn handlangers uitschakelen. Al snel wordt je opgemerkt in de boot en is het een kwestie van domweg wat knallen uit cover, dit vond ik erg jammer, want ik zie James Bond liever gewoon als een soort van Sam Fischer die in stilte zijn vijanden afmaakt. Als Greco ontsnapt zul je met een boot hem moeten achtervolgen, onderweg bederven explosies en vijanden je zicht waardoor het moeilijker wordt om dichtbij Greco te blijven. Dit is misschien leuk en maakt het spel misschien ook moeilijker, maar het had voor mij wel op een andere manier gekund, bijvoorbeeld door meer vijanden neer te zetten die op jou schieten waardoor het moeilijker is om in leven te blijven. Als je Greco bij de kraag hebt gevat schijnt het zo te zijn dat iemand anders in een snelle wagen ervandoor is gegaan met de bom, ook hierbij zul je met een auto de achtervolging in moeten zetten en hem door middel van een tik tegen de auto te geven te laten crashen. Als je dat gedaan hebt zal de bom automatisch ontploffen in de auto en heb je je eerste missie voltooid.

De sfeer met de gadgets

Als je een paar missies hebt gedaan, die je sowieso wel bij elkaar 7 uur kunnen vermaken en ook geleerd hebt hoe je je met je smartphone moet omgaan zit je echt in de sfeer van James Bond. De smartphone is voor mij eigenlijk alleen een middel om de weg te vinden en om objecten te scannen, voor de rest doe ik er niet veel mee, dat doe ik om de game wat moeilijker te maken voor mezelf zodat ik bij elke muur cover neem en kijk waar vijanden staan. Wat jammer is dat je voor de rest naast de Smartphone niet echt veel Gadgets hebt terwijl in de films James Bond dat wel heeft. Voor de meeste mensen zal de smartphone een leuk middel zijn om te zien waar de vijanden staan en andere objecten, maar voor mij niet.

Locaties

De locaties waar je in terecht komt zijn echt geweldig. De ene keer zit je in een soort van catacombe en de andere keer op een bouwplaats. De locatie in Siberië is voor mij het leukst geweest, omdat je daar lang bezig bent en de omgeving er gewoon mooi uitziet met al die sneeuw, ijs en vooral benzinevaten die jouw vooral helpen om je een weg te banen door de game. Wat betreft het gedeelte met de treinachtervolging, als je in de auto zit en je rijdt over het ijs heen, is het moeilijk te zien wat het verschil is tussen ijs en water, je zal daardoor ook vaak in het water belanden en opnieuw moet beginnen.

Taking cover

Het coversysteem bij deze game is makkelijk. Je hebt als je in cover bent een klein wit rondje op je scherm daardoor kun je op vijanden richten en dan de rechter trigger van je xbox controller overhalen om de vijand makkelijk uit te schakelen. Wat slim is, is dat je kogel wel meteen een kill veroorzaakt en dat de rest van de vijanden niet schrikken, van een man die neervalt anders zullen ze je zoeken en als je dan gevonden wordt is de kans groot dat je dit niet zult overleven, want James Bond kan niet een regen aan kogels opvangen.

Ergenis

Waar ik me aan geërgerd heb bij deze game is, dat als je vanuit een hoek wilt draaien naar een andere hoek in cover, dit meestal niet lukt en hij dus gewoon gaat staan en je dus makkelijk gezien wordt. De camera’s in de game zijn echt een last, dit is echt een obstakel. Het scannen is daarentegen ook niet te moeilijk maar ook niet te makkelijk. Ik bedoel dan het gedeelte van het scannen waarbij je toetsen in moet drukken op je controller.

De wapens

In de game zijn er bepaalde wapens waarmee je kunt schieten. Zo heb je in de eerste plaats je pistool met een demper erop. Deze blijf je houden om de vijanden in stilte uit te schakelen. Als je van een vijand een wapen afpakt zul je nooit je pistool verliezen. Dat vind ik fijn, omdat je bij games zoals Gears of War je wapen met de kettingzaag erop kunt verliezen door domweg niet op te letten terwijl dat wel je beste wapen is. Het nadeel daarvan is dat je maar 1 willekeurig wapen naast je pistool kunt hebben en dat is misschien lastig. De beperkt aantal kogels maakt deze game nog realistischer.

Bugs

Bugs, daar heeft de game ook last van. Ik heb namelijk vastlopende mannetjes gezien en kogelstralen die wijder zijn dan die van andere vijanden terwijl het dezelfde soort vijanden zijn, maar wat ik nog het aparts vind is dat er geen bloed van de vijanden afkomt als je ze neerschiet.

Snelle achtervolgingen

Achtervolgingen in deze game zijn er bijna niet. De game had wel wat meer achtervolgingen kunnen hebben dit brengt de wat eenzijdigheid van het schieten in balans, maar als er achtervolgingen zijn zijn ze erg vet!!!

Gele rondjes

Als je een paar vijanden hebt neergehaald krijg je automatisch van die gele rondjes die

ervoor dienen om de meerdere vijanden sneller uit te schakelen, wat je ook bij Splinter Cell Conviction hebt. Die rondjes krijg je alleen maar door de vijanden melee op een spectaculaire manier neer te halen. De melee attacks zijn echt awesome!!! De hand en voetbewegingen vliegen van je scherm en er zijn allemaal verschillende combo’s, een echte vechtersbaas die James Bond en is deze game dus zeer de moeite waard om te kopen.

Conclusie en beoordeling

James Bond: Bloodstone is een game die je tot in het eind in de sfeer houd en voegt met achtervolgingen, sluipen, schieten en vette locaties een mooi geheel, behalve de bugs dan en de korte speelduur, maar bovenal een vette game
8
Score
80
Score: 80
 • Pluspunten
 • Melee attacks
 • Achtervolgingen
 • Vette locaties
 • De sfeer
 • Minpunten
 • Cover werkt niet goed mee
 • De bugs
 • De game had wel wat langer kunnen duren

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Las het daarstraks op Jeux-France, een leuke toevoeging :D.

 • Leuke toevoeging, maar doe mij maar Yoshi, Toad, Mario en z'n matties.

 • Nice! Leuke extra :D

 • Erg leuk! Maakt het wat persoonlijker :P

 • wtf dat lijkt me echt kut

 • Dat was wel te verwachten.

 • haha kan iedereen mijn lelijke kop zien :D

 • Even offtopic

  Kun je die Mii's ook voorzien van een eigen gezichtsfoto mbv een camera ?

 • @Koppa

  Nee. ( atm ieder geval niet ).

 • @ Koppa:  Als het goed is, is deze mogelijkheid er nog niet.  On topic:

  Opzich een aardige toevoeging, maar geef mij toch maar de echte Nintendo characters! • Jep, leuke extra, maar ik race liever met normale personages;).

 • @koppa  Nee, helaas niet en denk dat ie er ook niet gaat komen want er is 1 geen cam voor de Wii en 2 de software die je gezicht op een bv een mii moet zetten staat niet op de disc. Zou wel kunnen met een software update die je op je Wii kan zetten…dat is mischien wel een mogelijkheid maar denk zelf dat je het eerder op de volgende console versie van mario kart kan verwachten….

 • Dit wordt de slechtste MarioKart ooit… Mii's, like wtf? Nee, de weg die Nintendo hiermee inslaat bevalt mij totaal niet.

 • Was te natuurlijk te verwachten, maar wel leuk.

 • Al gelezen op GoNintendo :) Mii ondersteuning had ik niet verwacht, maar het voegt zeker iets positiefs toe aan het spel! Misschien moeten we een petitie gaan starten zodat Amerika/Europa het spel voor een keer eerder dan Japan krijgen, aangezien ze daar met Wii Fit en Brawl al ontzettend worden voortgetrokken.

  Op GoNintendo stond overigens ook dat het zeer waarschijnlijk is dat GameCube controllers ook worden ondersteund omdat de groene A en rode B knoppen duidelijk waren te zien op screens, terwijl op andere de A en B knoppen wit zijn zoals de Remote dat ook heeft :)  Edit: @degenen die kritiek hebben op Miis en het stuurwiel: Je wordt niet gedwongen om ze te gebruiken!

 • Ik vraag me af hoe ze het dan doen met de speciale karakter item. Één globale item voor alle Mii's? Of mag je er één kiezen ofzo?

 • Vind het niet echt bij Mario kart passen, de officiële Nintendo figuurtjes zijn een compleet andere stijl dan die irritante Mii's…  @ Jorenmartijn

  Dat is bullshit, iedereen die online met z'n Mii gaat racen heb jij toch ook mee te maken??

 • @AzriaX: Ik zei dat jij niet gedwongen wordt om ze te gebruiken, niet dat anderen ze dan ook niet mogen gebruiken.

  Het is eigenlijk best logisch dat Mii's een optie zijn met de toevoeging van WiFi, aangezien steeds dezelfde figuren langs zien komen op een gegeven moment de nieuwigheid ook uit online haalt. Het brengt meer variatie :)

 • erg leuk gewoon!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  hi!

 • Nou, ik vind het maar scheel..

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren