1. Call of Duty: Black Ops (PS3)

Call of Duty: Black Ops (PS3)

We hebben natuurlijk lang gewacht op Call of Duty: Black Ops. Ik zelf had er erg veel zin in. En nu hij uit is, kunnen we ermee aan de slag. Lees dus snel verder voor mijn recensie.

Call of Duty: Black Ops is weer het zevende deel van de Call of Duty series toch vind deze serie wel weer succesvol.

De singleplayer bied je een uitgebreid verhaal aan waarbij je veel actie in ziet waarmee ze het thema de Koude Oorlog hebben gekozen. Ik zelf heb deze singleplayer uitgespeeld met het niveau van recruit. Toen ik het speelde op dit niveau zag ik er niet veel vertrouwen in om eraan te gaan beginnen met het zogenoemde ''Veteran''. De personages in dit verhaal zijn zonder meer zeer goed. Jij speelt met de zo geheette persoon Mason, en je volgt Woods. Je doet de meeste missies met hem voltooien, althans hij is bijna altijd aanwezig van de partij, haha! Maar natuurlijk komen er ook minpunten bij kijken, grafisch heeft Black Ops niet het beste spel gecrieërd, soms staat er gewoon een enemy naast je die niks doet, overigens kan dat natuurlijk niet de pret drukken want de singleplayer is gewoon goed in elkaar gezet.

Ook de multiplayer is sterk uitgebreid en je kunt er nu veel meer op doen dan op Modern Warfare 2. Natuurlijk probeer ik Black Ops niet te vergelijken met MW2 maar toch vind ik de multiplayer iets uitgebreider dan in zijn voorganger. De multiplayer bied je veel wapens die je moet kopen doormiddel van de nieuwe munteenheid ''CoD Points'' dit is erg handig, zo kun je zelf kiezen welk wapen je wilt kopen. En je hebt ook geen headshots of kills nodig om een camouflage of een red dot sight vrij te spelen. De nieuwe game modes die ''Wager Match'' heten zijn ook een leuke toevoeging, hierin kun je de game modes: ''One in the Chamber'', ''Gungame'' spelen. Hierover ga ik natuurlijk niet teveel over verklappen, haha.

Ook heeft dit keer Activision iets gedaan aan de zogenaamde ''Drop-shots''. Als je nu sprint en je drukt de knop in om te gaan liggen dan zal je poppetje eerst naar voren springen en vervolgens gaan liggen, ik gebruik dit nu om snel achter dekking de komen als ik het niet meer haal, leuke vernieuwing. Een nadeel hiervan vind ik dat de snelheid van de multiplayer er een beetje word uitgehaald. De maps in Call of Duty: Black Ops valt niet tegen te klagen, wel vind ik dat er geen maps zijn die compact zijn, zoals Karachi op Modern Warfare 2.

Ik was erg blij toen ik zag dat er in Black Ops weer zombiemode in zat. Deze mode is een erg leuke mode waarbij jij waves van zombies moet overleven. Activision heeft je hiervoor 2 zombie maps voor aangeboden die je gratis kan spelen, online en ook solo. Ook zit er een soort van arcade mode in, de zogenaamde ''Dead Ops Arcade'' Hier in zie je jou eigen speler van boven, en schiet je met je joystick, ook dit kun je samen online doen.

Conclusie en beoordeling

Dit spel is zowieso een aanrader voor diegene die Modern Warfare 2 nu ook al inzijn collectie heeft. Dit spel biedt je een hele nieuwe ervaring op het gebied van een First Person Shooter. De graphics in het spel is wel een groot minpunt, maar dat kan de pret natuurlijk niet baten wat ik al eerder zei in mijn recensie.
8,3
Score
83
Score: 85
  • Pluspunten
  • Goede singleplayer die veel biedt
  • Multiplayer die een leuke en lange ervaring kan bieden.
  • Personages
  • Online game modes
  • Minpunten
  • Graphics
  • Sommige bugs in de singleplayer.
  • Snelheid van multiplayer is er een beetje uit.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren