1. NBA 2K11 (PS3)

NBA 2K11 (PS3)

We staan 2 punten achter. Nog 5 seconden en een inworp voor ons. Er gaat van alles door mijn hoofd : eerst passen? Eerst shotten? Eerst een crossover en dan shotten? Ik krijg de bal in mijn handen. Nog 3 seconden en ik sta aan de driepuntlijn. Nog 2,1 seconden, ik gooi de bal en het geluid van de buzzer weerklinkt door de arena. We winnen met één punt. Een geweldig gevoel heb je als je deze 'winning goal' kan maken. Dit is nog maar een klein stukje van wat NBA 2k11 te bieden heeft.

30 seconden heeft NBA 2k11 nodig om je hartslag de lucht te laten ingaan. Je wordt overweldigt met een waanzinnige intro van de finale van de PLAYOFFS 1991 tussen de Bulls en de Lakers. De geweldige muziek die je te horen krijgt als je als Michael Jordan in de gang staad te wachten. Het bezorgt je kippenvel alsof je er zelf staat.

De gameplay is t.o.v 2K10 is nog niet extreem verandert. Er is enkel 1 grote vernieuwing: De ismotion controls. Deze isomotion controls zorgen ervoor dat je complete controle hebt wat je doet met de bal. Zo kan je kiezen of je een crossover between de legs of behind the back doet. Het duurt wel lang om ze onder de knie te krijgen, maar eens je het eenmaal doorhebt is het geweldig tof om zo je verdedigers op de spectaculairste wijze uit te schakelen. De defense is ook veel verbetert.

Als je in 2K10 een match speelde van quarters ingesteld op 12 minuten, kwam je soms op een score uit van 260-240. Als je nu op 2K11 quarters op 12 minuten zet, zal je op een realistische score van pakweg 123-111. Je zal mannetjes niet meer zo makkelijk voorbij gaan dus. Het houterig lopen uit 2K10 is daarentegen niet aangepast. Als je coach een time-out neemt zullen je spelers als een hoeuten lat zich omdraaien en naar de bank lopen op en houterige wijze. Terwijl je een match speelt zullen de bewegingen tijdens de match veel 'smoother' gebeuren dan in 2K10. Tijdens de rust van de match krijg je een waanzinnig indrukwekkend filmpje te

zien genaamd 'halftime report'. Als je dit fimpje ziet denk je: Hoe hebben ze dit gemaakt? Het is werkelijk fantastisch om de samenvatting van de eerste helft de zien vanop mooie camerapunten. Het lijkt net of je televisie kijkt. Tijdens time-outs zal je de stand in de nba, de 'leaders' in field goal percentage en veel meer te zien krijgen. Grafisch is deze game alweer een toppertje, maar bij de My Player mode laten de graphics het afweten. Online was er bij de release van de game veel lag, maar deze is al weggewerkt.

De uitschieter van 2K11 is natuurlijk dat Jordan erin zit. De game modes zullen niet bij Game Modes staan maar bij een compleet nieuwe rubriek in een NBA 2K game, genaamd Jordan. De uitschieter van alle game modes van Jordan is natuurlijk The Jordan Challenge. Hier kan je de 10 spectaculairste momenten uit Jordan zijn carriere herbeleven. Zo krijg je altijd een makkelijke objective zoals 'win the game' en dan 2 verdomd moeilijke.

Deze zijn BV. bij The Arrival 63 punten maken en 4 assists geven, lijkt makkelijk, maar het is verdomd

moeilijk. Door ze alle 10 te voltooien opent zich dan een nieuwe game mode als beloning : MJ: Creating A Legend. Hier kan je met Jordan aan de slag vanaf het begin van zijn carriere en kan je met hem een eigen carriere maken. Je kan kiezen bij welk Team je hem plaatst en waar hij zijn carriere zal stoppen. Je zal ook echt wel het verschil merken tussen Jordan in '85 en de Jordan van '96. Zijn gezicht is in '85 werkelijk veel jonger en hij zal niet geod kunnen shotten van '3 point line', maar zal dan wel atlethischere dunks kunnen uitvoeren. In '96 is dat net omgedraaid. Dan zal hij een veel beter shot hebben, maar 'minder' mooie dunks.

The Association Mode is dit jaar weer een stap in de goede richting gegaan. Je zal niet zomaar Carmelo Anthony kunnen losweken door er 2 bagger spelers voor in de plaats te geven. Je kan nu ook echt onderhandelen met spelers. Je kan de association mode vergelijken met de coach mode van FIFA. Deze modus is echt tot in de details uitgewerkt. Je kan onderhandelen met spelers, trades maken, onderhandelen over de rookies,..... Je kan bijvoorbeeld een draft pick krijgen door met iemand te onderhandelen en dan het volgende seizoen als eerste een rookie mogen kiezen.

Met deze game mode ben je wel echt heel lang zoet, wil je deze uitgebreid spelen. Als je een heel seizoen speelt en de NBA wint op assocation mode, dan krijg je de felbegeerde trophy 'Tikcer Tape.

De My Player mode is ook nogal een stap in de goede richting gegaan. Ook de my player mode is veel beter uitgewerkt dan de speel als prof modus in fifa. De my player modus gaat van summer circuit naar rookie verkiezingen en zo doorgroeien om als ultieme doel MVP in de nba te worden. In 2K10 duurde het een eeuwigheid om uiteindelijk in de NBA te geraken. Nu zul je maximum 15 wedstrijden moeten spelen om in de NBA te geraken. My Player is weer een stuk realistscher geworden. Zo krijg je na het 'summer circuit' een filmpje te zien dat dat gaat over je gdraft wordt of niet in de NBA. Je kan ook persconferenties geven na de match. Je kan ook (als je goed speelt in de NBA) een contract tekenen met Jordan zodat je je eigen schoenen kan krijgen of bv. een graffiti tekening van je eigenste speler op een muur in de stad. Het duurd nog steeds te lang om skill points te verdienen, waardoor het verdomd moeilijk wordt om in de basis van een NBA team te geraken. De My Player mode wordt dan na een bepaalde tijd ook

langdradig en eentonig. Je zal wel een fantastisch gevoel krijgen als je na 250 wedstrijden in de NBA wordt uitgeroepen tot MVP. Je kan natuurlijk nog steeds losse seizoenen en PLAYOFFS spelen in deze 2 verschillende modes.

Conclusie en beoordeling

NBA 2k11 is een game met alles erop en eraan: Graphics, Gameplay , en Jordan. De My player mode is fantastisch maar de association mode en the jordan challenge steken er toch boevenuit. Enkel spijtig van de My Player mode en het houterig lopen. Wil je echt alles uitgebreid gespeel hebben in NBA 2k11? Dan neem je best 2 maanden verlof van school. Uiteindelijk is NBA 2k11 een fantastische game geworden die zich een weg naar de top van de sportgames en mischien wel alle videogames heeft gedribbelt.
9,7
Score
97
Score: 95
 • Pluspunten
 • Isomotion Controls
 • Bewegingen In-game 'smoother'
 • Halftime report en real time stats.
 • Gameplay kan niet realistischer
 • Jordan!
 • Association Mode
 • My Player mode stukken realistischer geworden.......
 • Minpunten
 • Maar nog steeds na bepaalde tijd eentonig en saai.
 • Nog steeds houterig lopen tijdens time-outs.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren