1. GoldenEye 007 (Wii)

GoldenEye 007 (Wii)

Goldeneye 007 wii

Het spel ligt alweer een week in de winkels.Eindelijk weer een shooter voor de wii. gelukkig is het ook nog eens een zeer goede shooter geworden.met een goede singleplayer een multiplayer en ook nog een online mode.In 1997 (bijna 14 jaar geleden) kwam er een spel uit met dezelfde naam Goldeneye 007 N64.Eerst een korte inleiding over de N64 versie. Gemaakt door RARE,Goldeneye 007 voor de N64.....wat was/is het toch een goed spel,het is in alle opzichten gewoon GOED!!! De Singleplayer bevat veel actie,stealth, en veel variatie.Eigenlijk alles wat je van een fps verwacht.Dan is er ook nog de Multiplayer waar je uren,weken,maanden misschien zelfs jaren plezier mee beleefde samen met je vrienden.Met 2 tot 4 spelers was het mogelijk om tegen elkaar te strijden in zeer diverse

maps:Archives,Aztec,Facility,Bunker,Jungle,Statuepark,Train,Caverns.Stuk voor stuk goed opgezette levels om elkaar te lijf te gaan met een arsenaal aan wapens,Proximity Mines,Grenade Launcher,Remote Mines,Gold PP7,Golden Gun,Timed,Cougar Magnum,Mines,Rockets,knifes,RC-P90,AA-33 Assault Rifle, ZMG,kf-7,sniper rifle ,silenced pp7 enz.En natuurlijk de cheats niet te vergeten. Invincibility Cheat,Unlock Runway level ,2X Grenade Launcher cheat Paintball cheat,Tiny bond cheat,Slow Animation cheat,2X Lasers cheat,All Guns cheat,Turbo Mode cheat,GoldenEye DK Mode cheat.

Goldeneye 007 wii 05-11-2010.

De uitgever Activision laat Goldeneye 007 op de Wii weer volop schijnen.Het is gelukkig niet zomaar een re-imagination van 1 van de beste shooters ooit gemaakt. Eurocom de maker van het spel heeft goed gekeken naar het origineel,en er een goede draai aangegeven.Het begint allemaal met een level genaamd Arkhangelsk Dam, het regent dat het giet en je ziet een wachttoren met een guard, je sluipt samen met 006 naar de toren,je schakelt samen met deze kompaan eerst 2 vijanden uit die nietsvermoedend staan te praten. Met een silenced pistol in je hand ga je verder om de guard in de toren te uit te schakelen. Je word meteen getrakteerd op een sniper rifle met nightvision. Meer Vijanden naderen, maar niet voor lang want er ligt iemand op de loer......Niemand minder dan Bond...James Bond.Je stapt al volgens in de truck die bestuurd word door 006.Een tussenfilmpje volgt. Op naar de dam,al rijdend en schietend krijg je te maken met trucks die je van de weg willen beuken.en ook nog een helikopter die je op de hielen zit.Tijd om via een touw af te dalen in een lift............Er volgt nog meer actie totdat James zonder parachute van de dam springt.Het level eindigt en de muziek begint zachtjes op de achtergrond te draaien gepaard met de openings theme van het spel.......

.......See reflections on the water

more than darkness in the depths

see him surface in every shadow

on the wind I feel his breath.......

De verhaallijn/Singleplayer.

-----------------------------------------

Het spel volgt meer het verhaal van de film uit 1995 dan de N64 versie. Met her en der wat eigen interpretaties,Er zit een goed verhaal in en de gamplay is net zo solide als op deN64.Je gebruikt nu niet je horloge als gadget maar een gsm.Met de gsm kun je in computers hacken ,foto's maken,explosieven op afstand bedienen en volg je instructies op van M.Tevens zie je ook de locaties van de wapens die overal verspreid liggen.In totaal telt het spel 14 levels.Ze zijn bijna allemaal gemaakt om zelf de keuze te maken om met je silenced pistol of melee attack te werk te gaan of om een vuurgevecht aan te gaan.ook kunnen er weer cheats unlocked worden.Dit doe je door de levels binnen een bepaalde tijd te voltooien. Wat het nu moeilijker maakt,is dat de filmpjes nu ook bij de tijd worden gerekend,dus je moet alles nog sneller doen.Wel jammer dat je de 2 extra levels Aztec en Egyptian van de N64 niet kunt unlocken. Je speelt het spel in een uur of 7 uit,mits je de moeilijkheids graad op 007 classic hebt gezet, dan ben je wel wat langer bezig.In 007 classic mode kun je de health bar niet d.m.v even te schuilen weer vol laten lopen Je hebt een health bar die leegloopt elke keer als je geraakt wordt,deze is niet te herstellen,ga op zoek naar body armor waardoor je een extra health bar krijgt.(Op deze stand is het spel het leukst)

Multiplayer.

------------------

De multiplayer is verdeeld in Split screen en Wifi online.

In splitscreen speel je met 2 tot 4 spelers, je hebt de keuze uit 10 maps waaronder Outpost,Jungle,Sewer,Station,Archives,Memorial.Er zijn geen multiplayer maps van de N64 versie.Je hebt de keuze uit 3 verschillende Game Modes : conflict,Golden gun,You Only Live Twice deze zijn te tweaken met MODIFIERS.In het Modifiers menu kun je van alles aanpassen :de tijds- limiet,hoeveel levens je krijgt,het scherm horizontaal of verticaal instellen,een paintball mode,de radar in/uitschakelen op het scherm,de weergave op de radar zelf in/uitschakelen,hot shot mode(head shots only),Nick Nack mode(de spelers zijn nu klein en kunnen niet over obstakels springen)en nog een mode die je kunt unlocken.Ook is er volop keuze uit 8 oude bekende(Oddjob,Baron,Jaws)en nieuwe personages.Ieder met hun eigen karakter en skills.Oddjob is heel klein en kan met zijn hoed gooien.De andere personages hebben granaten.proximity mines hebben al de characters.De Multiplayer speelt net zo fijn als de N64 versie,en lijkt er ook veel op.Uitgezonderd van de auto-lock functie die nieuw is.En de mogelijkheid bied om d.m.v de linker schouder button in te drukken auto- matisch op je tegenstander te locken.De opbouw van de levels is goed en zitten vol met obstakels en gebouwen om je achter of in te verschuilen.

Wifi online speel je met 8 spelers tegelijk,Om te beginnen kies je een game mode : Er zijn in totaal 9 modes waarvan er 6 meteen beschikbaar zijn.De andere 3 modes zijn te unlocken d.m.v. skill points te behalen,Je ranking gaat dan ook omhoog.Voordat je deelneemt aan een online match moet je eerst een keuze maken uit de 2 levels die op dat moment worden voorgeschoteld.Het spel start pas nadat er minimaal 4 spelers ingelogged zijn.Je krijgt dan de keuze om uit verschillende standaard sets van wapens te kiezen.(loadouts)Je kan na het behalen van skill points en level ranking je eigen custom loadouts maken,dat houdt in dat je je favoriete wapens kan samenstellen.Het loopt allemaal zeer soepel en stabiel,Geen lags te bekennen.

Gameplay.

---------------

Zeer solide gameplay zowel als in de multiplayer/wifi online als in de singleplayer.het spel bevat wel veel elementen van andere first person shooters,maar het is wel goed gedaan en met veel zorg.De levels zijn linear,dus gewoon van A naar B.soms zijn er verborgen/geheime gangen te vinden en zijn er side missies die je kunt voltooien.(deze zijn niet verplicht)Naarmate je de moeilijkheidsgraad hoger zet des te meer side missiies je krijgt.Ook zijn er de welbekende Trigger Events aanwezig.Deze voltooi je door op de aangegeven knoppen te drukken die op het scherm verschijnen.Deze Trigger Events komen niet zo vaak voor in het spel maar voegen wel wat toe aan de gameplay.James beschikt maar over 1 gadget?!Dit is erg jammer,vooral omdat deze gadget niet echt high tech is,en je er maar weinig gebruik van maakt.Het spel is met meerdere controllers te spelen: wiimote&nunchuck;,gamecube controller,classic controller(pro)en de wii zapper is zelfs te gebruiken.De laatst genoemde is niet echt geschikt voor deze shooter.Een groot pluspunt is dat je het spel met de gamecube controller kan spelen,dit speelt namelijk het fijnste,ondanks dat je niet om de hoek kan kijken/hangen .De wiimote heeft deze functie wel.De omgeving kan gedeeltelijk kapot geschoten worden wat het spel een extra demensie geeft.Het cover systeem zit ook goed in elkaar in combinatie met de auto-lock.Met een druk op de linker schouder knop kom je achter een muurtje vandaan en richt je meteen op de vijand,of kijk je door de oogdop van het wapen en richt je meteen op een vijand.AI is over het algemeen goed, met wat kleine fouten nagelaten.leuk is het feit dat de vijanden een acrobatische koprol maken net als de N64 versie.

Grafisch.

---------------

Over het algemeen ziet het er allemaal zeer gelikt uit.vooral met een component kabel!!De lichteffecten, de explosies en omgevingen zien er stuk voor stuk zeer goed uit,en dat voor een WII game.Het spel heeft af en toe wat moeite als er meerdere dingen gebeuren op het beeld.De tussen-filmpjes zijn van hoge kwaliteit,En ook de lipsync is goed.

Geluid.

---------------

Het intro filmpje zit niet alleen grafisch goed in elkaar,het geluid is ook super.Niet veel herkenbare geluiden van de klassieker uit 1997.voice- acting van de personages is goed.Vooral Judi Dench Komt zeer overtuigend over.Daniel Graig daarentegen wat minder.De geluiden van de wapens zijn wat aan de zachte kant,ze hadden wat meer volume mogen hebben.De wapens hebben allemaal een identieke sound wat wel goed is gedaan.

Conclusie en beoordeling

Het is zonder twijfel de beste WII game van 2010.Het speelt soepel,grafisch zeer goed,bevat een goede Singleplayer. En de Multiplayer en Wifi Online Mode zorgen ervoor dat je nog een lange tijd zoet bent met deze top game. Goldeneye 007 voor de wii is geen teleurstelling. er zitten genoeg memorabele momenten in waar iedereen die de N64 versie heeft gespeeld vrolijk van wordt.
8,7
Score
87
Score: 85
  • Pluspunten
  • online is zeer stabiel
  • keuze uit meerdere controllers
  • grafisch zeer goed
  • oud vertrouwde gameplay van de N64 is terug.
  • classic mode
  • Minpunten
  • singleplayer iets te kort.
  • maar 1 gadget
  • geen oude multiplayer maps

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren