1. Call of Duty: Black Ops (PC)

Call of Duty: Black Ops (PC)

Is wat we zien nu ook echt de waarheid? Misschien is onze wereld niet wat het lijkt. Wie weet, zijn onze buren CIA agenten en staat morgen een groepje terroristen voor hun deur, ouch. Anyway, het gaat erom dat er dingen zijn die misschien te erg zijn om het daglicht te verdragen. Het is beter dat wij nooit weten wat er echt gebeurde, misschien mogen wij wel nooit weten dat Geert Wilders vanavond een date met een Marokkaan heeft. Zo zijn er ook dingen in de geschiedenis die altijd verborgen moesten blijven, nou sorry Mr. Kennedy maar er gaat toch wat onthult worden. De nieuwe, langverwachte Call of Duty: Black Ops neemt ons mee naar de Koude Oorlog, waarin alles wat je tegen de vijand hebt ondernomen nooit bekend mag worden.

Zoals ik al zei, Black Ops neemt ons mee naar de Koude Oorlog en dan vooral de periode 1961-1968. De hoofdpersoon van de Singleplayer in deze game is Alex Mason, een geheime operatie soldaat die verhoort wordt door een nog onbekend persoon. Vanuit deze verhoringen, herinneringen en wat Mason vertelt speel je verschillende missies. Ik ga niet teveel verklappen maar in de 1e missie mag je gelijk iemand door zijn kop knallen, en jij dacht dat Sinterklaas tijd zo vredelievend was. In ieder geval wordt al snel duidelijk dat tijdens Mason’s verblijf in het Gevangenis en Concentratiekamp Vorkuta er het een en ander met hem gedaan is wat niet al te prettig is. De Singleplayer neemt je mee rond de wereld en zelfs tot in Vietnam, en daar gat het er soms ruig aan toe. Die 18+ op de game is niet voor niets, deze game is veel bloederiger dan Modern Warfare 2……dat betekent dat een goed gemikt shotgun schot met gemak een armpje eraf laat vliegen, zeer vermakelijk als je net zit te eten. Maar wie zich daar niet aan stoort kan met gerust hart verder spelen, de singleplayer heeft zo’n 6 uur speeltijd (wat niet al te lang is) waarin een zeer goed verhaal wordt verteld wat ik ook zeer interessant vond om te volgen.De graphics zijn van hoge kwaliteit, gezichten en wapens zijn mooi uitgewerkt maar je omgeving en voertuigen zijn nog wat korrelig, erg jammer want het voelt zo van…’ja, net niet’. De AI (Kunstmatige ‘computergestuurde’ intelligentie) is toch wel een groot minpuntje, ik heb vaak genoeg meegemaakt dat je kameraden veel te vaak mis schieten en je vijanden zijn ook niet al te slim. Na de singleplayer is er ook nog de zombie mode, hieraan kan je met President Kennedy, Fidel Castro en nog twee bekende Amerikanen aan de slag om hordes bloeddorstige, hersenloze zombies (Lijkt de video reportage van het Black Ops launchevent wel) af te knallen in het Pentagon, leuk naar mijn menig maar het voelt fijner om dat online te doen. Maar ik denk dat er meer mensen nu op de multiplayer zitten te wachten

De multiplayer, dat is waar Call of Duty zo voor wordt geliefd. Vele kenden het wel, zo veel frustratie in Modern Warfare 2…..grenade launcher noobs (noobtubers), campers en die @#%&!* killstreaks! Je kan weer met een gerust hart naar de winkel, Black Ops heeft veel frustraties verwijderd. Zo is er meer balans in de wapens en zijn de maps zo gemaakt dat snipen best moeilijk wordt. Ook een verbetering is dat Noobtubers niet meer oneindig door kunnen gaan, waar ze in Modern Warfare 2 met scavenger (een perk waarbija je van dode vijanden munitie kan ophalen) overal weer nieuwe granaten kregen moeten ze het nu maar doen met 2 granaten die niet kunnen worden bijgevuld. Naast deze verbeteringen zijn er ook compleet nieuwe dingen, zoals het puntensysteem. Waar je in oude Call of Duty’s voor elk level een specifiek wapen vrijspeelt moet je ze nu kopen met Call of Duty punten. Deze punten verdien je makkelijker door een match goed te spelen of door een level omhoog te gaan, na een bepaald level krijg je dus de optie om ze dus te kunnen kopen en gebruiken wanneer je wilt! Hetzelfde geldt voor Attachments, Killstreaks (de Killstreaks in Black Ops zijn er overigerens minder en ook veel minder frustrerend) en perks (speciale vaardigheden), je kunt ze wanneer je wilt met Call of Duty punten kopen. Voor wie het nog verder wilt, je kan symbolen kopen om je wapen op te vrolijken….Want wat is nou leuker dan iemand neerknallen terwijl je naar die smilley op je gun kijkt (die trouwens ook op je gezicht zal verschijnen na een goede match te hebben gespeeld). Ook nieuw zijn de wager matches, hierbij zet je een bepaald aantal Call of Duty punten in en je doel is om de match te winnen zodat je iedereens punten krijgt. Maar dat is niet zo makkelijk met een tomahawk of een pistool met maar één kogel, natuurlijk krijg je wel de kogel van iemand die je doodgeschoten hebt maar je moet maar net die kill halen.

Naast deze matches zijn er ook weer de standaard Team Deathmatch, Free for All, Capture the Flag, Search and Destroy, Demolition, Domination enz. Natuurlijk kan je ook weer een privé-match doen, samen met een vriend in een server spelen of Online de Zombie modus spelen. Nou denk je is die multiplayer dan echt perfect, zijn er geen opmerkingen? Nou dus wel, de multiplayer is beter dan MW2 maar het spawnsysteem is zeer vervelend en kan voor irritaties zorgen, en ook voelt naar mijn menig de multiplayer ook heel anders aan en is gewoonweg niet te vergelijken met andere Call of Duty's, af en toe zal je ook wel enkele bugs tegenkomen.

Conclusie en beoordeling

Call of Duty: Black Ops is zeker een goede game met naar mijn mening een boeiend en goed Singleplayer verhaal die helaas toch wel weer kort is. Na de singleplayer zal de Zombie mode zowel solo als online voor de nodige plezier zorgen. En natuurlijk is de Multiplayer weer van de partij, veel beter dan in 'Black Ops's (-klopt dit woord wel?) voorganger. Een zeker geslaagde game!
8
Score
80
Score: 80
 • Pluspunten
 • Goed verhaal
 • Meer gebalanceerde Multiplayer
 • Zombie mode
 • Setting
 • Minpunten
 • Toch wel korte Singleplayer
 • Soms nog wat fouten in de multiplayer
 • Matige AI

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • lijkt me meer van hetzelfde

 • Was sowieso te verwachten he.

 • ah nice voor de gamers die er van houden dan :)

 • Lijkt me wel logisch

 • Ja is toch wel een game die begon op ps en ps2 toch denk ik, en ook naar psp ging.

  vond al raar toen ik hoorde dat exclusive was.

 • Was wel een beetje te verwachten aangezien alle voorgaande delen verschenen op een playstation console. Het was juist vreemd dat hij als eerste op de 360 kwam.

 • Wel nice.

 • Leuk dat hij toch nog komt. Ik hoop wel, dat ze hem niet even geport hebben. Maar ja, als eerste op de 360, het voelt wederom aan als mosterd na de maaltijd.

 • beetje te laat

 • Tuurlijk wel

 • Dan wordt het meer een soort Lost-Planet verhaal, oftewel; mosterd na de maaltijd!

 • waarom zetten ze dan exculsief erop de dombo`s

 • yesss :) hopen dat het zo is :)

 • YESSSSSSSS!!

 • @ shadowhunterrX:  Blue Dragon, Dead Rising, Enchanted Arms, Gears of War, Mass Effect, Ninety-nine nights etc. vergeten?

  Dit is echt niet de enige….

 • Zou dan de zoveelste late port zijn.

 • Zou vet zijn.

 • Niet een heel tof spel hoor ;]

 • @Furyan NL:

  Dat kan mij niks schelen :P .

  AC en Lost Planet vind ik erg leuk om te spelen :) .

 • Dat zal eigenlijk wel vet zijn voor PS3 bezitters :)

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren