1. Blitzkrieg Burning Horizon

Blitzkrieg Burning Horizon

Het originele Blitzkrieg heb ik nooit gespeeld. Van wat ik heb gehoord was het een degelijk spel met innoverende gameplay en redelijke graphics voor die tijd. Het origineel was ontwikkeld door Nival Interactive, maar ik heb onderhand echter vernomen dat Blitzkrieg Burning Horizons door een andere studio gemaakt is. Nival zelf is bezig met Blitzkrieg 2 (een echt vervolg), terwijl CDV wat onbekende ontwikkelaars twee uitbreidingen laat maken. Het woord uitbreiding is hier niet helemaal juist geplaatst, want Burning Horizon is een stand alone en zal dus ook als een stand alone beoordeeld worden.

Zoals ik al eerder zei heb ik nooit eerder Blitzkrieg gespeeld, en mijn eerste ervaring met deze reeks is door Burning Horizon nu bar slecht. Na de lange installatie en het bekijken van het filmpje kwam in eindelijk in het menu. Al snel kwam ik erachter dat er nog heel wat kwalijke fouten in het spel zaten. Elke keer als ik een instelling probeerde te veranderden, viel het spel uit en kon ik het weer opnieuw opstarten. Vol goede hoop begon ik aan de training. Deze leerde me echter niets wat ik mezelf niet kon leren en halverwege ben ik daar dan ook mee gestopt.

Het eerste wat mij opviel was hoe statisch alles er bij stond. Geen patrouillerende soldaten, geen bewegende bomen en zo kan ik nog wel even doorgaan. De wereld zelf is helemaal 2D, dus het is meer een soort van grote tekening of plattegrond waar jij met je voertuigen doorheen rijdt. De voertuigen zijn wel 3D en daar is dan ook redelijk veel aandacht aan besteed. De textures zijn scherp en niet zo simpel als in veel andere titels. Visueel is het spel niet denderend, en de paar mooie punten die ik aantrof waren ook al aanwezig in het originele Blitzkrieg.

De speelbaarheid is erg matig. Vooral in het begin ben je lange tijd bezig met het uitvogelen van de onhandige binds. Voertuigen doen net niet precies wat jij zegt, waardoor je net die controle mist die je nodig hebt om de missies succesvol uit te voeren. Er zijn een aantal knoppen die je kunt gebruiken om in zogenaamd snelle tijd units iets te laten uitvoeren, maar dit is niet het geval en het duurt meestal een aantal seconden tot het wordt uitgevoerd. De totale manier waarop Blitzkrieg Burning Horizons speelt is gewoon brak waardoor de gameplay bij voorbaat al niet vermakend is.

Nu we het toch over de gameplay hebben; deze is bijna net zo erg als de speelbaarheid van het spel. Bijna alle missies hebben als doel om met een bepaalde groep eenheden een andere groep eenheden te verslaan. Meestal ben jij uitgerust met een kleiner aantal eenheden dan je vijand en zal je dus zogenaamd tactieken moeten bedenken om toch te winnen. Meestal komt dit gewoon aan op het opwachten van je vijand en win je zonder moeite. Er zijn echter wel een aantal leuke gameplay elementen. Zo kan je een sluipschutter laten droppen door een vliegtuig, zodat je tijdens een gevecht deze in alle stilte één voor één de vijanden kan laten neerschieten.

Conclusie en beoordeling

Blitzkrieg Burning Horizons is mij uiterst slecht bevallen. Het spel speelt niet lekker, er is geen variatie aan gameplay en de graphics zijn voor het grootste deel erg achterhaalt. Het is maar goed dat het hier om een [i]stand alone[/i] gaat, want voor bezitters van het origineel zal dit spel waarschijnlijk helemaal niets nieuws te bieden hebben. Op het moment wordt er aan een tweede uitbreiding/stand alone gewerkt, hopelijk biedt deze wel wat nieuws.
6,3
Score
63
Score: 65
 • Pluspunten
 • leuk intro filmpje
 • redelijk mooie voertuigen
 • Minpunten
 • achterhaalde graphics
 • achterhaalde gameplay
 • achterhaalde opzet

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Niet kopen dus..

 • Idd toen ik um in de winkel zag liggen sprak het mij wel aan maar na het lezen van deze review:S:S

 • Blitzkrieg 2 lijkt me wel leuk, dit is 3 keer nix.

 • zonde want deel 1 vind ik nog steeds een van de meest tactische RTS spellen die je op het moment kan spelen…..weg met de tankrush van C&C ! :P

 • Hmm, volgens mij vat je het niet helemaal, die specs die er staan is het test systeem. De systeemeisen zijn veel lichter.

 • lijkt me geen zak aan.

 • super slecht met te hoge systeemeisen.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren