1. Project Rub (NDS)

Project Rub (NDS)

11 Maart 2005, 23:32

Yo dagboek, wat ik me vandaag toch weer allemaal heb meegemaakt zeg. Ik loop rustig over straat, me bezig houdend met me eigen zaken, en opeens zie ik daar toch wel zoiets prachtigs lopen! Een meisje, slank, met fijne rondingen en een gezicht van SWEET HOT DAMN, allemachtig. Ook nog eens goed gekleed en met een mooie, suikerzoete glimlach op haar gezicht. Fuck, ik ben verliefd.

12 maart 2005, 10:06

Hee. Ik kwam vandaag bij de supermarkt dat knappe meisje weer tegen. Probeerde bij de kassa nog een gesprekje met haar aan te knopen, maar op een paar pijnlijke stiltes en haar naam, Silvana, na ben ik voor geen cent opgeschoten. Op het eind keek ze me zo aan van: ‘Yo griezel, waarom praatte je tegen me?’ Liep met een deuk in mijn zelfvertrouwen naar buiten, waar ik een paar malloten eerste klas tegenkwam. Ik bedoel, welke idioten lopen er nu over straat met konijnenoren op? Eén van die dwazen sprak me aan. Zei dat ik eruit zag als iemand met liefdesproblemen. M’n eerste impuls was om hem te zeggen dat- ie op moest rotten, maar uiteindelijk zei ik: ‘Ja, dat klopt.’ Waarom ik dat zei tegen een volstrekte vreemde met konijnenoren op? Geen idee. Afijn, hij zei dat hij de leider van de zogenaamde Rub Rabbits was en dat hij me zou helpen om Silvana voor me te winnen. Yeah right, en ik ben een driepotige keukenkachel. Nou ja, we zullen zien.

12 maart 2005, 16:23

Wat de fuck. Die Rub Rabbits zijn de grootse idioten die ik óóít ben tegengekomen. Idioot, én briljant. Hun idee was dus blijkbaar om allerlei vage en opvallende dingen te doen om zo Silvana’s aandacht te trekken. Dus ik heb gedurende deze zes uur na mijn ontmoeting echt de vreemdste shit gedaan: goudvissen uit een man z’n maag gehaald, in een winkelwagen van een helling gereden, mensen gered van een monsterachtig insect en nog veel meer van dat soort onzin. Wat nog wel het mooiste was dat ik alles mocht doen met gevaar voor eigen leven, terwijl die Rub Rabbits me ‘ondersteuning’ gaven met hun Nintendo DS. Zij stonden maar een beetje over dat touch-screen te wrijven, sjonge jonge. Alsof mijn capriolen een of andere mini-game is die zij met hun stylus zouden kunnen doen, absurd toch? Maar goed, ik heb me stiekem eigenlijk prima vermaakt. Alles wat ik deed was gewoon zo vaag, zo vreemd en zo fucked up dat ik niks anders kon doen dan lachen. Ik noem maar iets op: een of andere op hol geslagen kudde koeien stond op het punt om Silvana (oh wat is ze knap!) te vertrappelen, en ik mocht ze gaan afweren. Het moeilijke eraan was dat tussen die koeien ook skiërs (Ja inderdaad, wat de fuck) zaten en die mocht ik niet afweren. En die Rub Rabbits langs de zijkant maar op hun schermen tikken. Juist ja.

13 maart 2005, 14:59

We hebben wat! Yes! YES O YES YES O YES O YES! Shit hee, die Rub Rabbits zijn dus daadwerkelijk ergens goed voor. Nou ja, het is natuurlijk ook wel goed van me dat ik haar leven heb gered, toch? Als ik er niet was geweest was ze immers plat onder een meute woedende koeien gekomen. Ik heb nu welgeteld achtentwintig vage dingen gedaan om haar voor me te winnen, en het was echt áwesome. Eigenlijk wel jammer dat het nu al voorbij is, want ik had toch nog wel wat meer van dit soort dingen willen doen. Ik wil maar even zeggen: die paar gevallen (of mini-games, hoe je het noemen wil) waren gewoon véél en véél te weinig om mijn honger naar avontuur te stillen. Het was gewoon te kort. Gelukkig speel ik ze allemaal in mijn hoofd nog af en dan zie ik mezelf weer heldendaden verrichten. Soms zelfs nóg spectaculairder en moeilijker als ik het in het echt deed. In mijn gedachten staan die Rub Rabbits dan ook echt peentjes te zweten, terwijl ze daar maar wrijven over hun touch-screen. En weet je wat ik ook nog gedaan heb? Silvana aangekleed. Haha, jazeker, Silvana aangekleed. Want tja, ik heb nu eenmaal een goede smaak wat kleding betreft hè! Hmm, en toen ik dat aan het doen was stonden wederom een paar Rub Rabbits te raggen op hun Nintendo DS. Je zou het als het ware kunnen zien als een paar extra modi in het spelletje dat ze spelen op hun Nintendo DS, denk ik. Eerlijk gezegd moet ik trouwens wel zeggen dat die ‘modi’ vrij weinig toevoegen aan onze relatie. Het is leuk om voor een keertje te doen, maar voor de rest? Nah.

15 maart 2005, 02:45

Net vertrokken uit huize Silvana. Paps en mams waren niet thuis, dus ik dacht ‘Ik kom eventjes langs!’ Ze was aangenaam verrast, dat kan ik je wel zeggen. Kreeg een heleboel complimentjes van haar, dus ik denk dat onze relatie toch wel is gestegen naar een nieuw level. Ik bedoel, hoe awesome is het als je in één zin de woorden ‘lief’, ‘potent’ en ‘waanzinnig knap’ te horen krijgt? En ze legde me zelf uit waarom ik knap was! Hoe awesome. “Tja Simon, zal ik het je eens uitleggen waarom? Wel, ten eerste heb je gewoon een hele mooie, lange nek en zo’n cute gezichtje. En tweede: Je bent gewoon zo verfrissend weergegeven, zo helemaal zwart, als een silhouet! ” Als ze bij me was viel het haar pas op hoe mooi de wereld was, zei ze. ‘Zo mooi en origineel vormgegeven in van die vrolijke kleuren. Rood, geel, oranje, daar word ik gewoon spontaan vrolijk van!” Nadat ik haar op mijn eigen manier nog nét ietsjes vrolijk had gemaakt, keek ze me aan en zei: ‘Maar doe wel wat aan die verdomde Rub Rabbits met hun idiote geneurie. Please?” En eigenlijk had ze daar ook wel gelijk in. Bij alles wat ik deed neurieden ze hetzelfde deuntje, keer op keer op keer. Knetter-, knettergek word je ervan. Ik zal ze binnenkort eens vragen om daar eens mee te stoppen, maar eerst eens afkoelen van dit nachtje Silvana.

Conclusie en beoordeling

15 maart 2005, 13:37 | Hee hoi dagboek! Ik heb net de Rub Rabbits bedankt voor hun hulp en gezegd dat ze nu een andere verliefde boy mogen helpen. Ik heb ze gezegd dat ik een hele leuke tijd met ze beleefd heb, met alle vreemde dingen die ze me lieten doen. Wel jammer dat het na ongeveer dertig keer een ‘mini-game’ al over was met de pret. Ik heb ze ook verteld dat de ‘modi’ langs die mini-games vrij weinig toevoegden. Maar toch, dat ze Silvana hebben kunnen laten zeggen dat ik “mooi, verfrissend en origineel’ ben vormgegeven verdient op zich ook al een pluim. Dank jullie, Rub Rabbits, het was een unieke ervaring! En verder wil ik nog zeggen d- O, moet dat nu Silvana? Oké dan... *smooch*
8
Score
80
Score: 80
 • Pluspunten
 • Vage, maar o zo leuke mini-games
 • Toffe vormgeving
 • Een unieke ervaring
 • Minpunten
 • Veel te kort
 • Strontvervelende soundtrack

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Bioshock 2 anyone?

 • Nou nou zo erg was t ook niet. Van voor tot achter van genoten van deze topper. Eindfilmpje was wat kort maar het verhaal speelt zich af tijdens het spelen, is ook veel leuker…

 • ik vond bioshock zelf zowieso niet erg leuk

 • Ik zou het niet weten, heb de game niet gespeeld. Horror is mijn genre niet.

 • Ik vond bioshock GEWELDIG!

 • Het ''1e eind'' was erg goed idd, dat op driekwart zat. Het 2e was een beetje meh, maar desalniettemin goed! Maar wel cool dat hij het zelf over zijn eigen game zegt, respect daarvoor! Gief Bioshock 2 nu! :p

 • bioshock horror? :P haha …eerder thriller

 • het einde was inderdaad erg slecht….

 • Nou, ik vond het einde anders prima passen hoor :]

 • Het einde was iets minder vond ik omdat de game geniaal was. Totaal niet men type game maar heb er toch erg van genoten. Ik heb de twee eindes gezien, ze waren inderdaad niet goed genoeg naar de maatstaven van bioshock. Om nu te zeggen dat ze rampzalig waren ofzo is zwaar overdreven. Andrew Ryan asks you a simple question. Are you a man? Or a slave? A man chooses a slave obeys.

 • Ik heb 100% genoten van deze game, ik ken games die een nog veel belabberder einde hebben.

 • Heel erg mooi allemaal.

 • Daarom werd het laatste stuk ook een grind en daar heb ik dus ook niet van genoten.

 • slap einde viel wel mee…heb veel slappere mee gemaakt, neem Rainbow Six Vegas maar als voorbeeld.

 • meestal eindigt het hoogtepunt toch altijd met een slap einde? (A)

 • Ik vond er helemaal niets mis mee met het einde, ook al was het zo'n zoetsappige \"and they lived happily ever after\" disney einde…

 • Vet spel, ben nu bezig!

 • Klopt!

 • Lag het dus toch niet aan mij. Vond het eigenlijk toch al niet zo'n vreselijke topgame…..

 • Moet de game nog spelen, wat ik sowieso zal doen. Zo snel mogelijk lenen van iemand dan maar :).

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren