1. Metal Gear Solid niet geschikt voor PlayStation Portable

Metal Gear Solid niet geschikt voor PlayStation Portable

De Metal Gear Solid serie zoals wij die kennen is niet geschikt voor de PlayStation Portable. Dit zei Hideo Kojima vorige week tijdens de E3 beurs. De bedenker van de Metal Gear Solid serie had een interview met Computer & VideoGames achter gesloten deuren.

"You know, MGS the series is about stealth-action and requires very delicate, very fine button controls, button inputs. If you make a little mistake with the button input you might be spotted by an enemy - a handheld is just not suitable for that kind of fine button input.

When I discussed with the team, we came up with the idea to have a game that has the Metal Gear Solid look, feel and flavour, but something that isn't action based, because of the way the buttons and controls work. That's why we've come up with something more strategic. It's more of a side-story ; but in Metal Gear Acid you'll probably see all of the characters from Metal Gears 1, 2 and 3."

Fans zouden niet treurig moeten zijn, omdat de originele serie niet op de PlayStation Portable te spelen zal zijn. Ze zouden juist dit nieuwe concept moeten omarmen om te zien wat voor unieke mogelijkheden het oplevert.

Metal Gear Acid werd voor het eerst aan het publiek getoond op de E3 beurs van 2004. Het spel zal naar alle waarschijnlijkheid in 2005 op de markt verschijnen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Ik ben erg benieuwd naar deze game, Hideo Kojima is erg creatief qua development van games dus ook van deze game heb ik hoge verwachtingen (ondanks dat vele mensen Metal Gear Acid niet zien zitten). Ik ben erg benieuwd!

 • gewoon een turnbased MGS-commando's dus? :p  chill, afwachten hoe het word.

  de eerste die hier gaat janken over "turnbased sux0rz dit zuigt nu al!!!`1!oneoneone" mag de kogel krijgen.  we zien wel hoe het afloopt, om maar een motto te gebruiken:

  "who dares, wins"
 • maar heeft het dan wel zin om een mgs naar de psp te brengen als het niet zoals alle andere delen word…misschien werkt het turnbased gebeuren wel, maar lijkt me persoonlijk niet echt gepast

 • Jammer dan :D Weer een minpunt voor de PSP

 • Jammer dan :D Weer een minpunt voor de PSP Misschien toch maar eens afwachten hoe dit uitpakt.  cough fanboy cough

 • Turnbased lijkt me niet erg gepast maar kan wel leuk uitpakken zoals bij gladius(xbox) bij een gladiatoren spel verwacht je dat ook niet maar ik vond het wel leuk

 • Lol, waar heb ik dit eerder gehoord? Ik zeg al zo lang dat grote games niet geschikt zijn voor handheld. Maar ja, sony boys he…

 • d1t suckz0rz manG~~!!11 v33l t3 k1ddy

  d4g PSP!1!!!!~!1!!!1`!1!1

 • @ Timmeaaahhhh  Ik was vorig jaar op de ECTS en daar worden geen dingen bekend gemaakt hoor. Sony had niet eens een booth op de ECTS. Het enige wat ze hadden was een aparte zaal, de PlayStation Experience. Daar kon je gewoon upcomming PS2 spellen spelen etc. Heel leuk en indrukwekkend, maar eventuele troeven worden niet op de ECTS losgelaten.

 • Vergeet ook niet dat een slecht mgs deel de die-hard fans zou afstoten… en dit zijn nu net de mensen die straks voor de deur gaan liggen om als eerste een psp + mgs te kopen… tel daarbij op dat hideo kojima door velen als een van de beste game developers gezien word en je krijgt een game die gewoon goed in elkaar zal zitten en lekker zal spelen.  Precies en dat geld dus ook voor nintendo/nds nintendo weet ook wat hun doen hun games zitten altijd goed in elkaar en het speelt ook goed. Jullie zitten wel de psp de hemel in te prijzen maar jullie geven de ds geen kans. Als er nieuws is over de ds dan gelijk plastic prul/kut ding/kut games en voor de psp is alles perfect. Jullie hebben nog niet eens met de ds/psp gespeeld en nee ik ben geen fanboy ik heb zelf onder andere een gamecube en ps2.

 • toch leuk.. weer eens iets nieuws

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren