1. TimeSplitters 2 (PS2)

TimeSplitters 2 (PS2)

Je kent het wel, je ruimt iets op en vind iets waarvan je totaal niet weet dat je het had. Zo gaat het dus ook met Timesplitters 2. De game waar mijn broertje vroeger altijd zo gek van was. Het is ook wel een aardig spel. Het is alleen anders dan de meeste first person shooters. De stijl, vormgeving en het gevoel voor humor zorgen er voor dat dit spel apart op zich is om te spelen.

Timesplitters 2 is het vervolg op, uiteraard, Timesplitters. In dit spel moet je de Timesplitters, waarvan verschillende vormen zijn, stoppen met het vernietigen van de mensheid. Deze wezens gaan het verleden in om bepaalde gebeurtenissen te laten gebeuren. Je dringt met Sgt. Cortez en Corp. Hart de basis van de Timesplitters binnen. Deze vernietigen hun tijdkristal, om deze daarna in verscheidene stukjes te vervoeren naar het verleden. Jij zal, als Sgt. Cortez, in het tijdportaal springen om alle stukjes terug te krijgen.

Je zal, afhankelijk van de tijd waar je in terecht komt, veranderen in een personage uit die tijd. Voordat je begint zul je nog een bericht te zien krijgen waarop een klein verhaal staat van wat er in die tijd aan de hand is. In elk level heb je bepaalde doelen, deze verschillen bij elk level. Bepaalde doelen zul je moeten halen, heb je deze echter gemist, dan moet je terug. Sommige doelen kun je heel makkelijk falen en dan zul je, tot mijn ergenis, de hele missie opnieuw moeten spelen. Er zijn ook doelen die je mag halen, maar deze moet je meer opzoeken, zoals: Maak 3 tonnen whisky kapot. Ook zal het hele verhaal in co-op te spelen zijn, hier zitten geen veranderingen in.

Naast te co-op'en met je vriend, kan je ook in een bepaalde map verschillende speltypes spelen, zoals Deathmatch, Capture The Flag en Bag Tag, maar er zijn ook iets meer gecompliceerde speltypen, zoals Assault, waarbij je met een klein team een zwaargewapende basis moet veroveren. Ook heb je Monkey Assistant, een Deathmatch waarbij de speler met de minste punten een legertje apen tot zijn beschikking krijgt, en Gladiator, waarbij alleen de gladiator, met verhoogde health, punten kan scoren.

Ook zul je bij dit speltype in je eentje uitdagingen kunnen behalen, de Arcade League genoemd, waarmee je maps, speltypes en personages vrijspeelt. Deze uitdagingen gaan van Amateur naar Honorary tot Elite, waarbij je eerst de eerste moet uitspelen, om de volgende te kunnen spelen. Hierbij heb je verschillende doelen, zoals met een team gangsters de andere gangsters te verslaan, met een stelletje goeroes Bag Tag spelen tegen beveiligingsmensen en sneeuwmannen laten smelten met een vlammenwerper. Hoe beter je het doet, des te hoger je beloning. Dit verschilt met factoren zoals tijd, kills en punten. Hierbij kun je dan ook brons, zilver, goud en zelfs platina. De moeilijkheidsgraad wordt soms wat overdreven waarbij er soms meer sprake is van geluk, dan van goed zijn.

De game heeft een relatief klein assortiment aan wapens, maar dat maakt het spel nog niet minder leuk. Veel pistolen hebben dan ook een variant waarbij er 2 pistolen gebruikt worden in plaats van 1. In 1 speltype kunnen maximaal 6 verschillende wapens gekozen worden, en deze kunnen allemaal bemachtigd worden, mits je in leven blijft. De wapens kunnen gewoon op de grond gevonden worden, op vaste spawnpunten, of gestolen worden van een dode tegenstander. De wapens hebben verschillende functies, zo kan je met een Homing Launcher 3 of 1 raket afvuren en kan je de pijlen van je kruisboog aansteken als je hem tegen een brandende toorts houdt. Dit effect verdwijnt echter waneer je 'clip' leeg is. Ook kan je de pijlen van je kruisboog opnieuw oppakken, en kan een Grenade Launcher granaten en vuurballen afvuren. Toch veel variatie dus.

Ook kan je het speltype wat je hebt gekozen aanpassen qua muziek, wapens, wapenschade, CPU's en lengte/hoeveelheid van verscheidene dingen, die afhangen van het speltype. Wat ik wel moet zeggen, is dat de CPU's heel dom zijn. Dan mag het wel een spel uit 2002 zijn, maar de makers hebben dat gewoon, naar mijn mening, verneukt. Mijn broertje heeft mij al honderd keer laten zien hoe leuk het is om de CPU's te laten doen wat jij wil. Heel erg jammer.

Het spel heeft ook nog een soort van Time Trail/Survival mode. Hier moet je bijvoorbeeld zo lang mogelijk zombies doden of zo snel mogelijk in een gebied alle ruiten kapot maken. Dit is wel leuk bedacht, alleen het is alleen echt haalbaar als je het helemaal uit je hoofd kent. Niets voor vrienden dus.

Conclusie en beoordeling

Timesplitters 2 is een leuk spel uit de oude doos. Goed voor een paar uurtjes vermaak, alleen na 1000 keer een CPU te doden op de zelfde manier, je te ergeren aan de uitdagingen en alle filmpjes bekeken te hebben, begin je het echt wel zat te worden.
7
Score
70
Score: 70
 • Pluspunten
 • Leuk verhaal.
 • Veel mogelijkheden.
 • Grappige personages.
 • Minpunten
 • CPU's zijn erg dom.
 • Hele level opnieuw bij een fout.
 • Moelijkheidsgraad bij uitdagingen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Praatjes vriend!

 • Straks nemen de computer de wereld over, nooo!!

 • In 2012 leven we toch weer zonder computers en techniek…

 • Zie je het al voor je? Steek je even een stekker achter in je hersenpan! lol

 • Misschien wel praatjes Cheatcn, maar iemand met zoveel ervaring zou best eens gelijk kunnen hebben…

 • @Boris H.  Ja, vanaf 21 dec. dat jaar geloof ik. ;)

 • snackbar in 2012: ik wil graag een broodje frikandel en een 9v batterij XD

 • Meesterlijke droom toch..

 • de wereld wordt vernietigd door Robots, iRobot anyone:P

 • de dag dat AI slim word is de hele terminator trilogie gedoe

 • Nou dat zou mij nog eens super tof lijken, in 2029… ben ik 37 ja game ik vast nog wel. en anders ga ik dat echt wel weer doen met zo'n uitvinding!

 • Wie weet, wie weet… de tijd zal het leren..

 • eerst zien dan geloven ;)

  mr het zou wel tof zijn

 • gelukkig als we in 21 december 2012 zonder computers zitte dat we nog wel een sinterklaas hebbe gehad waar we games hebbe gekregen:)

 • Lijk me helemaal niet lekker spelen, geef mij maar een beeldscherm :)

 • 21 december komt er alleen een nieuw tijdperk ofzo hoor :P

  De wereld vergaat niet, dus we kunnen gezellig spelletjes blijven spelen. :P

 • lol ik heb nog ergens een boek uit de jaren 50 liggen over hoe ze toen dachten over de toekomst echt lachen man en niks is uitgekomen

 • Nou die nanotechnologie mag wat mij betreft wegblijven, want daar zijn ze nog wel wat meer mee van plan als dat je zou willen :/  @ Boris H.  Goeie kans vanwel ja :) Als het allemaal door gaat als je begrijpt wak bedoel wat 90% hier niet zal begrijpen :o  @raunchy  Alleen bestaat de nanotechnologie jamemr genoeg al  @INDOSOLDIER  Precies, het einde van ut Vissentijdperk gaan we geloof ik naar Waterman ofzo kweet niej precies :o Maar sommige zegge dat er meer gaat veranderen dat we geen computers meer nodig hebben maar of da klopt… Dat weet natuurlijk niemands B)


 • Het vervagen van de grens tussen de virtuele wereld en de echte wereld is maar een dubieus iets. Aan de ene kant is het wel cool dat de ervaring intenser wordt, aan de andere kant gaat het alles ook meer domineren. Ik heb zon gevoel dat je met zn projectie in je kop niet even kan pauzeren en je vader helpen ofzo.

 • Hij denkt al in 2010 een stap dichter bij volledige audiovisuele immersie te zijn, waardoor de grenzen tussen 'echte' en virtuele realiteit steeds verder zullen vervagen.  dan krijgen we steeds meer debielen die iemand neerschieten met het excuus dat hij dacht dat hij een game aan het spelen was. Geef mij maar gewoon een superTV en een console met belachelijke graphics enz. en ik ben tevreden.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren