1. BioShock 2 (X360)

BioShock 2 (X360)

Bioshock 2 is het vervolg op het epische bioshock 1.

Maar is bioshock 2 even goed als bioshock 1 als je door leest kom je daar hopelijk achter.

Verhaal

Zoals jullie al hebben kunnen zien gaat mijn review over het spel bioshock 2,het spel is het vervolg op het oudere bioshock 1.

Bioshock 1 heb ik zelf nog nooit gespeeld dus wist ik nog niet wat ik moest verwachten behalve het kleine beetje info wat ik uit de reviews heb gelezen.

Het spel zelf begint als jij 10 jaar terug als big daddy jezelf onder hypnose door je hoofd knalt,doordat je dit doet verlies je je little sister aan de slechte Sophia Lamb.

Dan 10 jaar later word je weer wakker in het vervallen rapture de stad waar het spel plaatsvind.

De bewoners van de stad rapture zin verslaafd geraakt aan het goedje adam wat ze sterker maakt maar het goedje werkte ook verslavend

en muterend.

vijanden

Door dit goedje zien de bewoners er gemuteerd uit en een beetje opgezwollen maar denk nou niet dat alle bewoners het zelfde zijn

want er is ook een verschil in soorten splicers.

Zo heb je de leadhead splicers die nog weten hoe ze een trekker over moeten halen maar heb je ook de freaky spider splicers die een soort werpsterren gooien en je gaan slaan als ze dichtbij genoeg komen.

Behalve splicers zijn er ook normale niet gemuteerde mensen zoals Sinclair die je helpt en Tenenbaum die je ook helpt

maar er zijn ook slechte mensen zoals Sophia Lamb die dus je little sister afpakt om haar in een big sister te kneden.

Deze vijanden die big sisters heten vallen je aan als je alle little sisters in het level hebt gered of geharvest (later hier meer over).

De big sisters zijn een vijand om rekening mee te houden want ze zijn sneller dan big daddy's maar toch wel evenveel bepantserd

maar toch is de big sister wel een beetje overpowered het is leuk als je der dood hebt maar je gaat vaak toch welminimaal een keertje dood. ( wat meestal niet het geval is bij een big daddy )

Als je een big daddy hebt omgelegd na een intensief gevecht dan krijg je de keuze om zijn little sister te adopteren of te harvesten

als je haar meteen harvest dan krijg je meteen een shot adam maar is de little sister dood en heb je niks meer aan haar.

Maar als je de little sister adopt dan zet je der op je eigen schouder en dan zal ze je leiden naar een lijk waar zij dan adam uit haalt

met haar grote doktersnaald.

Wanneer de little sister eenmaal begonnen is met prikken dan schiet het adam eruit wat een grote aantrekkingsbron is voor de vele splicers die

de stad kent en aan jou de taak om haar te verdedigen als big daddy.

Wat volgt is een episch gevecht wat best leuk is waarbij alle splicers die jou en je sister aanvallen.

Meestal heb je wel al wat valletjes klaarliggen voor de vele splicers zoals mijnen en schrikdraad door deze vallen worden de splicers toch wel tegengehouden en komt niet de meerderheid bij het doel en dat is dus de little sister stoppen.

Als je eenmaal de gather heb gedaan kan je weer de little sister oppakken om haar weer op je schouder te zetten.

Daarna ga je naar een zogenaamde vent waar je de keuze krijgt om je little sister te redden of te harvesten als je kiest voor harvest krijg je het meeste adam maar als je haar redt krijg je op lange termijn meer adam. ( corrigeer me hier anders omdat ik altijd harveste )

wat ook een mooi pluspunt is zijn de stukjes waarmee je als big daddy onder water gaat waar je het prachtige vervallen rapture is van buiten bekijkt in plaats van dat je door de gangen loopt

Jammer genoeg is er geen onderwater combat te vinden in de game wat ik zelf toch wel een klein minpuntje vindt.

Een probleem waar ook mee zat was dat je iedere keer moest handmatig saven en als je sign in status veranderde werd je teruggebracht naar het hoofdmenu waardoor je het hele level opnieuw moest doen.

Dus sommige levels moest ik vaker dan 2 keer doen en daar wordt je niet zo blij van aangezien je toch al weet wat er komen gaat en dus minder spannend.

Ook een klein minpuntje was dat als je weinig/geen med packs had je niet veel kon doen tegen de grotere vijanden waardoor het moeilijk was,maar als je dan eenmaal 5 medpacks had was het dan weer een heel stuk makkelijker vooral tegen de gewone splicer vijanden.

multiplayer

Behalve de zeer vermakelijke singleplayer zit er ook een multiplayer in dit spel, die ikzelf beter vond dan verwacht.

Over de multiplayer valt ook wat te vertellen omdat hier ook een soort mini-verhaaltje inzit.

Dit verhaal gaat over dat jij een testpersoon bent voor de net uitgebrachte plasmids en dit moet je testen op maps die gebaseerd zijn op plekken uit bioshock 1.

De multiplayer zelf is goed maar niet beter dan de singleplayerdit komt vooral omdat de balans tussen de high levels en low levels. ( zoals de elephant gun die in 1 headshot je dood )

Je hebt ook veel hp in de multiplayer dus meestal heb je wel 2 magazijnen nodig om iemand te killen.

Behalve het gebruikelijke team deathmatch en free for all heb je ook andere game modes zoals capture de sister een verbastering op

het gebruikelijke capture the flag.

In deze leuke mode krijgt het verdedigen team een big daddy in het team deze wordt wordt willekeurig gekozen onder de spelers.

Deze big daddy vind je ook in de andere modes deze spawnt dan random op de map en degene die hem als eerst aantrekt wordt dan de big daddy.

Deze big daddy is anders dan die uit de singleplayer want je hebt alleen maar een rivet gun en proximity mines deze zijn handig als je iets moet verdedigen, maar dat is allemaal leuk als je er zelf inzit maar als je dat niet doet dan is het nog een hele klus om hem neer te leggen.

Overal is het een goede multiplayer die zijn eigen ups en downs kent.

Conclusie en beoordeling

Bioshock 2 is een ijzersterke game die een zeer goed verhaal kent en lekker veel wapens heeft de weinige minpunten die de game heeft verpest het spel zelf niet. Over de multiplayer gesproken deze moet je zeker wel eens een keer spelen omdat deze best wel heel uniek is. Ik zou zelf deze game kopen omdat je hem nou best wel goedkoop kan halen eerstehands of tweedehands.
8,7
Score
87
Score: 85
 • Pluspunten
 • verhaal en setting
 • je speelt een big daddy
 • onderwater stukken
 • multiplayer
 • Minpunten
 • save glitch
 • geen onderwater combat
 • multiplayer balance

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Gefeliciteerd!

 • Gefeliciteerd.

 • Ik zie zo snel niet wat er fout is aan de URL, maar de link naar Dural zijn profiel werkt niet.  Voor de rest gefeliciteerd allemaal :) .  Edit: Nu is hij goed ja ;) .


 • Ik stem Joey :D

  Het plaatje die bij TomPSP staat is van Warioman :S verkeerde avatar neergezet IG!

 • allemaal gefeliciteerd, en mijn stem gaat naat TomPSP! ;)

 • Ik stem Joey, alleen de avatar van TomPSP vind ik echt vet..:P

 • Congrats allemaal, en mijn stem gaat uit naar TomPSP omdat ik me volledig kan vinden in zijn weblog :)

 • TomPSP!

 • Gratz all

 • Sadist

 • sadist

 • Feliciflapstaard! :D  EDIT: Mijn avater staat in die carousol (of hoe dat ook heet) Samen met die van O Vet Joey-Sensei en nog een paar :D Maar mijn stem gaat uit naar: TomPSP

 • Sensei, proficiat de andere twee!

 • TomPSP!

 • Mijn stem gaat naar Joey! Die van Sadist was ook leuk, maar net wat minder, en om eerlijk te zijn ben ik die Een Dagje-logs al een hele tijd zat.

 • Gefeliciteerd! Joey heeft trouwens mijn stem.

 • Op de frontpage staat mijn avatar 2 keer bij de ''Community update'' nieuwsbanner :D

 • Holy shiiieeeet ik ben frontpage. :P

  Mjah, mijn vote gaat naar TomPSP.

 • 'De poll loopt tot en met donderdag 28 februari 23.59uur.'

  Er is ook nog een 29 februari hoor, Insidegamer. Dus waarom precies 28 februari?

 • LOL @ die frontpage pic xD Das echt tof IG :) Vaker doen ;)

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren