1. Sports Island (Wii)

Sports Island (Wii)

Eigenlijk heeft iedereen er wel last van: de wil naar geld of kostbare dingen. Bij de een is het erger dan de ander, maar iedereen heeft het. Maar waarom eigenlijk, gewoon omdat we dan alles kunnen kopen, of willen we het als statussymbool. Ik zelf denk het tweede: pronken met wat je hebt geeft veel mensen immers een goed gevoel. Bij sommigen een te goed gevoel waardoor het zelfs een plichtmatige drang naar geld wordt. Dit moet ook zo zijn geweest bij de directeur van Hudson Soft toen hij Sports Island voor de Wii liet maken.

Vaak wordt gezegd: de eerste indruk is het belangrijkste. Tijdens het opstarten van het spel gaat het hier al hopeloos de mist in: je krijgt namelijk een menuutje met als achtergrond muziek: everybody, move your body. Dit gemixt met een melodie waar een adhd-er nog gek van zou worden heb je een heel goed begin van het spel. Als je je dan de fantastische start achter je hebt gelaten kun je aan de slag met de singleplayer. Eén van de redenen waarom ik een singleplayer speel is het verhaal, maar dat ontbreekt volledig bij dit spel. Het enige wat je in de singleplayer kunt doen is toernooien spelen of gewoon één enkele sport doen.

Zo komen we bij de toernooien. Hier ontbreekt dus ook maar enige vorm van een verhaal en dat is heel erg zonde, want het had de toernooien nog enige kleur kunnen geven. Die kleur ontbreekt volledig omdat je het toernooi op drie verschillende moeilijkheidsgraden kunt spelen en meer niet. Zeg nou zelf: met een speler beginnen, vervolgens een team opbouwen en daarmee toernooien spelen die een steeds hoger niveau krijgen is toch veel leuker. Overigens wil ik niet zeggen dat elk spel zonder verhaal slecht is, want bijv mario kart wii heeft ook geen verhaal maar is wel leuk. Dus hoe komt dit verschil, is het het genre of maakt Mario er een top game van? Nee, niks van dat alles. Het verschil is: Mario kart Wii is spannend, elke keer weer anders en bovendien werkt alles gewoon goed. Dit valt niet te zeggen over Sports Island, want de meeste van de tien sporten die je kunt doen zijn repetitief, saai en hebben een hele lage moeilijkheidsgraad. Zoals bijvoorbeeld badminton. Hier sla je op, de tegenstander slaat terug en vervolgens kun je hem wel heel makkelijk met een smash het nakijken geven. Of voetbal waar de spelers rennen alsof ze op ijs spelen. Maar natuurlijk ook basketbal waar de bal tijdens elke balverovering 180 graden draait En zo zitten er in elke sport fouten die het spelen gewoon vervelend maken.

Natuurlijk zijn er nog wel sporten die het gemiddelde niveau van Sports Island redelijk ontstijgen, zoals boogschieten en motorcrossen. Dit kan dan in “open match”. Hier kan je in het geval van motorcrossen de baan, de rondes en het aantal tegenstanders instellen. Dit is handig als je weinig tijd hebt of als je geen zin hebt om al die andere sporten te doen. maar om nog even op de zin in het begin van de alinea terug te komen: het niveau dat ze ontstijgen ligt nou niet bepaald hoog. Dus die enkele sporten ben je na een kwartiertje ook wel weer zat.

Een ander spel dat met Sports Island te vergelijken valt is Wii Sports, En ook Wii Sports is over het algemeen goed ontvangen. Maar waarom Sports Island dan niet? Een van de redenen daarvan zijn de saaie spelletjes. Maar misschien nog wel belangrijker: je kunt jouw mii niet gebruiken. Als je met jouw mii speelt heb je toch nog een stukje herkenning. Ook zorgen sommige mii’s voor nog een beetje hilariteit in het spel. In Sports Island kun je kiezen uit acht teams, waarbij de enige hilariteit zit in het team met allemaal lelijke afro’s…

Er zij twee dingen dieeen party game zonder mii's en goede singleplayer nog kunnen redden. Een is de multiplayer. Het spel krijgt ook nog een beetje glans door de multiplayer, maar niet omdat je dan extra mogelijkheden hebt. Maar gewoon omdat samen met vrienden gamen leuker is. Je houdt natuurlijk wel dezelfde fouten als in de singleplayer. Ik denk overigens niet dat je de multiplayer lang zult spelen, bijna iedere Wii bezitter heeft wel leukere games om met vrienden te spelen. Zoals Mariokart Wii of Super Smash Bros Brawl.

Het andere is een heel vriendelijke prijs. En ja deze game heeft die €20. Maar dat is geen excuus om een game van deze kwaliteit te leveren.

Conclusie en beoordeling

Sports Island is het schoolvoorbeeld van snel geld verdienen. Aan alle fouten in de game te zien is er niet veel tijd ingestoken. Ook is de moeilijkheidsgraad wel heel erg laag en ook het ontbreken van mii's is erg zonde. Een paar sporten weten het algemene niveau nog een beetje te ontstijgen, zoals basketbal en pijl-en-boogschieten, maar dat zegt meer over de kwaliteit van de game dan over de kwaliteit van die paar sporten.
2,7
Score
27
Score: 25
 • Pluspunten
 • Motorcross en pijl-en-boog schieten zijn leuk
 • Met vrienden spelen is leuk
 • Minpunten
 • Sporten vaak te makkelijk
 • Geen mii's
 • Veel fouten in de sporten
 • Kwaliteit is gewoon te laag
 • Hele slechte muziek

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Oblivion vond ik te groot, dus egt geen problemen mee!

 • Oblivion was misschien iets té groot, dus ik denk niet dat het echt een probleem is

 • No Problems

 • maakt mij nie uit als de game maar vet wordt.

 • Ik hoop vooral op genoeg variatie in de omgevingen, dat miste imo bij Oblivion wat (veel weilanden en bossen).

 • Iid geen probleem ,dan is ie tenmisnte gedetaillerder. Oblivion had je teveel van die grote open bosachtige lege gebieden waar toch geen moer te beleven was of te doen was.

 • echt deze game is een must voor mij die gaat zo vet worden

 • The Elder Scrolls II: Daggerfall en The Elder Scrolls III: Morrowind, die zijn pas groot. Oblivion valt nog wel mee :)

 • vette game HALEN !!!! die handel

 • Zolang het mar genoeg is.

 • Geen problemen mee. Groter is niet altijd beter :)

 • Ik vond Oblivion eigenlijk vrij klein. Jammer maar soit kwaliteit boven kwantiteit dat is natuurlijk het belangrijkste. 40 uur is schitterend qua speelduur vind ik. 9 tot 12 eindes is geniaal en zorgt voor een enorme herspeelbaarheid. Mooi het belooft wat te worden Fallout 3, hopelijk nog in 2008 en anders in 2009. Normaal ben ik niet voor futuristische games maar met Fallout 3 maak ik toch een uitzondering op die regel.

 • Ga nou maar niet aan Fallout werken, maar aan een Oblivion opvolger!

 • Maakt niet uit..er zal ook veel meer te doen zijn…

 • Ga nou maar niet aan Fallout werken, maar aan een Oblivion opvolger!Ga jij maar in de hoek staan, cultuurbar_baar.

 • Oblivion was wat te groot dus het maakt niet zo heel veel uit.

 • Dit is misschien wel goed nieuws! De wereld is nu waarschijnlijk veel varierender en gedetaileerder..

 • Laat ze maar aan allebei werken :D xD

  Maakt mij niet uit, Oblvion was groot maar dat kwam alleen omdat er gewoon ontzettend veel natuur zat enzo tussen de steden. Dit is een futuristische game dus zal er weinig natuur zijn en om de paar meter een hele stad bouwen is ook zinloos.

  Kijk heel erg uit naar deze game

 • wel wat weinig speeltijd voor een singeplayer game maar de spelwereld is geen rpobleem

 • heb me nooit echt verdiept in deze game, wist niet dat het van de makers van oblivion, misschien toch maar eens checken

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren