1. Naruto: Ninja Destiny (NDS)

Naruto: Ninja Destiny (NDS)

Wat doe je als anime liefhebber met een DS als je in de budgetbak voor vijf euro Naruto: Ninja Destiny ziet liggen? Dat is heel simpel, je trekt zonder na te denken je portemonnee en schaft hem aan al is het alleen maar om het in je collectie te hebben en mee te pronken. Maar ja valt er wel zoveel te pronken met Naruto: Ninja Destiny in je collectie of is dit iets wat je beter kunt verstoppen onder je schoolboeken. Alleen een uitgebreide speelsessie kan ons het antwoord verschaffen of deze vechtgame met ninja's in de hoofdrol net zo goed is als zijn televisie tegenhanger

Het menuscherm oogt al hoopvol, op het bovenste scherm mogen we plaatjes van de anime aanschouwen terwijl de originele soundtrack de speler prettig verwelkomt. Er is keuze uit een arcade mode en een story mode. Nou hou ik best van een verhaaltje dus begon ik mijn speelsessie met story mode. In dikgedrukte letters legt de game uit wat er zich voor de start van het spel heeft afgespeeld waarna je in echt japanse stijl de dialogen tussen enkele vechtersbazen mag aanschouwen. En zo mogen we ons dan in het eerste gevecht storten. De graphics doen op dat moment positief verrassen voor DS standaards. De 3D cell-shaded characters lijken spreken op hun anime versies en bewegen heel vloeiend en vlot over je scherm heen. De characters bewegen bovendien getrouw aan de anime en ook hun super aanvallen kloppen op elk punt. Het vechtsysteem zelf is bewust simpel gehouden met genoeg ruimte voor diepgang. Met B & Y val je aan, X laat je een sprong maken, A activeert je superaanval, L teleporteert je en R stelt je in staat te blokkeren. Combineer dit en je kunt een leuk aantal combo's aan elkaar raggen om je tegenstander het leven behoorlijk mee zuur te maken. En zo nam ik verschillende karakters onder de knoppen om de verhaallijn mee door te werken, en daar komt ook het eerste minpunt aan bod. De balans bij characters is ver te zoeken, vooral bij de superaanvallen is het werkelijk een ramp. Waar Naruto,Shikamara of Itachi je vrijwel direct van het leven beroven kan je de superaanval van Kakashi,Sasuke of Tsunade makkelijk drie of vier incasseren voor je het loodje legt. Dit is enorm frustrerend wanneer jij een van de slechtere mag besturen tegen een van de sterkere characters, op dat moment ben je dan ook blij met het touchscreen waarop kaarten staan die je kan activeren voor bijvoorbeeld een HP-Boost die je vooral op Difficult Mode hard nodig zult gaan hebben. Nou is het dan nog niet makkelijk want de AI in deze game is behoorlijk uitdagend en daar houdt ik wel van. Juist daarom is het jammer dat je na zoon twintig minuten al de credits voorbij ziet rollen.

Maar ja het is de story mode van een vechtgame en die hebben meestal niet veel om handen. De tijd is dus rijp om in arcade er eens flink op los te beuken en zo andere characters vrij te spelen. Ook hier wordt pijnlijk duidelijk dat de makers totaal niet op de balans hebben gelet waardoor je onnodig vaak het game over scherm tevoorschijn zult zien komen. En langzamerhand beginnen meer pijnlijke nalatigheden duidelijk te worden. Er zijn slechts vijftien characters te vinden terwijl het Naruto universum er vele tientallen kent. Als excuus zou kunnen zeggen dat ze de characters van de het stuk dat de story line beslaat aanhouden maar Nine-Tailed Naruto en Sasuke Second State zijn pas veel later in de anime aan bod gebracht dus geld dit ook niet. Ook de magere zeven arenas schieten te kort zowel kwalitatief en kwantitatief. Maar dit alles is nog niet het einde van de wereld. Wat permanent de pret onderdrukt is dat de belangrijkste mode van vechtgames ook niet lekker werkt en dat is de multiplayer. Behalve dat elke speler een gamecard nodig heeft lagt het spel enorm wat bij een uptempo spel als dit een werkelijke ramp is. Ik heb me de afgelopen vier uur eerlijk gezegd best wel vermaakt maar kan me niet voorstellen dat ik dit spel nu nog ooit zal spelen.

Conclusie en beoordeling

Als liefhebber van anime games heb ik qua keuze niets te klagen. Jammer dat ik van de kwaliteit niet hetzelfde kan zeggen. Naruto: Ninja Destiny blijkt niet de verlosser te zijn aangezien de gebreken het spelplezier behoorlijk bederven. De vermakelijke single player kan dit een tijdje verbloemen waardoor het spel toch nog met een ruime voldoende mag eindigen.
7,3
Score
73
Score: 75
  • Pluspunten
  • D Cell-Shaded Graphics
  • Trouw aan de anime
  • Moeilijkheidsgraad
  • Minpunten
  • Slechte balans
  • Vijftien characters
  • Lege omgevingen
  • Levensduur

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren