1. E3: EA stand

E3: EA stand

Electronic Arts is de grootste uitgever ter wereld. En dat was aan hun stand ook goed te zien. Hun gehele line-up was over drie delen verdeeld. Zo was er de EA Sports line-up, met FIFA, Madden en Tiger Woods. Daarnaast was er het EA Games gedeelte, waarvan Burnout 3 het meeste indruk maakte en de Sims 2 weer enorm veel zal gaan verkopen. En als laatst had Electronic Arts ook een aantal spellen achter gesloten deuren staan.

Het is moeilijk om te zeggen wat de belangrijkste titel voor Electronic Arts was. Zoals altijd hebben ze een hele brede line-up. Voor ons Nederlanders zal zoals gewoonlijk FIFA weer erg goed gaan verkopen. Echt veel verschil merkten wij niet tussen FIFA 2005 en 2004, maar volgens de makers van het spel ligt de nadruk op het aannemen van de bal. Overigens is de Off-The Ball control in aangeklede vorm aanwezig, zodat het nog steeds mogelijk is een medespeler diep te sturen.

Wat ons wel wist te overtuigen was de Sims 2. Het grote verschil met het eerste deel (en de ontelbare add-ons) is dat je nu verschillende levensfases aflegt. Je begint als klein kind en met wat geluk verlaat je het leven als een bejaarde. In de tussentijd wordt de Sim bezig gehouden met relaties, werk en alles wat het leven te bieden heeft. Een kleine demonstratie liet ons zien dat er verschillende manieren zijn om jouw Sim gelukkig te maken. Zo moest een Sim vreemdgaan met zijn vrouw; leuke manier om punten te scoren. Leuker werd het toen de zus

van zijn vrouw binnenkwam tijdens de hevige zoenpartij en meteen aan het roddelen sloeg. Het gevolg hiervan was dat de vrouw des huize een zenuwinzinking kreeg. En dit was nog maar een van de vele grappige momenten die je met het tweede Sims spel kan beleven.

Een andere belangrijke serie is de Battlefield-serie. Op de E3 werden twee delen gepresenteerd. Battlefield: Modern Combat zal zowel op de PlayStation 2 als op de Xbox met 24 man tegelijk online speelbaar zijn. Hoe meer je speelt, des ter hoger je in rang zal stijgen, waar helaas niks mee te verdienen valt. Battlefield 2 zal alleen op de PC verschijnen en de opvolger van Battlefield 1942 worden. Dit spel was alleen achter gesloten deuren te bezichtigen, waarbij we een uitgebreide uitleg kregen. Wat ons vooral opviel waren de vele details. Gebouwen, tanks en de verschillende militairen zien er allemaal prachtig uit. In een notendop is het twee deel van Battlefield, eentje in de moderne tijd, met een geheel nieuwe engine en wat nieuwe voertuigen.

Verder is Electronic Arts bezig met een nieuwe James Bond onder de naam van Goldeneye: Rogue Agent. Deze keer speel je een slechterik en moet je afrekenen met een aantal bekende James Bond slechteriken. Ook is Lord of The Rings met twee spellen vertegenwoordigt. In LOTR: Battle for Middle-Earth wordt de strategische kennis van de speler getest in de verschillende Lord of The Rings gevechten die we uit de film kennen. Leuk is dat je zowel de kant van Mordor of die van de ‘geallieerden’ kan kiezen. Liggen strategische spellen jou niet zo, dan komt EA ook met een LOTR RPG. The Lord of the Rings: The Third Age wordt een turn based RPG waarbij je voor de verandering niet met de karakters uit de film spelt. In plaats daarvan krijgen we een aantal onbekende karakters, die wel tegen bekende vijanden vechten en op allerlei locaties uit de film komen.

De andere toppers uit de EA stal bestaan uit de over de top crashracer Burnout 3, het worstelspel Def Jam: Fight for New York, het schietspel TimeSplitters: Future Perfect, de nieuwe Harry Potter, Need for Speed Underground 2 (die alleen als trailer op de E3 was) en de complete EA Sports serie. Het wordt dus weer een goed jaar voor Electronic Arts.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Could somebody drop a bomb on there stand?

 • wrom dat dan? zolang er een paar goede games tussen zitten vindt ik het wel best en vooral nu ze ook games maken voor xbox live :)

 • sims 2, Battlefield 2, Battlefield Modern combat en burn out 3 zijn echt titels die ik wel zie zitten. Oke, er is weer veel 'oude rommel die we nu wel kennen' bij, maar ook genoeg interresants.

 • Best oké hoor, EA zal weer gaan rulen deze kerst, zoals gewoonlijk. :P

  EA is echt machtig en rijk.

  Zelf be ik al geïnteresseert in een stuk of 5 games die hierboven genoemd zijn, en dat zeg ik niet gauw van 1 uitgever. :)

 • euh ik persoonlijk vind EA echt commercieële crap en meeste games vind ik ook niks behalve dan battlefield :P

 • Sommige titels lijken me best oke, zoals NFSU 2 en Battlefield 2. En FIFA 2005 zal ik ook wel gaan spelen.

 • Ik ga voor de BF's en Sims 2 NFSU2!!!

  EA is idd de grootste uitgever maar dat wil niet zeggen dat ze de grootste games hebben.

 • WAAR STAAT MEDAL OF HONOR PACIFIC ASSAULT? dit wordt de beste game van de eeuw!!!!!!!

 • Tja ik ben geen EA fan, maar ik moet zeggen dat het toch wel wat leuke spellen zijn. Maar Battlefield 2 en LOTR: Battle for Middle-Earth zijn de enige 2 twee titels die ik zie waarin er geen concurrent beter is.  MOH: Pacific Assault had wel genoemd mogen worden,maar de schrijven van die stuk heeft niet heel veel intresse in PC, daarom. Ik denk echter dan Brothers in Arms (Gearbox/Ubisoft) beter wordt, misschien niet op grafisch gebied, maar wel wat betreft de gameplay.

 • Ik ben in al hun spellen geïnteresseerd :P. Serieus, sowieso die sportspellen zullen weer erg vermakelijk worden :).

 • Ja, weer precies hetzelfde als vorige jaar, en het jaar daarvoor, en het jaar daarvoor…

 • komt burnout 3 nou ook op GC?

 • Burnout 3 , Timesplitters: future perfect en lotr battle for middle earth zijn de games van EA waar ik naar uit kijk. Tuurlijk is t meeste een vervolg maar vind ik wel dat EA de laatste jaren veel meer hun best doet om topproducten op de markt te brengen en daar heb ik best respect voor.

 • Gaat FIFA 2005 LIVE? Dan koop ik het meteen. FIFA is helemaal niet zo slecht als gezegd wordt :o

 • nou die hele ea sports serie mogen ze van mijn part door de plee trekken, maar burnout drie en de nieuwe timesplitters zou ik wel heel graag willen hebben. Gelukkig dat ea op xbox live gaat anders zou ik timesplitters niet online kunnen spelen…en dat wil ik dus wel!

 • Alleen Burnout 3 en TimeSplitters Future Perfect lijkt mij leuk de rest niet.

 • nou… need for speed underground 2 is ook best wel een goede titel!

 • FIFA 2005 wordt cool en gaat natuurlijk ook Live.

 • Nou, ik heb gister d hele avond FIFA 2003 gespeeld, en ik vond het super :D PES is ook zwaar ok, maar ik zou niet weten welke ik nou het coolst vind hoor. Degene die het eerst komt met LIVE zal winnen denk ik zo.  Verder hoef ik Burnout 3 juist weer niet, MEER van hetzelfde. TS3 lijkt me overbodig worden met de hoeveelheid shooters tegenwoordig. The Lord of the Rings: The Third Age lijkt me geweldig, Sims 2 wordt een geheide knaller, net als Battlefield 2.  Ik ben erg benieuwd naar Goldeneye 2 :) Kijken wat ze ervan kunnen maken.


 • Burnout 3 wordt van mij ;)

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren