1. Nier (PS3)

Nier (PS3)

Soms heb je dat wel eens, dat een prachtige vrouw en een lelijk eendje naast elkaar staan. Licht glimmend door het contrast stelt de prachtige vrouw een oase voor. Hoewel de discotheek tot de nok toe gevuld is, loop je toch recht op haar af voor een gesprek. Na een tijdje gesproken te hebben, was de oase al weg. Een lege woestijn bleef achter. In een eigenlijk willekeurige en irrationele ingeving stap je dan op het lelijke eendje af dat nog steeds aan de muur gekleefd lijkt. Ze deinst ietwat terug, begint wat stamelend, maar toont zich later een inhoudsvolle en intelligente vrouw. Uit een ongelukje blijkt een prachtige verstandhouding geboren.

Dus na een kort gesprek met Final Fantasy XIII verlegde ik mijn aandacht naar Nier. Ze was niet zo mooi, ze was eigenlijk zelfs onder de standaard, maar ze had op de een of andere manier toch een bepaalde charme. Ze wilde me een verhaal vertellen. Nadat we elkaar door middel van wat simpele praat opgewarmd hadden, ging ze me vertellen over haar vader. Ze vertelde in groot enthousiasme hoe hij haar ooit gered had. Alsof het uit een sprookjesboek kwam. Ik luisterde eigenlijk niet echt naar haar verhaal. Ik keek eigenlijk alleen maar naar de oprechte twinkeling in haar ogen die ze zo hevig uitstraalde tijdens het vertellen. Dit maakte haar een bijzonder prettige gesprekspartner, aangezien de rollen perfect verdeeld waren. Het muurbloempje sprak; ik luisterde. Het was echter niet alleen haar oprechtheid die me betoverde, het stemgeluid dat ze produceerde was ook engelachtig. Alsof een engelenkoor haar beste lid was kwijtgeraakt. Ik voelde me prima op mijn gemak, waarbij mijn bewondering voor haar kwaliteiten mijn afgunst voor haar povere uiterlijk luidkeels overstemde.

Nadat ze klaar was met vertellen vertelde ik haar rustig dat we misschien wel even van de dansvloer af konden gaan om een wat intiemere locatie te zoeken. Ik was eigenlijk ook wel heel erg benieuwd hoe ze ‘werkte'. Dat is een immers ook een niet te onderschatten deel van een verstandhouding. We zochten een geschikte locatie en die was snel gevonden. Ze bleek niet een dame te zijn die zich zomaar direct blootgaf, je moest geduld hebben en ook de liefkozing vooraf niet zomaar negeren. Dit is vaker dan zelden de sleutel tot succes. Toen we eenmaal bezig waren bleek ze niet slecht te werken. Het ging soms wat stroef en het kon af en toe repetitief worden, maar desalniettemin haalde ik zeker bevrediging uit de ervaring. Er zijn genoeg vrouwen die het beter doen, maar het is de som van haar hele zijn die het speciaal maakte. We waren inmiddels klaar en stonden op het punt om afscheid te nemen. Ik keek haar nog eens goed in de ogen en zag nog steeds die beeldschone twinkeling langzaam schitteren in haar donkere ogen. Na al deze ervaringen oogde haar gezicht aanzienlijk aangenamer en deelden we elkaars telefoonnummers voordat onze wegen zouden scheiden.

De ochtend daarna werd ik pas laat wakker. Ik keek op mijn telefoon en zag een SMS. Van haar. Of we vandaag nog eens konden afspreken. Ik was enigszins bang dat de ervaring vandaag weer de zelfde zou zijn als gisteren, maar mijn angst verloor het van mijn liefde en ik sms’te dat ik uiteraard van de partij zou zijn. In een cafeetje spraken we ditmaal af. Ze zat al klaar en zwaaide lachend naar me. Ik was blij om terug te zijn. We spraken weer, heel erg lang zelfs. Zij nam weer het woord en ik hing aan haar lippen. Haar verhalen waren eigenlijk niet veel anders dan die van gisteren, maar de verschillende perspectieven die ze steeds aandroeg waren niks anders dan verfrissend. De middag was voorbij en we gingen voor vandaag weer allebei onze eigen weg. Na nog twee fantastische dates belde ze me op: “Ik moet het helaas met je uitmaken” zei ze met haar fluwelen stem. Ik voelde een brok in mijn keel hangen. “Nu al?” dacht ik. Ze negeerde mijn initiële stilte en zei daarop: “Ik vrees dat aan al het moois een einde moet komen, maar het was een geweldige ervaring, echt waar”. Daarop hing ik op en kon ik het alleen maar eens zijn met de woorden die uit haar mond zo fenomenaal klonken; het was een geweldige ervaring.

Conclusie en beoordeling

Nier is een uitstekend spel dat ondanks haar wat lage productiewaarden absoluut een gedenkwaardige ervaring oplevert. De game is oprecht in haar emotie en dit wordt eigenlijk alleen maar versterkt door de onverwacht schitterende muziek die het uit de speakers laat verschijnen. Dus loop die schoonheid voorbij en waag je aan het muurbloempje dat Nier heet. Het wordt vast een geweldige ervaring.
9
Score
90
Score: 90
 • Pluspunten
 • Emotioneel
 • Werkt prima
 • Heeft een mooi verhaal te vertellen.
 • Minpunten
 • Ziet er misschien niet altijd even mooi uit.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Zestig? Dan moet ik 30 bijleggen bij mijn 30 aan cadeaubonnen! Heb ik er desalniettemin wel voor over, denk ik :).  Die twee weekjes boeien me niet zo… :)

 • potverdriedubbeltjeseneenkwartjenogerisaantoe.

 • alles wordt vertragt bij nintendo

 • Echt he, alles komt laat uit en word af en toe slecht aangegeven(Zoals bij SSBB)

 • damn dat wordt duur voorjaar bij mij xD

 • Nouja, ik heb nog plezier genoeg met de games die ik nu heb. Dus mij maakt het niet zoveel uit. Wel jammer dattie 60 euro wordt ipv 50!

 • oke zal wel wat is dit voor spel:PXD

 • :(

  Nu komen alle topgames al helemaal bij elkaar te liggen. Zo wordt het moeilijker om het spel helemaal uit te spelen, wanneer je weet dat de volgende topgame alweer op je te wachten ligt. Twee weken is toch redelijk veel.

 • Hopelijk uitgegesteld om die belachelijk censuur eruit te halen… Wij willen bloed zien!

 • Alle Wii games worden zowat vertraagd :S

 • Als we er bij Wii games nou gewoon van uitgaan dat ze minimaal een maand later uitkomen hoeven we niet meer te klagen xD

 • zucht

 • :( Am cry  Weer een week extra.

 • jammer

 • IK WIL DEZE MASTERLIJKE GAME NU!!!

 • vette game, gaat in eupropa sowieso beter verkopen dan in de USA en Japan. 2 weekjes maakt niet zo veel uit

 • he jammer, net nu ik overtuigd was en de game wou halen…

  nou ja, dan maar ff wachtten

 • Damn!!! Damn damn damn!!!!

  Ik zat eerlijk gezegd echt te wachten op deze game!!

  Nou ja, heb ik meer tijd om Persona 3 te spelen die wel de 29e uitkomt!  @ Sadist: doe maar 2 weken :)


 • Ik vind games echt te duur worden tegenwoordig :S

 • dit is al lang bekend

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren