1. The Legend of Zelda: The Wind Waker (NGC)

The Legend of Zelda: The Wind Waker (NGC)

In de Legend of Zelda the windwaker heeft Nintendo niet gekozen voor de wat “realistischere’’ graphics, maar voor een cartoonachtige look. Een spel waarbij water en de richting van de wind een grote rol spelen. in deze game speel je link een jonge held die de grote wereld in moet gaan om zijn kleine zusje te redden, als zij wordt mee genomen door een grote vogel. Vanaf hier begint een originele kijk op de Zelda serie die zijn positieve invloed heeft voor een groot deel, maar voor anderen een beetje tegen zal vallen.

Mede door de grote invloed van de wind en het vele water heb je niet het

grote land van hyrule dat je in ocarina of time had en in Twilight princess. Maar meer water en kleinere eilanden. Het ontdekken van de eilanden is leuk en origineel maar aan de andere kant wordt het naar een tijdje ook saai. Ook vervelend is dat je met een magisch voorwerp dat je krijgt de wind moet veranderen dat moet je onder het varen redelijk vaak doen om hard genoeg te blijven varen. De voorwerpen in de dungeons zijn wel leuk denk bijvoorbeeld aan een blad waarmee je vijanden weg kan blazen en nog belangrijker kan zweven. Vertrouwde onderdelen zitten er wel gewoon in bijvoorbeeld de boemerang en de pijl en boog maar dan met een nieuwe twist. Zo heb je ijs pijlen en vuur pijlen, Met de vuurpijlen kan je bijvoorbeeld dingen laten smelten. Ook heb je weer de iron boots waarmee bijvoorbeeld niet weggevaagd wordt door hard waaiende wind. Princess Zelda speelt ook weer een rol in de game dit maal alleen niet zoals je zou verwachten.

Dan nu de graphics ik persoonlijk vind ze heel mooi alleen had link er van mij ouder uit mogen zien. Link ziet er nu vooral schattig uit. De

eindbazen vond ik niet zo groots en mooi als in Twilight princess maar ze zien er wel mooi uit. De boot waar je mee reist in het spel kan praten en is het maatje van je in het spel. Het is leuk dat je boot kan praten maar een maatje wat echt met je mee reist zoals midna is toch wel het leukst! In de game krijg je naarmate je verder komt steeds meer van de kaart te zien. Ook vaart er een bootje langs die spullen verkoopt dit bootje vaart op verschillende plekken. Hier kan je dingen kopen. In de game verzamel je rupees, deze rupees werken als betaal middel in de game. Je hebt verschillende kleuren rupees groene, gele, blauwe enzovoort. De groene telt bijvoorbeeld voor een punt. In de game kan je schatkaarten zoeken en kopen. Deze schatkaarten kan je gebruiken om schatten op te vissen. Dit kan doormiddel van een grijphaak die aan de boot zit, deze krijg je later gedurende het spel. Ook krijg je voorwerpen als een verrekijker en verschillende tassen om dingen te verzamelen. Je zult weer de beroemde pieces of heart kunnen verzamelen die je na elke eindbaas krijgt.

En dan de windwaker. De windwaker gebruik je echter niet alleen om de wind te besturen, je gebruikt hem ook om puzzels op te lossen. Ik had bijvoorbeeld een spreuk waarbij ik een standbeeld kon laten leven om hem

vervolgens te laten verplaatsen. Hiermee kon ik verschillende standbeelden gebruiken door ze op een schakelaar te zetten, waardoor een deur open ging. Ook heb je spreuken waarmee je naar verschillende plekken kan warpen. De windwaker speelt dus een grote rol in de game, vandaar de titel. Ook zijn er weer bommen in het spel waarmee je dingen op kan blazen je hebt zelfs een heus kanon op je boot erg Cool toch? In deze game zijn minder dungeons dan in bijvoorbeeld Twilight princess. Dit vind ik persoonlijk wel jammer. Wel zijn er meer sidequests mocht je daar van houden. Mij boeide het persoonlijk niet zoveel omdat het reizen met de boot aardig langdradig werd. Er was bijvoorbeeld een sidequest waarbij je bijvoorbeeld plantjes water moest geven voor sommige plantjes moest je heel lang reizen. Dit maakte het saai voor mij. Er zijn ook een paar minigames in de game zoals een spelletje om rupees te verdienen. Je moest dan bijvoorbeeld brieven sorteren in het juiste vakje. Dit was leuk voor even maar ik had wel wat extra geld verdiend.

Het geluid in deze game is redelijk maar niet geweldig het had beter gekund. Ik heb de game bijna tot het einde gespeeld maar toe haakte ik af! Ik moest heel de zee af om allemaal stukjes kaart te verzamelen, om vervolgens te weten waar Ganondorf is. Je kunt wel ontdekken waar die stukjes kaart lagen maarhoe je ze krijgt dat wist ik niet en het interesseert me werkelijk niks! Dit vond ik zonde en dit zorgde dat ik uit het spel gezogen was. Het reizen is gewoon te saai. En de sidequest werden ook gewoon te saai ik. Het deerde me niet zo. Ik miste het paard ook gewoon een beetje zoals in de andere Zelda spellen. Veel leuker dan zo’n boot. Jammer dat er niet echt grote eilanden met leuke grote dorpjes in het spel zaten en dat link zon kleine jongen in de game blijft. Had ik door moeten spelen of hadden jullie dit ook?

Zo na een alinea vol kritiek weer wat positievere dingen, de piraten! In deze game kom je piraten tegen dit zijn komische en hele uiteenlopende personages wat ik erg leuk vond. Ook de mensen op het eiland van het spel vond ik erg leuk. Om het personage tingle moest ik lachen dit is een man in het spel gehesen in een pakje met een punthoofd. En hij danst?! Wat wil je nog meer. Als je een gameboy advance hebt en je sluit die op je gamecube aan dan helpt hij je met je zoektocht in het spel. In de game heb je ook magie door bepaalde bepaalde dingen op te rapen wordt je meter gevuld en kan je dat blaadje om te zweven gebruiken waar ik het eerder over had. Je krijgt gedurende het spel weer het mastersword voor je kiezen en heb je natuurlijk de oude vertrouwde schild om je te verdedigen. In Zelda zijn de Controls zoals gewoonlijk weer simpel en lekker. Er is nog steeds een lock-on systeem en dat werk verdomd makkelijk. Ook springen, gaat nog automatisch. Er zijn in de game verschillende brievenbussen waarbij je mail krijgt zo raak je niet helemaal de weg kwijt en het warp systeem is ook een aangename verwelkoming.

In de dungeons krijg je weer te maken met sleutels die je moet

verzamelen. De big key om de deur van de eindbaas van de dungeon te openen is er ook weer. De map en het kompas zijn ook weer aanwezig. Al met al is deze Zelda game niet helemaal geworden wat ik ervan gehoopt had, het is geen slechte game. Maar ik had gewoon liever gezien dat er meer grote stukken land waren in de game en zijmissies zijn leuk maar leuke hoofdmissies vind ik het belangrijkste. Het duurt lang voordat je weer leuke stukken van het verhaal te zien krijgt en dat is jammer, kijk nou naar de ontmoeting met princess Zelda in hyrule castle in ocarina of time. Dit was zo’n gaming finest moment. In deze game had ik die interesses die ik in Zelda ocarina of time had totaal niet! Er was een stuk waar ik dat wel had, maar dat was in het begin. De zoektocht begint en je gaat met de piraten mee gaat om je zus te bevrijden en dan kijkt link zijn grootmoeder en zwaait hem verdrietig uit! Maar dat was het dan ook wel.

Als laatste wil ik nog zeggen dat dit spel best leuk is voor de mensen die zijmissies leuk vinden en de hoofdverhaallijn minder interesseert . En mensen die verzamelen leuk vinden. In de wereld is zat te doen net zoals in GTA die ik ook minder leuk vond omdat de hoofdmissies voor mij ook te eentonig waren. Ik hoop dat jullie genoten hebben van deze review

Conclusie en beoordeling

The Legend of Zelda the Windwaker is een game die bij mij twee gevoelens achter laat: de game heeft een leuke grafische stijl en er is veel wat je kunt doen. En het verhaal vond ik erg leuk. Maar verder mis ik wel een beetje het legendarische van de andere Zelda games en dan noem ik de gameplay. Ik haakte af omdat het mij niet genoeg interesseerde zoals andere Zelda games dat wel doen. dit komt voornamelijk door het lange varen en dat ik het verloop van een verhaal dat leuk is weer niet leuk vond. Het is geen slechte game maar, een goede zelfs maar misschien heb ik als Zelda fan gewoon de lat te hoog gelegd. ik mis een grote levende wereld met een mooie levende stad en een kasteel hier ergens ver vandaan!
7,7
Score
77
Score: 75
 • Pluspunten
 • Mooie grafische stijl
 • Veel sidequests….
 • Windwaker
 • Leuk verhaal
 • Lekkere besturing
 • Minpunten
 • Geen Epona
 • die mij niet interesseerden
 • Geen grote eilanden
 • De wereld voelt niet levend aan zoals het in andere zelda’s wel deed
 • Ik mis het epische!
 • Varen wordt saai!

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Maak eens een nieuwe game :P.

 • Wat ziet deze map er strak uit zeg!

 • Nou Halo, daar was ik al na 2 weken flauw van.

  Ga ze ook niet kopen, ik wacht wel tot ze gratis zijn.

 • have fun met points betalen !!

 • ziet er wel vet uit

 • Vorige 3 mappen waren teleurstelend imo. En veel te duur, echt smerig dat ze niet in een keer 6 mappen releasen maar 2 keer 3 waarschijnlijk. Zo kunnen ze 2X aan de kassa langs gaan. En waarschijnlijk weer 800 points. Pfft echt niet mooi van Bungie

 • Leuk voor de liefhebbers…

 • ziet er wel leuk uit

 • @ Debeul  Je hoeft ze niet direct te kopen. Je kan ook gewoon wachten tot ze een paar maand later gratis zijn.  De 3 vorige mappen, volgens mij vanaf maart/april gratis te downloaden, niet? Net zoals de Gears of War extra mappacks. Niemand dwingt je om iets met punten te halen vergeet dat niet!


 • BOE!  Schrik.


 • Ligt het aan mij is deze map veel mooier dan de rest van de mappen?

 • O…happy… day -_-…

 • Hele vette sfeer in deze map!!! _O_

 • leuk voor de 'die hard' fans

 • Doet me denken aan een UT2004 level. Ben alleen de naam kwijt.

 • Ziet er niet verkeerd uit, en maak Halo 4 !!!!

 • Ziet er goed uit.

 • Zeer vette map :D

 • Damn deze map ziet er vet uit!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren