1. Transformers: War for Cybertron (PS3)

Transformers: War for Cybertron (PS3)

Ik ren het slagveld op met een paar medestrijders! Ik kijk vlug naar links en ik zie dat een paar troepen ontploffen. Ik en de overgebleven troepen rennen door tot we het leger van Megatron zien. Ik geef snel het bevel om terug te trekken. Deze strijd is verloren of is er nog hoop?

In Transformers War for Cybertron ben jij een autobot of een decepticon. Want er zijn namelijk twee verhalen die van de autobots en de decepticons. In de singleplayer kun je uit drie robots kiezen. Degene die je kiest ben je zelf de twee anderen zullen je vergezellen op je avontuur. In elke missie kun je weer een andere robot zijn wat zorgt voor afwisseling.

Jij en je teamgenoten zullen onderweg hordes van vijanden moeten afknallen. De vijanden zijn ook groot in de meerderheid. Dat betekent dat je wapens snel opgaan maar niet gevreest daar is iets speciaals voor. Naast dat je een reuzachtige robot bent kun je ook in een voertuig veranderen. Het voertuig verschilt per personage er zijn vier verschillende voertuigen. De auto is het gewoonst deze is meestal uitgerust met een machinegeweer. Dan heb je ook de tank voor wie van zwaarder geschut houd deze is namelijk uitgerust met een groot kanon. En er is ook nog eens een vrachtwagen die zijn verschillend uitgerust. En of het allemaal nog niet genoeg is. Heb je ook nog eens een vliegtuig voor de vliegfanaten. Deze is meestal uitgerust met rakketen.

Genoeg extra's dus om de duizenden vijanden af te knallen. Die je zeker nodig zult hebben want je teamgenoten kunnen niet echt goed mikken. Meestal in een gevecht gaan ze net als een standbeeld stil staan. En als ze dan vechten richten ze minimum schade aan. En ook als je bijvoordbeeld in een kanon wil pakt je teamgenoot hem af en gaat stil staan voor het geweer. Zodat je het geweer niet kunt gebruiken. Het slimst is om twee vrienden te vragen om dan vervolgens met zen drieen de campaign door te lopen.

En dat maakt het ook al meteen een stuk leuker. Er zit ook genoeg variatie in de vijanden je hebt gele, groene en paarse vijanden. De ene is weer sterker dan de andere. Sommige vijanden moet je op een speciale manier verslaan. Bijvoorbeeld alleen op zijn rug slaan want dat is zijn zwakke plek. In beide campaigns heb je ook 1 level waar je een vliegtuig bent dat bied nog meer variatie. ze zult dan ook even aan de besturing moeten wennen. Als vliegtuig kun je naar plekken waar je als auto niet kan komen bijvoorbeeld hoge plekken.De campaign is lekker lang. Beide campaigns hebben vijf levels en in die levels zitten tien checkpoints. De game kent ook veel baasgevechten die het spel alleen maar leuker en pittiger maken.

De game heeft ook nog eens een ijzersterke multiplayer. Waar je weer gebruik kan maken van de vier voertuigen dit keer zijn ze in klassen verdeeld. De tank is de soldier, de auto is de recon, de vrachtauto is de leader en het vliegtuig is de scientist. Ze hebben allemaal hun eigen specialiteiten. Zo kun je als scientist mensen healen en als soldier heb je het meeste leven.

er zijn ook genoeg modes. Je hebt deathmatch dan moet je iedereen die je ziet afknallen! Er is ook team deathmatch dat is het zelfde alleen moet jou team het andere team verslaan. Dan is er ook conquest dat is mijn favoriet dan zijn er soort plekken A,B,C en die moet je veroveren en stelen van de vijand. In Countdown to extinction moet je de bommen pakken en plaatsen in de vijandelijke basis. In power struggle moet je de energon node stelen van de vijand. En in code of power moet je de code of power stelen en in de volgende ronde moet je hem beschermen.

Dan heb je ook cooperatief of competief campaign. Cooperatief is de campaign met twee andere doorlopen. Competief is de campaign met twee andere doorlopen en proberen de meeste punten te halen door vijanden te vernietigen. Dan heb je ook nog escalation daar moet je proberen te overleven terwijl je aangevallen wordt door hordes van vijanden. Met escalation krijg je ook punten als je vijanden vernietigt. met die punten kun je wapens kopen en deuren open maken. En achter de deuren zitten meestal nieuwe wapens of meer levenspunten.Verder kan je de robot die je gebruikt in de multiplayer helemaal aanpassen naar wens. Je kan hem een kleurtje geven en je kan zijn figuur veranderen.

De game heeft niet echt een verhaal want het gaat erom dat de decepticons de planeet voor hun zelf willen. En de autobots vechten terug want ze willen hun vrijheid niet opofferen! Zoals ik al zei hebben de Robots niet hun eigen transformatie maar is hun autovorm helemaal aangepast. En daarmee is dit de beste transformer game ooit gemaakt.

Conclusie en beoordeling

In transformers war for cybertron zit genoeg variatie aan de missies. Dit keer kun je zelfs tranformeren in je voertuig vorm. Het verhaal is niet al te goed maar dat maakt niet uit. aktie kom je niet tekort in deze game. je teamgenoten zijn ook niet de slimste. In deze game heb je ook een groot arsenaal aan wapens en een ijzersterke multiplayer. deze game bied ook genoeg uren speelplezier. ook al ben je geen fan van de transformers raad ik je deze prachtgame aan!
8
Score
80
Score: 80
 • Pluspunten
 • Lekkere lange singleplayer.
 • Genoeg variatie.
 • Multiplayer.
 • Transformeren.
 • Lekker veel actie.
 • Minpunten
 • Teamgenoten doen niet veel.
 • Geen goed verhaal

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Geweldig!!! 45 min rijden : )

  Keulen here I come!

 • Leuk voor de mensen die in Nederland(of België:P) wonen.

  http://maps.google.nl/maps?q=koeln,+Germany&sa=X&oi=map&ct=title

 • Top!

 • Wordt er ergens ook vermeld waarom ze voor Keulen hebben gekozen? Ben ik wel benieuwd naar, want het zal niet komen omdat 'het dichter bij Nederland ligt'.

 • Mooizoo!

 • halfuur rijden!!!

 • weet niet hoelang rijden maar niet lang!

 • Relaxt als je dichtbij woont joh!

 • zeker op voorstel van de fransen omdat Napoleon in Leipzig is verslagen he? XD

 • Ben ik wel benieuwd naar, want het zal niet komen omdat 'het dichter bij Nederland ligt'.

  Nou mischien niet perse voor Nederland, maar omdat het dichter bij de beschaafde wereld ligt. Kijk nu is het voor de Nederlandse, Belgische, Franse pers stukken dichterbij. Leipzig ligt aan de andere kant van Duitsland, het is dus voor iedereen uit het westen makkelijker en dichterbij..  Voor mij is het trouwens toch 2,25 uur rijden, mischien dat ik mijn Pa overkan halen…

 • hell yeah geen poke end rijden

 • net geen uur rijden, dus ik ga in 2009 toch zeker eens langs gaan in keulen.

 • Besser! :D

 • Oh dat is ongeveer 1 uurtje rijden voor mij:) Ga ik wel heen met een paar vrienden als het niet te duur is;)

 • @Frankieman  \"Omdat het dichter bij de beschaafde wereld ligt\" ?  Dus Polen, Noorwegen, Zweden, Finland, Tsjechie, etc zijn minder beschaafd? Haha. Het ligt inderdaad dichterbij de west-europese gamepers, maar het woordje beschaafd gebruiken is in dit geval niet bepaald beschaafd.  OT: Wel beter zo, het is alsnog wel even rijden vanuit Utrecht, maar het is beter dan half Duitsland doorkruisen. Goed nieuws!
 • Hoeraatje voor bereikbaarheid!

 • Zozo, dat is zeker netjes. Mooi dat het wat dichterbij is nu :)

 • Netjes.

 • Ga ik in 2009 heen als ik 18 word,anders moet ik al die vette 18+ games overslaan.Word op 25 augustus jarig,rond welke tijd begon het ook alweer;)

 • Omfg, dat is vet dicht bij me oma lol

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren