1. 007: Blood Stone (PC)

007: Blood Stone (PC)

Eigenlijk is mijn leven maar saai. Zo heb ik nog nooit in een exotische bolide gereden, laat staan er mee op een rijdende trein gesprongen. Ook ben ik nog nooit in een dichtbegroeide jungle geweest. Mijn mobieltje kan geen mensen scannen en iedere dag een ander vrouwtje in bed lukt me helaas ook niet. Ik heb hooguit een keertje geschoten maar dat was op een stilstaand doel. Nog net voordat ik in een diepe depressie verdrink is daar Bizarre Creations met een nieuwe James Bond! Kan ik eindelijk mijn dromen waar maken.

Blood Stone trapt af met een proloog zoals we die ook van de films gewend zijn. M krijgt een telefoontje over een mogelijke terroristische aanval en bijna vanzelfsprekend zit James op dat moment al in een vliegtuig, klaar om met een parachute op het jacht van de verdachte neer te strijken. Vervolgens schakelt hij op hardhandige wijze verschillende huurlingen uit door ze te voorzien van een extra lichaamsopening of door ze de nek om te draaien.

Een helikopter komt aanvliegen om het schip vol onder vuur te nemen en uiteraard ontsnapt de hoofdverdachte ondertussen met een andere boot. James zou James niet zijn als hij niet snel op een speedboot sprong om de achtervolging in te zetten, het jacht in een vlammenzee achterlatend. Het volgende moment zit je middenin een achtervolging op het water terwijl je wordt bestookt met raketten en tegelijk soepel explosies ontwijkt. Je dodemansrit eindigt met een flinke jump op de het keiharde trottoir en je gaat te voet verder om de terroristen een halt toe te roepen. En zo is de hele game eigenlijk, typisch Bond. Het aantal explosies zijn niet op twee handen te tellen, iedereen heeft het op je voorzien maar James is onsterfelijk. Af en toe lijkt het dan ook alsof je in een film zit en niet geheel ontoevallig is het script geschreven door Bruce Feirstein die ook het geniale GoldenEye schreef.

Als James bezoek je een aantal exotische locaties zoals Istanbul, Monaco en Bangkok waar het gespuis zich schuilhoudt. De locaties zien er op het eerste gezicht mooi uit, al kan het grafisch veel beter. Gezichtsuitdrukkingen zijn lang niet altijd overtuigend en onschuldige voorbijgangers lijken vastgelijmd wanneer je tegen ze aan loopt. Ook is er bijzonder weinig interactie met de omgeving. De cutscenes, waar de game vol van zit, zien er dan vaak wel erg vermakelijk uit. Als geheim agent ben je op verschillende gebieden gespecialiseerd dus zul je middels een simpele minigame computers kunnen hacken en vijanden kunnen scannen met je Smartphone. Wanneer je dichtbij genoeg bent kun je ze in één klap het zwijgen opleggen met een toffe takedown. Mijn favoriete gun is

de 9mm met geluidsdemper maar daarnaast heb je nog meer dan tien andere schietijzers. De combat is best leuk, maar op den duur valt het in herhaling. Vooral omdat je veel tegen dezelfde soort huurlingen aan zit te kijken. Veel hebben hetzelfde uiterlijk en dat ziet er toch wat raar uit. Ik speelde de game op normal en het verbaasde me dat de vijanden maar wat graag voor je loop waggelen. Soms blijf je gewoon achter een muurtje verscholen en dan lopen ze gewoon op je af. Vervolgens kun je hem eenvoudig neermaaien of een simpele nekslag toedienen, wat de stoerste optie is. Het kan ook nog eens handig zijn want met iedere silent takedown krijg je de optie om een one-shot-one-kill te gebruiken. Als het ondanks dit nog steeds te moeilijk mocht zijn is daar nog de Smartphone die netjes alle vijanden en hun positie scant, evenals belangrijke objectives en wapens. Vergelijk het met de Detective Mode uit Batman: Arkham Asylum. Een feature die de game eigenlijk veel te makkelijk maakt. Daarnaast voelde ik me tijdens het spelen af en toe behoorlijk dom aangezien de game je letterlijk alles, maar dan ook álles voorkauwt. Als je een ladder wilt beklimmen staat er heel groot ‘climb’ of als je iets kapot kunt of moet schieten staat er ‘shootable’. De grote massa zal er vast van smullen.

Het is de James Bond-standaard dat de baas of bazen een aantal keer ontsnappen. En zo ook in deze game. Gelukkig maar, want hoewel de besturing van de voertuigen in het begin even wennen is, zul je later ondervinden dat de achtervolgingsscènes het spectaculairst van de hele game zijn. Een wilde rit in je Aston Martin over het gladde ijs in Siberië is niet ondenkbaar voor 007. Een huizenhoge truck achtervolgen in een Tuk Tuk wagentje door de drukke straten van Bangkok is een koud kunstje

voor de Britse agent. Een dikke Koenigsegg al zigzaggend achterna rijden over de snelweg van Monaco draait Bond zijn hand niet voor om. Die achtervolgingen gaan uiteraard gepaard met crashes van medeweggebruikers, instortende gebouwen en joekels van explosies die je moet zien te ontwijken. De omgeving veranderd voortdurend, maar geen zorgen wanneer je een stuurfout maakt; net als in de hele game zijn er genoeg autosaves dus je hoeft nooit een groot stuk opnieuw te doen. Het gevolg is ook dat je vrij snel door de game heen knalt. Ik deed er naar schatting een kleine zeven uur over. Je kunt de game opnieuw spelen, eventueel in een hogere moeilijkheidsgraad, om de verschillende achievements te halen en wanneer je je skills wilt meten kun je het internet opgaan om in teamverband te knallen. Of je kunt kiezen om het als James Bond op te nemen tegen een groep huurlingen. Maar persoonlijk had ik het na het uitspelen van het verhaal ook wel gezien.

Conclusie en beoordeling

Misschien is het maar beter dat hier geen gelijknamige film aan is gekoppeld want dat scheelt veel haastwerk. Er is voldoende werk aan de game verricht om je een goede Bond-ervaring te geven met de achtervolgingen als duidelijk hoogtepunt. Echter laat de game hier en daar wat steken vallen zoals het grafische aspect en de matige A.I.. 007: Blood Stone is als een achtbaanrit. Op het moment dat je het beleeft is het bij vlagen amusant, maar een paar dagen later zul je je er niet veel meer van herinneren.
7
Score
70
Score: 70
 • Pluspunten
 • Sfeervolle achtbaanrit vol spektakel
 • Achtervolgingen!
 • Exotische locaties
 • Vermakelijke cutscenes
 • Minpunten
 • Grafisch kon het beter
 • Gebrekkige A.I.
 • Te makkelijk
 • Korte speelduur

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Nou we zullen zien… Ziet er best gaaf uit btw.

 • ziet er gaaf uit…….beetje MX vs. ATV: Untamed?

 • we should see.

  Maar et ziet er vet uit !

 • Ik ben benieuwd. Spectrobes was ook van Disney, en niet slecht. Ook niet goed, maar toch. Toch wel jammer dat er weer geen Wii in het lijstje zit. Anders had ik 'm nog kunnen kopen. Zeker met een online functie…

 • We zullen wel zien

 • Niet verwacht van disney…

 • Afwachten!!

 • Disney LOL! Wel vet!

 • is dit van Disney

 • Ziet er verschrikkelijk goed uit, nu nog vette gameplay :D

 • Niet bepaald iets wat je van Disney zou verwachten :P

 • Ik ga toch eerst voor MX vs ATV ziet er cool uit…..

 • Toen ik dit zag dacht ik oo dan zie je Donalduck in een auto en micky mouse op een moter…niet verwacht van Disny kan leuk worden :p

 • Wow dat ziet er wel vet uit. Maar zoals velen hier, was ik ook even verbaast dat het van Disney was, ik verwachtte al een soort Mickey Mouse race ding alá Mario Kart, maar dat valt gelukkig mee :D.

 • Ziet er goed uit..

 • ik zag de titel, en dacht gelijk ah crap. maar ben echt verbaasd over hoe cool dit eruitzag, lijkt me wel relaxt, beetje rondcrossen op een quad door mooie (echte) locaties

 • mooi!

 • Ziet er heel gaaf uit.

 • ziet er wel vet uit ! dacht toen ik de titel zag dat het een soort kindergame ging worden , maar ben aangenaam verast !!

 • ik zie steeds meer titels die alleen maar voor 360 en ps3 uitkomen terwijl me disney echt een uitgever lijkt voor de wii… echt vaag.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren