1. Guitar Hero: World Tour (PS2)

Guitar Hero: World Tour (PS2)

De Guitar Hero serie gaat nieuw tijdperk in. met de toevoeging van drums en zang is Guitar Hero: World Tour een heel stuk uitgebreider dan zijn voorganger Guitar Hero III.

De Career mode is enorm verbeterd en uitgebreid. Solo kun je alle vier de instrumenten (Guitar, Bass, Drums en Vocals) apart uitspelen. Bovendien kun je een eigen band logo en rockster maken, wat het nóg realistischer maakt. Verder kun je met 2-4 spelers ook nog als band de Career mode uitspelen.

Ook de setlist is uitgebreid. Je hebt de beschikking over ruim 80 songs van beroemde bands als Bullet For My Valentine, Van Halen, 30 Seconds To Mars, The Eagles en nog veel meer. Dat betekent allerminst dat de songs daardoor makkelijker zijn dan Guitar Hero III. Sterker nog, het zal weer een hele kluif worden om de complete setlist te voltooien

Guitar Hero: World Tour introduceert 2 nieuwe instrumenten: drums en zang. De Drum Kit bestaat uit 3 pads (groen, rood en blauw), en twee cymbals (geel en oranje). Ook zit er een pedaal op. Het mooie aan dit instrument is dat hij reageert op hardere en zachtere slagen. Dat maakt het zo realistisch. Star Power wordt geactiveerd door tegelijk op beide cymbals te slaan.

De zang bestaat uit een microfoon met USB-aansluiting. Deze ziet er anders uit. het scherm scrollt van rechts naar links (in plaats van van boven naar beneden).

Met deze nieuwe instrumenten kun je dus met maximaal 4 spelers helemaal de pan uit swingen.

Laatst, maar zeker niet het minst, de Music Studio. Deze nieuwe modus stelt je in staat eigen nummers te creëren. Maak bijvoorbeeld een nummer dat onmogelijk te doen is of juist een combinatie van je favoriete nummers. deze modus is geweldig, ik kan er weken mee bezig zijn om hét perfecte nummer te creëren. Maar hoe leuk en goed deze Music Studio ook is, het zal wel wat tijd in beslag nemen om het onder de knie te krijgen.

Conclusie en beoordeling

Guitar Hero: World Tour is een groot succes en zoveel uitbreidingen en verbeteringen van één game ten opzichte van een vorige heb ik nog nooit gezien. Deze moet je hebben. MOET!
9,3
Score
93
Score: 95
  • Pluspunten
  • Nieuwe instrumenten
  • De setlist
  • Career mode
  • Eigen rockster maken
  • Multiplayer (max. 4)
  • Music Studio
  • Minpunten
  • Music Studio misschien iets te ingewikkeld

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren