1. Fallout: New Vegas (PC)

Fallout: New Vegas (PC)

Het is 2281. 204 jaar nadat de atoombommen de wereld in een radioactieve vuurzee hadden ondergedompeld. De wereld zoals wij hem kennen, bestaat niet meer. Jij bent een koerier van de Mojave Express en jij moest een pakketje bezorgen naar iemand in New Vegas. Helaas ben jij Jan Ongeluk en je bent in bezit van een kostbare Pokerchip gemaakt van Platina, waardoor jij een kogel door je hoofd krijgt.

Het verhaal begint letterlijk met een knal. Je wordt door je hoofd geschoten, omdat je in het bezit bent van de Platinum Chip die je van je werkgever in de Mojave Express moest bezorgen. Vreemd genoeg heb je het schot overleefd. Je wordt gered door een robot en je wordt hersteld en genezen door een man genaamd Doctor Mitchell. Nadat je gered bent begin jij je jacht op de man die je had neergeschoten. Later word je opeens aangesproken door iemand van Ceasar's Legion, de NCR en een robot van Mr. House die allemaal namens hun baas spreken en vragen of je wilt helpen. Een vreemde wending, want je ging van jagen naar de man die je neerschoot tot opeens een van de leiders van de grootste factions dienen. Het verhaal zelf is wel goed, alleen was er weinig opbouw en het hoogtepunt voelde niet echt als het hoogtepunt.

Ik vind zelf het verhaal van Fallout 3 een betere opbouw hebben. Alhoewel New Vegas veel meer opties biedt in de main quest en de side quest en wanneer je voor een factions in de main quest kiest dan voelt het dan ook niet als een slechte daad. Zelfs al kies je voor Ceasar's Legion dan voelt het nog steeds als een goede daad, omdat elke faction naar mijn mening een hele goede reden heeft voor zijn daden. Ceasar's Legion is ervan overtuigd dat de Romeinen de enigen waren die een Post-Apocalyptische scenario zouden kunnen overleven, vanwege hun discipline en hun genadeloze aard die in een wereld als die van Fallout noodzakelijk is.

De NCR wilt dezelfde waarden van de "Pre-War" democratische Amerika behouden.

Mr. House, de stichter van New Vegas en van RobCo electronics heeft grootse plannen voor New Vegas. Hij is alleenheerser, een dictator van New Vegas, die New Vegas en zijn bewoners opnieuw de toekomst in wilt blazen. Mr. House is zelf ook tegen de NCR, omdat volgens hem democratie de wereld tot een apocalytische einde heeft gedreven.

Dan heb je ook nog de optie als jezelf als heerser samen met je hulprobot "Yes Man!" als je het leuk vindt om gezellig de baas te spelen.

Wat ik wel mis zijn een paar van die quests die je zo'n epische gevoel geven zoals in Fallout 3. Quests die je moraal laat denken over je keuzes, zoals de atoombom in Megaton en wat je ermee gaat doen. Of het einde van Fallout 3 waar je een moeilijke keuze moet maken. En dat is wat ik helaas in New Vegas mis.

Fallout New Vegas kent meerdere factions. Zo is The Brotherhood of Steel weer in het spel, alleen speelt het dit keer een veel kleinere rol.

De grootste factions in New Vegas zijn de NCR, Mr. House en Ceasar’s Legion. Zo heb je nog veel andere kleinere factions zoals de Followers of the Apocalyps en de Boomers. Heel veel van die factions zijn ook gebaseerd op de voorgaande Fallout games en zo wordt er ook nog zo nu en dan over de Capital Wastland van Fallout 3 gesproken. Door die fundering van de vorige games hebben de factions ook een briljant achtergrondverhaal, die de factions in dit spel sterker laten overkomen Niet alleen de de factions, maar ook de personages in New Vegas zijn ook heel sterk opgebouwd op basis van de vorige Fallout games.

De Mojave Wasteland belaagt de speler verschrikkelijke wezens en tegenstanders. Van de wezens die we gewend zijn uit Fallout 3 zoals: de Supermutants en de Deathclaws zijn terug. New Vegas biedt ook nieuwe wezens zoals de Geckos van de oudere Fallout games en een nieuwe lastige insectensoort genaamd de Cazador. Heel veel wezens zijn helaas ook gewoon klakkeloos van Fallout 3 overgenomen met maar een paar nieuwe wezens erbij en de AI is ook niet echt super. Je hebt veel sterke vijanden in New Vegas, maar de sterkste vijand is wel het spel zelf. Je wordt gewoon geterroriseerd door bugs en glitches. Glitches zoals de welbekende Exorcism Glitch waarbij in het begin van het spel het hoofd van Doctor Mitchell rond begint te draaien. Die glitch is niet schadelijk voor het spel en is ook best wel grappig om te zien, maar zo heb je ook nog glitches die je game laat crashen. Of wanneer je door een scope gaat kijken een computerscherm ziet of wat bij mij vaak gebeurt is dat mijn hoofd spontaan zonder reden dan ook ontploft.

''Truth is, the game was bugged from the start.''

De jaren 50 sfeer is inmiddels welbekend bij de Fallout games. Een heerlijke mix van jaren 50 en de toekomst in het gebied rond de Strip en in het noorden van New Vegas en in het westen een leuke cowboy-achtige sfeer en alcohol. Heel veel alcohol. Ondanks de levendigere New Vegas heeft het een veel grimmigere sfeer dan Fallout 3. Grotere alcohol en drugsgebruik, seks en prostituees en geweld en slavernij zijn ook nog eens versterkt door Ceasar’s Legion die de slaven pijnlijk misbruikt en de andere slachtoffers oppakken en executeren of nog erger: De slachtoffer gaan kruisigen. Omdat New Vegas ook levendiger is, heb je ook meer dorpen en steden die je toevallig kan tegenkomen en die je dan eventueel spullen kunnen verkopen of diensten kunnen verlenen. Met de aanwezigheid van de karavanen en de reizende koopmannen kun je ook midden in de Mojave Wasteland ook dingen kopen en misschien om sommige diensten vragen zoals je uitrusting repareren.

Ondanks de afstand tussen de twee staten Nevada en Washington DC, hebben de inwoners in New Vegas precies dezelfde kleren als de inwoners van Washington DC. Dat de uitrusting nog op elkaar lijkt dat kan ik nog begrijpen, want dat is meestal ‘’Pre-War’’ van de militaire dienst waar design ook niet zo’n grote rol speelt. Maar met kleding is het voor mij wel een probleem. Doe dan tenminste andere kleuren. Begrijp me niet verkeerd, want New Vegas heeft ook heel veel nieuwe uitrusting en kleding, zoals de kleren van de NCR of Ceasar’s Legion. De gokkers op de Strip hebben ook nieuwe kleding, zoals maatpakken etc.

Nu over naar de wapens en wat zijn ze goed! Elke wapen voelt anders, elke wapen voelt alsof het er is om een andere taak te verrichten en elke wapen kan elke speler van elke class/skill dan ook aanspreken. Zo heb je een van mijn favoriete wapens de Hunting Rifle. Het ziet er heel vet uit en heeft ook zo’n echte Post-Apocalyptische feel, omdat het bijvoorbeeld helemaal verroest is en aan elkaar wordt gehouden door wat plakband. Zo heb je de Minigun met zijn hoge vuursnelheid of dan heb je de Plasma Rifle of de Gatling Laser voor de mensen die genieten van de ‘’Energy Weapons.’’ Voor de ruigere personage is er ook een grotere keuze aan melee en unarmed wapens. Van een golf club tot een Super Sledge of een Power Fist, New Vegas heeft altijd een wapen voor jou. Wapens kun je dit keer ook modificeren. Je daarbij denken aan dingen zoals een silencer, een scope, grotere magazines en nog veel andere dingen. Er zijn nu meer unieke wapens en de unieke wapens zijn dit keer niet alleen sterker, maar ze hebben nu ook hun eigen looks. Het kan een simpele camouflage zijn of compleet verguld zijn met decoratieve graveringen en de maagd Maria bij de grip.

De gameplay van New Vegas is bijna helemaal hetzelfde gebleven vergeleken met Fallout 3. Je hebt nog steeds de keuze tussen First of Third Person, het V.A.T.S. systeem is er weer en de Perks zijn er nog steeds sinds de eerste Fallout game in 1997. De veranderingen die er zijn aangebracht, zijn Ironsights zodat je in First Person door het vizier van je wapen kan kijken. Veranderingen in het Melee en Unarmed vechtsysteem, binnen en buiten V.A.T.S.. Zo kan je als je Unarmed of je Melee skill hoog genoeg is dan kan je speciale aanvallen doen, zoals een Uppercut of een Back Slash. Ook duidelijke veranderingen zijn bijvoorbeeld eisen die je aan een wapen moet voldoen. Zo moet je opletten hoe hoog je Strength is of hoe hoog je skill is waar het wapen mee is betrokken, want als je te slap bent voor het wapen of je skill is te laag dan kan je hem niet goed gebruiken. Dan kan jij bijvoorbeeld niet normaal je geweer stilhouden wanneer je ermee richt. Heel veel skills die je hebt die bepalen nu ook veel kleinere dingen of opties die je niet met een andere skill kan doen. Zo heb je bijvoorbeeld speciale ‘’speechchallenges’’ waar dit keer niet alleen je Speech skill daar een rol in speelt, maar ook al je andere skills. Zo kan je bijvoorbeeld iemand overtuigen om iets te doen of de robot bij de Strip je door te laten gaan zonder dat je hoeft te betalen als je Science skill hoog genoeg is. Naast je Karma heeft New Vegas ook een reputatie erbij gedaan. Reputatie staat voor hoe een bepaalde stad of faction over je denkt. Een goede reputatie zorgt ervoor dat mensen je leuk vinden, dat als behulpzaam wordt gezien en dat je meestal ook gratis spullen krijgt of korting krijgt bij een winkel van de stad of faction. Als je een slechte reputatie hebt dan word je gehaat, mensen van de stad of faction gaan je aanvallen of ze zijn bang voor je en vluchten.

Het is eigenlijk net de Karma systeem, maar dan specifieker.

Conclusie en beoordeling

Fallout New Vegas is een hele goeie game. Het heeft de vele dingen van Fallout 3 overgenomen en dan nog een stuk verbeterd voor een betere Fallout ervaring. Met de sfeer, vrijheid en sterke verhaal achter de personages door de voorgaande Fallout games.Ondanks alle minpunten en de bugs is het nog steeds een geweldige game. Kortom, een game die elke Fallout fanetiek zou moeten spelen!
8,3
Score
83
Score: 85
 • Pluspunten
 • Sfeer
 • Content, content en nog eens content!..
 • Factions
 • Prima verhaal...
 • Heerlijke V.A.T.S. systeem
 • Heel veel kleinere aanpassingen voor een betere ervaring
 • Veel referenties naar de vorige Fallout games
 • Vrijheid
 • Minpunten
 • Bugs
 • het is wel veel kopieer en plakwerk
 • het heeft wel een vreemde opbouw.
 • AI
 • Mis soms het epische gevoel van de vorige games.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Haha.. dat is vet!! :D

 • Cool!

 • Yes dit word een vet star wars spel hoop dat er nog meer characters speelbaar zullen zijn :D

 • Met Darth Vader spelen is altijd vet.

 • cool:p

 • Yeah baby yeah!

 • lol dan wordt de genadeklap: IK BEN JE MOEDER!!!WHAHAHAHA!!

 • nice :)

 • Yeah baby yeah!  Dat mag jij helemaal niet leuk vinden, Darth Vader is de badguy ;)  @ Topic  YEAAAAAAAAAH
 • Dit spel lijkt me echt vet :-)

 • lol

 • Dat is vet!

 • vet

 • Eerst noemen jullie hem Darth Vader daarna wordt het Lord Vader?  OT: Wel leuk voor de fans van Darth Vader!

 • yeah!

 • w00t…maar waarom mag ik de game niet spelen :'(  dat er iemand de game al heeft mogen spelen geeft toch al aan dat het behoorlijk opschiet met de game

 • Wordt vet! :D

 • Dope, een game om naar uit te kijken.

 • gruwelijk!!

 • Zeker vet, kun je eerst ff proeven van alle mogelijkheden en dan aantal avonden vechten om dat ook te bereiken…  Btw heb ik volgens mij dit artikel gesubmit, maar staat er niet echt bij…

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren