1. Fight Night Round 4 (X360)

Fight Night Round 4 (X360)

De bel gaat. Ik sta op, loop naar voren en neem meteen een defensieve houding aan. Handen voor mijn gezicht, op zoek naar een gaatje bij mijn tegenstander om toe te slaan, want dat is hoe ik het heb geleerd van mijn trainer! Ik zal 'm mores leren! Ik sla hem helemaal tot moes! Kijk 'm nou staan! Wat een slapjanus! Verstijfd van angst is 'ie! Hij staat stil, heeft geen dekking, hij staat en kijkt maar. Wat denkt hij wel niet!? Hoogmoedig kreng dat je er bent! Meneer vindt zichzelf zeker zo goed dat hij geen dekking denkt nodig te hebben he?! Nou ik zal je eens laten voelen wat ik doe met mensen als jij! Hier, pak aan! En daar! Rake klappen treffen hem in zijn gezicht en in zijn buik! Zo, nu is meneer niet zo stoer meer he?! Ineens dringt er een aantal dingen tot me door. 1: Het is woensdag. 2: Ik doe helemaal niet aan boksen. 3: Aangezien het woensdag is, en de ruimte waar ik in sta verdacht veel lijkt op de winkel waarin ik werk, mag ik aannemen dat ik gewoon aan het werk ben. 4: Mijn "tegenstander" heeft niet bepaald een bokstenue aan: Lange jas, nette schoenen, spijkerbroek met daarop een nette blouse. 5: Mijn "tegenstander" ligt kreunend op de grond naar adem te happen. Conclusie: Shit! Op zoek naar ander werk!

Fight Night Round 4 is de nieuwste telg van de Fight Night reeks. Na Fight Night Round 3 waren de verwachtingen hooggespannen. Round 3 was namelijk een geweldig spel! Het speelde heerlijk, je tegenstander knock-out slaan voelde heerlijk, kortom: een heerlijk spel, echter wel degelijk met wat verbeterpuntjes. De verwachtingen waren dus hooggespannen. Wanneer EA de sterke punten kon handhaven of misschien zelfs nog iets verbeteren, en de zwakke punten kon aanpassen, was een toptitel het onafwendbare gevolg. Een zekere must-buy voor de Fight Night fan! Zou je zeggen...

Fight Night Round 4 draait wederom om het beklimmen van de ranglijsten. Je kiest eerst een bokser. Je kunt er zelf een maken, of een al bestaande bokser kiezen. Om de ranglijsten te beklimmen zul je uiteraard veel moeten trainen om zo je bokser beter te maken. Wordt je bokser beter, presteert hij beter in de wedstrijden. Presteert hij beter in de wedstrijden, klimt hij omhoog op de ranglijsten. Het trainen vormt dus een belangrijk aspect in de carrière van je bokser. Je kunt de training zelf afwerken, maar je kunt de training ook simuleren. Wanneer je de training simuleert, levert dit echter wel minder vooruitgang op in de kwaliteiten van je bokser, maar menig speler zal dit voor lief nemen. Het is namelijk leuk om een paar keer te doen, maar na een aantal keer zal de herhaling gaan vervelen, en wordt het wel erg verleidelijk om de training te simuleren en gauw naar de volgende wedstrijd te gaan.

Visueel is het allemaal dik in orde! De boksers lijken zo je tv uit te kunnen wandelen! Het ziet er werkelijk schitterend uit!

De wedstrijden. Daar draait het natuurlijk allemaal om! Slaan doe je met behulp van je rechterstick. De linkerstick gebruik je om jezelf door de ring te bewegen. Het vechtsysteem voelt heerlijk aan. Omdat je werkelijk het idee hebt dat je de armen van je bokser zelf bestuurd, voelt het veel realistischer aan dan wanneer je zou moeten slaan door te button bashen! Ontwijken en blokken vormt ook een erg belangrijk aspect tijdens het vechten. Wanneer je namelijk een stoot van je tegenstander blokt of ontwijkt, zal dit je tegenstander een moment vertragen, wat jou de mogelijkheid geeft om te counteren. Deze klappen komen hard aan, en dit wordt versterkt door de visuele effecten. Het publiek is ook goed aanwezig en verwelkomt iedere stoot met luid gejuich! Dit vergroot het wedstrijdgevoel des te meer en geeft je de drang om de volgende klap uit te delen, hongerig naar reactie van het publiek!

Het heeft niet veel zin om als een wilde van je af te slaan. Dan wordt je namelijk snel moe, zal je dekking minder nauwkeurig worden en ben je makkelijker te raken voor je tegenstander. Het is verstandiger om je momenten te kiezen. Wissel aanvallen en verdedigen af, op die manier blijf je fitter en kun je het langer volhouden.

Wanneer je je tegenstander door een counterstoot raakt, is er een luide dreun te horen, vliegt er een combinatie van zweet en bloed door de lucht en de lichte flits versterkt het idee dat je zojuist een flinke dreun hebt uitgedeeld. Tijd om je tegenstander tegen het canvas te rammen!

Maar dan gaat de bel. Je tegenstander wist deze ronde op zijn benen te blijven staan. Na de pauze zul je het karwei afmaken!

Waar je in Fight Night Round 3 nog de gekste capriolen uit moest halen om je bokser op te knappen, kun je nu je bokser opknappen door simpelweg de A -knop te gebruiken. Je kunt ervoor kiezen om het karweitje automatisch te laten gebeuren. Dan zal de computer zelf je bokser opknappen. Kies je ervoor om het toch zelf te doen, kun je kiezen uit 3 categorieen om hem op verschillende gebieden op te knappen: Stamina, Health of Damage. Of je het zelf doet of het automatisch laat doen, maakt niet heel veel uit.

De volgende ronde begint. Nu zal je het karwei afmaken. Je gaat hem tegen het canvas werken! Je domineert namelijk al 8 ronden! Het wordt tijd... Je laat je tegenstander alle hoeken van de ring zien. Wanneer hij even niet oplet, raak je hem in zijn gezicht met een snoeiharde uppercut! Met een laatste krachtsinspanning haalt je tegenstander nog een keer uit en... je gaat tegen de grond!! Je hebt welgeteld 2 klappen gekregen in de wedstrijd, en de 2e zorgt ervoor dat je neergaat! En in de herhaling kun je zien dat hij je niet eens raakt!

Je verliest de wedstrijd en zakt weer op de ranglijst. Je kunt weer opnieuw beginnen om op te klimmen op de ranglijst.

Dat is het grote minpunt aan Fight Night Round 4. Het wedstrijdverloop is alles behalve realistisch. Wanneer je 8, 9 ronden domineert, betekent dat nog niks. Je hebt je tegenstander al 2, soms zelfs 3 keer tegen de grond gewerkt, maar alsnog slaat hij je in 1 keer knock-out! Wanneer je neer gaat, zul je met de 2 stickjes moeten zorgen dat je weer opstaat. Je ziet een balkje, waar je eerst met de linkerstick de cursor naar het midden moet bewegen, en wanneer hij in het midden is, zal je je rechterstick omhoog moeten duwen om op te staan. Wanneer je echter heel moe bent, of al eens neer bent gegaan is dit zo moeilijk, dat je eigenlijk bijna zeker weet dat je al verloren hebt, wanneer je neergaat. Dit zorgde in mijn geval voor flinke frustratie en de scheldbuien waren niet van de lucht. Mijn controller heb ik herhaaldelijk door de kamer gegooid van frustratie!

Wanneer je dan de herhaling ziet, en ziet dat de stoot ook nog eens finaal langs je gezicht vliegt, vergroot dat de frustratie des te meer. Echter wanneer je zelf iemand neer slaat, haalt dit het oppermachtige gevoel dat je kunt hebben ontzettend naar beneden! Deze punten nemen een groot deel van het spelplezier weg!

Fight Night Round 4 is hierdoor niet het lekkere spel geworden dat ik had verwacht. Jammer, want het had alles in zich om een topgame van formaat te worden! Wat echter overblijft is grote teleurstelling. Het begon allemaal zo goed, maar uiteindelijk neemt de frustratie de overhand.

Conclusie en beoordeling

Fight Night Round 4 had na Round 3 alles in zich om een topgame te worden! Er is op verschillende punten ook echt wel vooruitgang geboekt. Echter de sterke punten van Round 3 heeft EA weten om te buigen tot zwakke punten, wat erg jammer is! Verder zorgt het verloop van de wedstrijden soms voor grote frustratie wat een hoop spelplezier wegneemt. Wat blijft is een gevoel van frustratie wat ervoor zorgt dat menig speler dit spel laat voor wat het is en gauw weer verder gaat met een ander spel.
7
Score
70
Score: 70
 • Pluspunten
 • Visueel fantastisch
 • Publiek reageert goed
 • Vechten voelt lekker aan
 • Minpunten
 • Gevechten verlopen niet realistisch
 • Knock-outs zijn vaak mis!
 • Deze 2 punten zorgen voor grote frustratie.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Baklap Obama…

 • Oke! Hij mag geen president worden! :)

 • Hij zeikt tenminste niet in geweld over games, ik hoop trouwens wel dat hij het wordt :P

  Er zijn trouwens genoeg games die je ook kunst kunt noemen.

 • GO Obama

 • Zolang ik mag blijven spelen vind ik het best. :)

 • hmmm ik hou mn vote bij hem… alles beter dan Hillary Clinton <braaak>

 • Hij is er niet op tegen, hij wilt alleen dat ouders hun kinderen meer cultuur leren dan dat de kinderen hele dagen zitten te gamen. Ergens klinkt dat wel logisch…

 • Lekker is dat, las vanmorgen in de krant: Obama Vs. Hilary 10-0 dacht jes, maar nu wordt het iets minder

 • dat word dus geen Democratische president imo

 • Beide democratische kanidaten zijn tegen videogames.

  Dat is niet erg goed nieuws voor gamers.

 • Obama mag het toch vergeten. Te jong, not ready yet.

 • Enigszins heeft hij wel gelijk, maar hij kent zeker alleen maar first person shooters. Hij heeft zeker nog nooit Ico, Sotc, Zelda en Final Fantasy gezien/gespeeld, dat kan je best als kunst zien.

 • Obama 4 President !!!

 • Van al die presidenen snap ik niks van,

  Maar door deze uitspraak stop ik echt niet met gamen hoor!!!

 • Ze begrijpen waarschijnlijk niet dat met alle maatregelen die zij nemen die het leven duurder maken ( ook hier in nederland !!! ) de ouders van kinderen vaak MOETEN werken om de kosten te kunnen betalen. Logisch gevolg is dat er door het MOETEN werken minder tijd is voor de opvoeding en ze daardoor meer aan hun lot worden overgelaten en meer tv kijken of gamen.  Zijn zij nou zo dom of ben ik nou zo slim???

 • AAARGH!!

  Hekel aan die mensen die zo godvergeten kortzichtig zijn!

  Damn, en dit wil president worden? Hebben ze geen mensen daar die wel dingen onderzoeken voordat ze allerlei uitspraken doen?

  Sorry hoor, maar zonder die zo gehate TV en Computersystemen, had ik nu nooooit zo goed Engels kunnen spreken, noch anders tegen zekere aspecten aan kunnen kijken van een bepaalde kwestie. Een computerspel is meer als alleen geweld, al lijkt dat niet op het eerste gezicht. Misschien hadden zij ook meer TV moeten kijken en Gamen vroeger, dan hadden ze nu niet gezegd dat het alleen gewelddadig is.

  Fijn dat we meer cultuur moeten proeven, sorry hoor, maar ik ben vroeger in bijna wel elk museum geweest in NL en omstreken, maar heb daar toch echt NIETS mee opgestoken. Ja dat ik kunst nu saai vind, omdat ik vroeger werd gedwongen er naar te kijken.  Waarom moeten mensen zo kortzichtig zijn, vooral als het voor het Presidentschap wil gaan.  Daar heb je nog een leuke motto over:

  Leren kijken is leren zien. • Slap gedoe, domme meeloper…

 • Ook Obama niet blij met videogames  Nee Insidegamer, dat staat er niet ;) Hij vindt dat ouders meer tijd moeten besteden aan de opvoeding van hun kinderen door ze kennis te geven van culturele dingen etc… en niet door ze continu voor de tv te laten zitten!

 • zoals muziek  Guitar Hero? :P

 • Hilary vind ik zoiezo een raar wijf, Obama is geschikter.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren