1. Kirby's Adventure (NES)

Kirby's Adventure (NES)

r was eens een huisje in het onherbergzame, afgelegen Noorden. Rond dat knusse huis huilden de koude winden, die een snurkend jongetje in zijn slaap stoorden. Wakker geworden door het geluid, rekte de kleine man zich geeuwend uit. Met de oogjes nog half gesloten keek hij slaperig naar een kalender, bevestigd aan de deur. Daarop stond geschreven: ‘KERST’, in een dikke, rode kleur. Terwijl hij onbegrijpend naar het opvallende woord keek, werd het akelig stil. Toen, als door donder geslagen, sperde hij de oogjes en slaakte een opgewonden gil. Het was kerst!

Schreeuwend van plezier schoot hij van de trap af naar benee. Ondertussen lachten zijn ouders op hun slaapkamer tevree. Het jonge mannetje, buitengewoon knap met lange wapperende manen, opende de deur en pardoes schoten zijn ogen vol tranen. Een beeldschone den ontmoette zijn oog, een den van zeker twee meter hoog. Geïmponeerd staarde hij naar het wonderbaarlijk aangezicht, zijn blik op het schitterende schouwspel gericht. Toen viel hem iets anders op: een flink pakket, compleet met strik er bovenop. Het schattige joch uitte een enthousiaste kreet en greep de doos stevig met beide handjes beet. Het bleek een heuse Nintendo Entertainment System met Kirby’s Adventure incluis! Het uitschreeuwend van genot ontglipte hem zowaar een lading pies.

Iets minder enthousiast glipte het jongetje, Alwin genaamd, naar het toilet. Teruggekomen bleek de NES inmiddels aangesloten en bezet. Zijn vader zat lachend achter het scherm, terwijl Alwin zijn afgunst liet blijken door luid gekerm. Daarop kreeg hij de rechthoekige controller in zijn handen gedrukt en het kind juichte verrukt. Langzaam, als om de spanning te verhogen, bewoog zijn duim naar de knop. Vol verwachting startte hij de game en werd spontaan begroet door een roze blop. Blij keek het jochie naar het snoezige ding en een glimlach groeide op zijn gezicht; meteen was hij voor de charmes van Kirby gezwicht. En hoe kon het ook anders? Met zo’n olijk personage smelten zelfs de grootste tegenstanders.

Helaas, zo merkte Alwin al snel, was het geen feest in het Land der Dromen, de woonplaats van het bolle geval. Het magisch oord was namelijk slachtoffer van een grove diefstal. Een belangrijke staf werd door een slechterik in zeven stukken verdeeld, waarmee de mogelijkheid tot dromen werd verspeeld. Boos schreeuwde de knul het uit en riep: ‘Geen zorgen Kirby, ik help je, mijn vrind!’. En zo gingen zij samen op pad om een einde te maken aan het schrikbewind. Het werd een episch avontuur, die zoektocht van Alwin en dat schattige figuur. Erg vonden ze het niet, en dat is begrijpelijk als je de wereld ziet. Ze sjokten door omgevingen doordrenkt van kleur. Een wereld, erg goed voor het jongetje zijn humeur. Het norse ventje dat normaal mopperend door het leven ging, veranderde tijdens het spelen in een alleraardigst ding. ‘Wat een mooi spel’, mompelde het mini-mannetje om de haverklap, zich vergapend aan het prachtige landschap.

Maar zo mooi als Dromenland was, zo gevaarlijk bleek het ook, want vaak verscheen er een vijand die uit het niets opdook. Bij de eerste vijand wist de kleine man niet wat te doen, maar gelukkig bleek Kirby in het verslaan van tegenstanders een kampioen. Het dappere bolletje hoefde enkel even flink te gapen om een pufje lucht te veranderen in een dodelijk wapen. Als een vuist schoot hij de lucht op het beest af, dat daarop meteen de geest gaf. Ja, Kirby is een baas. En Kirby kan zelfs meer, zo bleek bij het volgend verweer. Een rond riddertje zwaaide gevaarlijk met een zwaard, maar zijn aanval bleek helaas niets waard. De roze blop zoog de tegenstander in één keer op. Hij slikte ‘m met wapen en al door, en, nog wonderbaarlijker, kreeg er zelfs een eigen zwaard voor!

Inderdaad, Kirby zuigt hard. En daardoor raakten de avonturiers bijna nooit benard. Alle vijanden werden simpelweg opgeslokt, waarna de ronde held met hun krachten rond sjokt. Zelfs grotere, stoerdere monsters werden niet gespaard, aangezien ook diens vaardigheden dikwijls werden vergaard. Met het grootste gemak huppelden Alwin en z’n maat door de wereld heen, want verzet was er geen. Natuurlijk, monsters genoeg, maar zelden was er iemand die echt de moeite vroeg. ‘Ach, een beetje makkelijk is ook niet erg’, zo dacht de knappe klier. Immers, hij had plezier voor vier.

Na uren van puur genot wilde de jongen toch wel even iets anders doen. Toen zei z’n vader lachend: ‘je kunt ook nog de minigames spelen, oen!’. Verbaasd keek het jochie zijn oudeheer aan. Waar kon die uitspraak nou op slaan? ‘Kijk slimmerd’ zo sprak de wijze vader, ‘je kunt allerlei kleine spelletjes doen! Vooral de graai-een-Kirby-knuffel-voor-extra-levens game is een echte aanrader.’ Er ging een wereld voor Alwin open. Knuffels graaien, eieren vangen en zelfs een schietspelletje was aanwezig om wat extraatjes op te stropen!

Ja, er viel genoeg te beleven in de magische wereld der dromen. Het was zó leuk dat de kleine jongen eigenlijk niet meer thuis wilde komen! Hij vond het geweldig in dat kleurrijke land, zelfs al vocht hij het zo nu en dan met een vijand. Gelukkig beschermde Kirby hem als een ware held: stond je in de weg, dan waren je dagen geteld. Vrolijk huppelden de twee zo urenlang rond, tot er nog maar één persoon tussen hen en de staf in stond. In een episch gevecht wisten ze de staf eindelijk in volle glorie te herstellen en vanaf die dag zijn wij wederom in staat s’ ochtends over onze dromen te vertellen. Voldaan zette Alwin de NES uit en kroop gapend in zijn bed. Voordat z’n oogjes dichtvielen, mompelde het lieve ventje nog net: ‘Dank je wel Kirby, het was dikke pret.’

Conclusie en beoordeling

Zo eindigt het verhaal over een onschuldig jongetje dat een groots avontuur beleeft. Een verhaal over een onwaarschijnlijk duo dat een prachtige wereld haar dromen teruggeeft en een roze kwabje dat onwaarschijnlijk veel aantrekkingskracht heeft. Een bolletje dat zo hard zuigt dat het zelfs vijanden met huid en haar verslindt en met gemak elk obstakel overwint. En zo eindigt ook een perfecte kerstdag vol minigames, avontuur en bovenal plezier. Een kerstdag dus, besteed op de juiste manier! Vrolijk kerstfeest.
9
Score
90
Score: 90
 • Pluspunten
 • Kirby
 • Zoet stijltje
 • Kirby zuigt
 • Minigames
 • Minpunten
 • Misschien net iets te makkelijk

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Nice.

 • wat is dat voor game.

  Zeker een race game toch

 • Weer zo'n wereldgame !!!!! :-(

 • Zucht, dit is net zoiets als een gerucht dat er een starfox titel voor de Wii komt…

  In ieder geval leuk voor de PS3 bezitters, T.M. is best een aardige serie.

 • Nice! Hopelijk meer dan een gerucht :D

 • Das wel mooi.

 • Leuk

 • Uitgegeven door: Sony Computer Entertainment Europe

  Niet geheel onlogisch dan.

 • Ik heb eerlijk gezegd maar een vijftal minuutjes van een voorgaande Twisted Metal gespeeld. Het kon me niet zo bekoren.

 • Nice!

 • Twisted metal was echt ongelovelijk tof in multiplayer. Heb me er enorm mee vermaakt op me PSone.

 • dat wordt afwachen.

  Ik hoop op een volledig spel voor de PS3

 • WHahah die code, moeten ze vaker in games proppen:P

 • De multiplayer van TM is echt super dus dit is goed nieuws / gerucht

 • Een beetje vergezocht, maar wel tof als het waar is.

 • dat is wel tof, en dat een paar fans die code nog egt ontcijferen ook xD

 • En daar staak ook nog: PSTHREE Net als psone en pstwo de nieuwe naam van nieuwere versies van de playstation consoles.

 • Dit is zo'n vette game!! TWISTED METAL!!!!!!!!!!!!

 • Ik ga uit van een PSN game.

 • is twisted metal zoiet als burnout?

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren