1. E3: Eidos stand

E3: Eidos stand

Eidos moet het vaak vooral hebben van Lara Croft om op die manier bezoekers te trekken. Dit jaar is dat anders want samen met enkele bekende studio’s als Crystal Dynamics, Climax en Pyro Studios hebben ze een aardige lijst spellen weten te tonen. Wat daarbij opvalt, is dat elk spel dat wij gepresenteerd hebben gekregen ook daadwerkelijk online te spelen is. Om je een indruk te geven van de spellen, hier een kort overzicht.

In 25 to Life draait het allemaal om het gevecht tussen gangsters en de politie. Het spel is volledig gemaakt om op Xbox Live en PS2 Online gespeeld te worden met maximaal zestien spelers. Acht spelers zijn gangsters, het andere team is politie. Bijzonder is dat het spel overloopt van de Unlockable Content zoals kleding en versieringen. Een speler die al vergevorderd is, zal er dus heel veel stoerder uitzien dan een speler die net begonnen is. Deze extra’s zijn niet alleen in je eentje vrij te spelen, maar ook via de multiplayer optie. Ook opvallend zijn de verschillen tussen een gangster en een agent qua schieten en bewegen. Een agent is getraind en zal daarom ook zo overkomen. Hij richt zijn wapen beter en loopt op een geheel andere manier. Een impressie volgt nog.

Backyard Wrestling 2 zorgde voor veel aandacht omdat Eidos pornoster Tara Patrick uitgenodigd had. Zij deelde handtekeningen uit aan mensen die al anderhalf uur daarvoor in de rij stonden. Dit omdat ze zelf speelbaar is in Backyard Wrestling 2. Maar dat is niet alles want dat spel is echt een stuk verbeterd. Het doel van de ontwikkelaar was om wat extra aandacht te besteden aan speciale zaken als bewegingen en vrijheid om het spel zo ook in Europa aan de man te kunnen brengen. Dat is aardig gelukt want het spel loopt over van de extra mogelijkheden. Zo zijn bepaalde gedeelten in een wereld volledig interactief. Houten planken kunnen uit een hek worden getrokken en in de brand worden gezet om vervolgens een ander voorwerp in brand te steken en zo een heel gedeelte van de wereld af te sluiten. Een uitgebreide impressie zal nog volgen.

Met Crash ’N Burn heeft Climax een waar online festijn in handen. Denk aan Destruction Derby, maar voeg allerlei gave spelopties toe en details om van te smullen. Het draait in dit racespel om het tunen van een auto met dezelfde soort opties als in EA’s NFS: Underground om deze vervolgens helemaal kapot te rijden. Althans, het hoofddoel is natuurlijk de andere auto’s te vernielen. Alles wat je kapot maakt, zal op de track blijven liggen. Bovendien zullen de auto’s olie lekken en als een auto met vuur uit de uitlaatpijp eroverheen rijdt, zal de olie in de brand worden gezet. Ook van dit spel binnenkort een uitgebreide impressie.

Imperial Glory wordt ontwikkeld door Pyro Studios en dat is vaak al een soort teken van kwaliteit. Ditmaal zijn de Spanjaarden bezig met een soort Risk vol met historische details. Nou is dit misschien niet zo interessant voor de massa, maar wel voor de liefhebbers en daar lijkt Pyro zich dan ook op de richten. Immers, hoewel de landschappen erg mooi zijn, oogt het spel niet super-de-luxe en zal het dus op dat gebied geen topper zijn. De strategische elementen zijn erg diep, zowel op land als op zee. Het spel is bovendien een mix tussen realtime en turnbased en zal 50 scenario’s bevatten. Deze zijn goed voor ongeveer tien uur, maar Pyro gaf wel aan dat ze dit expres hebben gedaan om zo de spelers te stimuleren met elk van de vijf te spelen staten het spel te proberen. Imperial to Glory is online te spelen en zal nog veel verbeteren omdat het pas voor begin 2005 gepland staat.

Snowblind is echter veruit de beste titel die Eidos te tonen had. Dit schietspel is voorzien van vooruitstrevende technieken, ook al is het niet zo goed qua visuele prestaties. Alles kan kapot, er zijn wapens die door kunstmatige intelligentie gedreven zijn en de speler zal zowel in team als in solo werken. Snowblind komt uit voor de PlayStation 2 en Xbox, en heeft (ook door de toevoeging van voertuigen) wel wat weg van Halo. In dat geval zou het de Halo voor de PS2 kunnen worden, zeker omdat Killzone bij nader inzien een compleet anders concept gebruikt. Verwacht van Snowblind spoedig een uitgebreide impressie.

Eidos heeft bewezen met een goede line-up te verschijnen, want we vergeten bijvoorbeeld nog Shellshock: Nam’67 van het Nederlandse Guerrilla. Die titel komt al in juni uit, dan volgt natuurlijk een recensie.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • Ik moet hier nog even posten hoor… Anders is het zo zielig voor EIDOS :(

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren