1. Assassin's Creed II (X360)

Assassin's Creed II (X360)

In 2007 kregen we met Assassin's Creed een veelbelovend spel voorgeschoteld. Helaas werd het spel niet door iedereen op prijs gesteld dit omdat de verwachtingen niet werden ingelost. De A.I. liet te wensen over, het vechtsysteem was te repetitief en het verhaal was minder sterk dan verhoopt. Deel 1 bleef dus een belofte, of deel 2 uit de fouten van zijn voorganger een les heeft getrokken of niet kom je te weten in deze review.

In Assassin's Creed II kruip je zoals in de eerste game in de huid van Desmond Miles, wiens voorouders stuk voor stuk zelf Assassins waren. De Assassins zijn een gebroederschap van moordenaars die de mensheid moeten beschermen tegen de Templars. Deze Templars hebben één grote drijfveer,deze is macht en ze zullen voor niets terugdeinzen om hun doel te bereiken.

Door een toestel, genaamd de Animus kan Desmond zich naar het verleden begeven en zo in de huid van zijn voorouders kruipen. Tijdens AC II neemt hij de identiteit van 'Ezio Auditore Da Firenze'aan en komt hij ten tijde van de Italiaanse Renaissance terecht. De Auditore's, waarvan Ezio deel uitmaakt is een welstellend en gerespecteerd gezin dat in Florence gevestigd is. Nadat onder andere zijn vader en broers vermoord worden en zijn moeder misbruikt wordt, besluit Ezio de schuldigen te straffen en zo begint je avontuur.

Wanneer Ezio aan zijn wraaktocht begint tast hij in het duister naar de werkelijke reden waarom zijn vader werd vermoord, ook de werkelijke schuldigen zijn voor hem op dat moment nog een raadsel. Gaandeweg zal hij hierover doorheen het verhaal meer informatie verkrijgen . Wat snel duidelijk wordt is dat de moord op Ezio's vader deel uitmaakt van een groot complot, bedisseld door de Templars. Dit wordt uiteindelijk meer dan een simpele wraak maar een levenswerk.

Ons hoofdpersonage wordt tijdens het verhaal bijgestaan door een groot aantal mensen en één daarvan is niemand minder dan Leonardo Da Vinci. Deze zal onder andere wapens voor je vervaardigen, door middel van codex-pagina's die je doorheen het spel vindt te ontcijferen. Deze pagina's zijn trouwens noodzakelijk om het spel tot een goed einde te brengen. Buiten Da Vinci zal je nog een tal van interessante bondgenoten ontmoeten doorheen het verhaal.

Wanneer je aan Assassin's Creed II begint merk je meteen dat de sterke punten van deel 1 werden behouden en ook verbeterd. Eén van die sterke punten is de gameplay, die is zo vloeiend dat je er stil van wordt. De gevechten zijn onderhoudend en in tegenstelling tot AC I kan je niet elke vijand uitshakelen met steeds dezelfde move uit te voeren. Sommige vijanden kan je bijvoorbeeld niet zomaar ontwijken en neersteken, niet alleen timing maar ook je wapenkeuze maken het verschil. Je kan zelfs de wapens van je vijanden afnemen en tegen hen gebruiken, wat in een lijf aan lijf gevecht soms noodzakelijk is.

Wat ook mooier oogt is het klimsysteem en dit voelt bij AC II stukken natuurlijker aan als bij zijn voorganger, ook kan je later in de game hoger springen, waardoor je gebieden kan bereiken die voordien niet toegankelijk waren. Je hebt ook drie verchillende types soldaten en deze reageren alledrie anders gedurende een gevecht. Een welbepaald type zal je zelfs achtervolgen over de daken en dit op een even acrobatische manier als het hoofdpersonage. Die acrobatische kunsten die Ezio soms uitvoert zien er trouwens fenomenaal uit.

Daarnaast zijn er nog vele nieuwigheden in het spel gekropen die bij deel één onbestaande waren. Dit keer kan je ook wapens kopen, gaande van werpmessen tot reuzegrote bijlen. Je kan bij de kleermaker dan weer upgrades voor je harnas aankopen of je kleren laten verven en wanneer nodig kan je jouw harnas laten repareren. Bij de dokter kan je dan weer medicijnen kopen. Nog een nieuwigheid is dat er gezocht-posters ophangen in de stad die je op hun beurt weer van de muren kan trekken om je beruchtheid te minderen. Als je te lui bent om die posters te zoeken kan je ook gewoon een lokale ambtenaar omkopen.

Ezio heeft tijdens het spel ook een toevluchtsoord, de villa van zijn oom

en het omliggende stadje. Voor dit stadje kan je upgrades aankopen die de locatie economisch aantrekkelijker maken en gezien je dit stadje beheert zorgt dit voor meer inkomsten. Je kan in de villa zelfs schilderijen aan de muren ophangen, deze kan je bij de lokale kunsthandelaar kopen. Je moet ook op zoek naar de eerder vermelde codex-pagina's die je naar de villa moet brengen. Verder moet je nog op zoek gaan naar veren (100 stuks!) die je op hun beurt ook naar de villa moet brengen.

Daarnaast kan je ook op zoek gaan naar een totaal van 20 memory glyphs die kan je vinden door symbolen die op gebouwen zijn aangebracht te vinden. Wanneer je zo'n teken hebt ontdekt zal je eerst enkele raadseltjes moeten oplossen om de glyph te bekomen. De raadsels zelf zijn vrij makkelijk maar dit is maar een klein detail en zal de pret geenszins drukken. Er zijn ook nog 6 graftombe's in het spel en wanneer je die allemaal bezocht hebt krijg je nog een mooie verrassing.

De locaties in Assassin's Creed zijn werkelijk betoverend. Het speel speelt zich af in prachtige Italiaanse steden met een geschiedkundige waarde. De bouwwerken zijn enorm gedetailleerd nagemaakt, wat een plezier is om naar te kijken. De cutscenes in Assassin's Creed II zitten goed qua verhaal maar grafisch vallen ze soms tegen. Als je bij momenten Ezio's ogen bekijkt zou je denken dat hij LSD genomen heeft of zo. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat de game grafisch ondermaats is. De gameplaybeelden op zich zien er zeer natuurlijk uit.

Over het geluid in Assassin's Creed kan ik niet echt iets slecht vertellen. De voice-actors hebben hun werk meer dan behoorlijk gedaan, alles is perfect ingesproken en de dialogen voelen geen enkel moment als 'gemaakt' aan. De soundtrack zelf past van zijn kant ook perfect bij de sfeer van het verhaal.

Assassin's Creed II mag gerust één van de sterkste games van 2009 genoemd worden. Van begin tot einde ga je helemaal op in de sfeer van het spel en zal je tot grote ergernis van je omgeving regelmatig Ezio's stem imiteren. Het feit dat je met Desmond enkele actie-scenes kan spelen is ook nog een goede toevoeging en doet je nog meer verbonden voelen met het personage. Ondanks de komende releases dit jaar zal ik AC II nog regelmatig spelen, niet enkel om de DLC maar ook om de vele nevenopdrachten te spelen. Met het zoeken van die verdomde veren zal ik ook nog eventjes zoet zijn. Ondertussen kijk ik uit naar deel 3.

Conclusie en beoordeling

Assassin's Creed II lost de verwachtingen ruimschoots in. Deze game is in alle opzichten beter dan zijn voorganger en begint geen moment te vervelen. De gameplay is werkelijk fantastisch, alles oogt natuurlijker dan bij deel 1 en het grote wapenarsenaal komt de game enkel ten goede. Het verhaal is prachtig uitgewerkt en de omgeving ziet er werkelijk adembenemend uit. AC II is een uiterst verslavende game en wanneer je het uitspeelt zal je zelfs teleurgesteld zijn dat het spel is afgelopen.
8,7
Score
87
Score: 85
 • Pluspunten
 • gameplay
 • variatie
 • sterke verhaallijn
 • prachtig uitgewerkte gebieden
 • Minpunten
 • grafische kwaliteit van de cutscenes
 • te veel veren te verzamelen
 • Soms te makkelijk

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Heb ik gewonnen? XD omg

 • Ja je hebt gewonnen:P. Ik heb ook een keer een game gewonnen hier, maar die heb ik nooit gezien:(.

 • gratz alledrie….

  wrom win ik nou nooit wat :P

 • Nice ik heb ook gewonnen xD  Btw ik liep net naar beneden en zag een pakketje

  Ik open hem en dacht wtf waar heb ik deze gewonnen? xD  Dus bedankt Insidegamer!  En gratz mede winnaars!

 • @ Nowee?  Gefeliciteerd, maarreh… Ownage??

 • Wow ik zoek even op Nowee bij ownage.nl en kom gelijk bij een socom prijsvraag en een Gothic 3 prijsvraag die hij heeft gewonnen XD. Probeer op zijn minst nog even de sites uit elkaar te halen ^_^  Gratz aan de winnaars!

 • wrom win ik nou nooit wat :P DMC4 Faceplate? :P

 • Gefeliciteerd :)

 • Gefeliciteerd ^^.

 • gratz voor de winnaars ''jaloers''

 • type fout *shame*  Ik was te enthousiast ^^  Vandaag me hd tv binnen gekregen

  en een game gewonnen en gelijk binnen

  Morgen ben ik jarig (18)

  Dus begint goed \\o/

 • LOL @ ringtoon: dmc4 faceplate idd -_-  Gefeliciteerd :).

 • Gz hoor, wel jammer, want dit spel had ik ook graag gewild na N3.

 • Gefeliciteerd!

 • gz allemaal

 • gefeliciteerd!

 • Lol, ik ken gewoon twee van de drie winnaars; meestal zijn het members waarvan je nog nooit gehoord hebt. Maar gefeliciteerd alledrie. ;)

 • Feli ;).

 • Proficiat!

 • gratz

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren