1. LegoLand (PC)

LegoLand (PC)

Je eigen pretpark. Iedereen droomt er wel eens van. Je kan gratis in alle attracties en zoveel als je wil. Kortom een droom voor elke pretparkliefhebber. Wat als je zelf je pretpark kan bouwen? Wat als jij manager wordt? Er zijn verschillende games die dit alles stimuleren, maar één game is me altijd bijgebleven. Een game waar ik als kleine jongen verschrikkelijk veel tijd aan heb gespendeerd. Legoland, een spel gebaseerd op het gelijknamige pretpark.

Legoland is één van de eerste legogames op de pc. Dit wil nog niet zeggen dat de studio die deze game heeft gemaakt niets afwist van een goede game. Legoland is enorm vermakelijk voor kinderen en volwassenen die nog steeds nostalgisch willen terugdenken aan de goede oude tijd.

In legoland moet je jezelf bewijzen als parkmanager. Het is jou taak om te zorgen dat alles vlotjes verloopt, de klanten tevreden zijn, er voldoende personeel is, het park voorzien is van elektriciteit en nog veel meer. Je kan aan dit kleine waslijstje al wel zien dat het niet zomaar een klein taakje is om het pretpark te runnen.

De game biedt je 9 verschillende levels aan waarin je steeds weer nieuwe doelen moet behalen. De doelen worden aan het begin van ieder level weergegeven zodat je weet wat je te doen staat. Tijdens elk level zal je pretpark gekeurd worden door een inspecteur. Stel je deze niet tevreden? Wel dan krijg je slechte punten. Aan de hand van deze punten wordt nogmaals weergegeven wat je moet verbeteren om de doelen te behalen.

Zoals ik al heb vermeld, moet je ook zelf kiezen welke attracties in je park komen te staan. Hier hebben de makers een fantastisch systeem voor bedacht zodat jij zelf kan kiezen welk thema je kan bouwen. (Natuurlijk zijn er bepaalde eisen in sommige levels waardoor je niet altijd een keuze zal hebben.) Op je schermpje komen bepaalde gegevens te staan hoe het met je park loopt. Zo zie je hoeveel geld je over hebt en hoeveel energie je pretpark verbruikt … ,maar je ziet ook onderaan 4 balkjes met daar verschillende thema’s die je bij vordering in het spel kan vrijspelen. In deze balkjes komen 4 verschillende thema’s te staan. Zo heb je de keuze uit het legoland-, wilde westen-, ridder- en avonturenthema. Dankzij deze thema’s kan je wat meer variëteiten in je park brengen door hier en daar wat westerse struikjes te planten en dan nog ergens anders een grote eikenboom of bepaalde bloemen.

Niet enkel de gewassen zijn verschillend, ook je attracties zullen verschillen van thema tot thema. Deze attracties worden op een leuke manier in de game gebracht. In je pretpark werkt namelijk een gekke professor aan enkele experimenten. Tijdens deze experimenten komt hij steeds op een humoristische wijze aan nieuwe attracties die jij dan weer in je park kan integreren. De verschillende thema’s worden in de game gebracht door een andere uitvinding van deze professor. Hij heeft namelijk een tijdmachine uitgevonden waarmee hij regelmatig rondreist. Steeds als hij rondreist kan hij thema’s meenemen van toen tot nu waardoor je pretpark weer wat vrolijker en mooier kan worden.

Je attracties kosten natuurlijk niet enkel geld als je deze koopt, maar ook als deze er al staan. Net als wij thuis onze enrgierekening moeten betalen, moet jij dat ook doen met het pretpark. Dit doe je door energiecentrales in je park te bouwen en logisch gezien zoveel te meer centrales zoveel te meer energie. Logisch niet?

Iedereen die vroeger veel met de rollercoaster tycoon games heeft gespeeld zal deze game ook echt een pareltje vinden. De mix van humor, simulatie en lego geeft je een mooie game als deze. Schitterend, vol vernieuwing, mooi gebracht en toch wel uitdagend gebracht. Zeker een aanrader voor iedereen die deze nog niet in zijn/haar collectie heeft. Degene die deze hebben gespeeld zullen wel weten wat ik bedoel.

Als afsluiter zou ik nog willen zeggen dat ik vol respect terugblik op deze mooie game uit een mooie tijd (mijn kindertijd). Deze game heeft mijn gametoekomst mooi tot zijn recht gebracht en is mijn eerste game op de pc (als je de windowsgames erbuiten laat). Hopelijk hebben jullie nu wat meer zicht op deze game en ga je hem echt eens spelen (deze is het echt waard). Bedank voor het lezen iedereen en misschien tot de volgende recensie!

Conclusie en beoordeling

Legoland is een leuk simulatiespel voor kinderen en volwassenen. Het is een kids-game die de lat toch wel hoog legt waardoor je een grotere uitdaging verkrijgt dan je verwacht. Spijtig genoeg vind je deze game niet meer in de winkels.
8,3
Score
83
Score: 85
  • Pluspunten
  • Leuke animaties
  • Lego
  • Uitdagend
  • Grafisch mooi voor de tijd van toen.
  • speeluren
  • grappige professor
  • Minpunten
  • soms frustrerend

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren