1. Joe Danger (PSS)

Joe Danger (PSS)

Vroeger toen je klein was had je van die momenten toen je net kon fietsen dat je meer wou. Op een iets latere leeftijd bouw je zelf je eigen crosbaan en ga je daar je uren spelen die je vrij had van school. Op een latere leeftijd kun je overschakelen naar een iets uitgebreidere fiets, namelijk de crossmotor. Voor de mensen die geen zin hebben om vies te worden, of gewoon geen zin en/of geld hebben om er een aan te schaffen is er de game “Joe Danger”

Joe Danger?

Huh, wie is Joe Danger zou je denken. In deze 1e review van mij wil ik iets over deze game vertellen hoe ik het zelf heb ervaren. In Joe Danger ben je, zoals de naam van de game al zegt “Joe Danger”. Joe is een stuntman die geblesseerd is geraakt tijdens zijn werk als stuntman. Nadat hij hersteld is geworden van zijn grote blessure wil hij terugkeren als stuntman. Het enigste dat hij wil is die ene tiltel “Master of Disaster”. Aan jou de eer om Joe te zijn en proberen zijn succes terug te krijgen en hem die titel te geven

Doel van Joe Danger

Het doel van Joe is om het publiek zo veel mogelijk te amuseren. Joe speelt zich af op een geheel 2D track wat je eigenlijk kunt vergelijken met de game Trailz HD voor de Xbox360 of andere trail games wat je misschien wel eens hebt gespeeld op een pc. De bedoeling van de game is om te proberen de opdrachten te behalen die nodig zijn om een nieuwe map vrij te spelen. Door deze opdrachten te voltooien krijg je sterren. Deze sterren zorgen ervoor dat je nieuwe tracks krijgt welke steeds ietsjes lastiger worden.

De opdrachten die Joe moet doen varieren van het landen op bepaalde punten na een grote of kleine jump. Dit kun je vergelijken met een soort van schietschijven waarop je precies moet land, het compleet doen van een combo-trick op een volledige map, de letters DANGER vinden in een map zodat de naam verschijnt in beeld of je moet de track uitrijden binnen een bepaalde tijd. In het begin zijn deze opdrachten nog vrij makkelijk. Maar naarmate je verder komt in de game wordt dit toch zeer lastig en zul je steeds vaker opnieuw moeten proberen. Zo gaan later in het spel ook bepaalde combinaties van opdrachten starten. Zo zul je op bepaalde tracks binnen een bepaalde tijd op alle aangegeven punten moeten landen. In tegenstelling tot Trailz HD heeft Joe Danger niet 1 baan om op te rijden maar 3. Dit maakt het allemaal weer iets lastigers om bijvoorbeeld alle grote munten in een level te verzamelen (dat is namelijk ook een opdracht) omdat je niet op elke gewenste plaats van baan kan wisselen. Op een baanwissel moet je een bepaalde combinatie van toetsen drukken waardoor als je dit fout doet je wel eens asfalt zou kunnen gaan happen. Deze opdrachten zorgen er allemaal voor dat je sterren krijgt waardoor je weer nieuwe tracks vrijspeelt.

Multiplayer

De Multiplayer van deze game is zowel offline als online te spelen.

Offline kun je dit splitscreen doen en online gewoon lekker groot op je eigen scherm. De multiplayer bij Joe Danger stelt bitter weinig voor. Je speelt gewoon dezelfde maps dan dat je offline speelt. Alleen kun je elkaar nu van de motor afrossen als een andere speler in je baan rijdt.

Zelf tracks maken

In Joe Danger is het mogelijk om zelf je eigen tracks te maken. Dit is eigenlijk heel simpel uitgewerkt maar werkt heel erg fijn. Deze track kun je delen met je PSN vrienden. Helaas is het niet mogelijk om dit te doen met iedereen die deze game heeft. Niemand in mijn vriendenlijst heeft deze game. Zo kan ik mijn creatie van mijn track aan niemand showen.

Uitbreidingspatch:

Op 30 augustus 2010 is er een patch uitgekomen voor Joe Danger. Deze patch zorgt er onder andere voor dat je je eigen muziek kan afspelen tijdens de game. Verder kun je ook je eigen replays makkelijk uploaden naar je eigen YouTube account.

Verder kun je nu wel zelf gemaakte tracks delen met andere spelers en heb je meerdere pakjes wat je Joe kan aantrekken.

Conclusie en beoordeling

Voor een game van €12.99 is dit een hele mooie game die lekker speelt. Je hoeft niet te lang te wachten tot een level start en er zit genoeg uitdaging in deze game. Ik vind deze game zeker een aanrader. Wil je hem liever proberen? Download dan eerst de demo.
8,3
Score
83
Score: 85
  • Pluspunten
  • Lange speelduur
  • Game wordt steeds moeilijker
  • Speel je eigen muziek onder de game
  • Minpunten
  • Redelijke prijs voor een PSN
  • Het niet kunnen delen van tracks

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren