1. Need for Speed Undercover (X360)

Need for Speed Undercover (X360)

Het staat me bij als een prachtige herinnering. Op de oude Playstation van de buurjongen zat ik als klein ventje één van de eerste Need for Speed te spelen. Het aantal pixels op mijn donkerblauwe Lamborghini was op twee handen te tellen en vol verwondering keek ik toe hoe de politie mij inrekende. Nostalgie. Mijn kleine broertje kent echter helemaal niets van deze nostalgie en toen zijn verjaardag aanbrak, dook ik de budgetbak in om hem eens kennis te laten maken met een echte veteraan op racinggebied! Need for Speed, de goedkope versie die in de bak lag was Undercover. De vraag is nu, is er nog wel wat van die nostalgie overgebleven?

Het antwoord: Nee. Dit is echter weinig verrassend aangezien die nostalgie al weg is sinds die verschrikkelijke Underground versies. Even serieus, welke mensen zijn er nu nog die hun zieke bodykits geven en extreem kneuzerige vlammen er op. Wie? Xzibit. Echter, nog steeds maakt EA deze games voor die paar mensen die kicken op gepimpte autos en dat is ook weer te zien in het verhaal. Je bent politieman en moet van je bloedmooie collega Maggie Q undercover om heel goed te racen en dan mensen neer te halen. Boooooooring

Toegegeven, je koopt een racegame niet om een goed verhaal. Je wilt gewoon heel vet kunnen racen en op een hoge framerate in HD je opgevoerde maar niet gepimpte bolide over de weg jagen en dat kan! Ongelofelijk wat gaat dat hard! Op volle toeren gaat mijn Audi met 400 km/u over de snelweg. Alleen zie ik ineens van dichtbij een gebouw verschijnen en loopt het scherm niet zo heel erg soepel meer als er een hoop politieautos in beeld zijn.

Desalniettemin speelt het spel prima. Er is een gigantische wereld met vele wegen en vele verschillende races voor je gemaakt waar jij met een breed scala aan auto’s mag rondscheuren. Uiteraard gebeurt er weinig in deze stad, maar who cares? Je wilt gewoon rondkarren in verschillende auto's en dat werkt prima. Je voelt duidelijk verschillen tussen een Amerikaanse auto en een Japanse in acceleratie, tuning en grip.

Zelfs met wat minpuntjes betrapte ik mezelf er op dat ik dit spel toch vele uren achter elkaar kan zitten spelen. De verslavingsgraad is hoog, erg hoog! Dat komt mede doordat in tegenstelling tot eerdere versies de moeilijkheidsgraad van degelijk niveau is. Vaak genoeg heb ik vol frustratie geprobeerd mijn controller te breken omdat ik maar niet kon winnen en dat gebeurde me eigenlijk nooit bij Need for Speed.

Qua spelmodi is er weinig spannends te beleven. Circuit, sprint, checkpoint en de standaard modi om lol te trappen met de politie. Hier kun je weinig aan fout doen en dat doe EA dus ook niet. Waar ze wel compleet de plank misslaan, is bij de nieuwe takeout-missies. Je moet mensen heel vaak rammen om de tegenstander te totalen. Doet dat je niet denken aan een andere serie van EA? Burnout bijvoorbeeld? Daar werkt het hele systeem maar hier zeker niet. Het beuken voelt onnatuurlijk aan en het slaat nergens op dat ik een auto tien keer moet raken om hem eindelijk getotaled te hebben.

Dan ben ik nog niet eens bij het dieptepunt van dit spel aangekomen. Splitscreen. Het mooiste van die reeds genoemde nostalgie was dat ik mijn buurjongen af kon maken met het spel. Echter met het verjaardagscadeau voor mijn broertje, waar ik overduidelijk beter in ben, kan dit niet! Ik snap het ook wel, op hoge snelheid trekt mijn Xbox een singleplayer spel al bijna niet, kun je nagaan als er meerdere moesten worden weergeven. Toch een groot gemis. Overigens kun je natuurlijk wel online racen, maar ook hier is weinig bijzonders aan. De charme van tegen elkaar racen is toch dat je de persoon naast je kan irriteren en niet één of andere irritante Amerikaanse knul van 8 jaar oud die in zijn headset loopt te brabbelen.

Conclusie en beoordeling

Je moet deze recensie eens nalezen en alle positieve woorden eens onder elkaar zitten. Je zal weinig woorden aantreffen die tonen dat het spel op een bepaald vlak uitmuntend is. Het doet wat moet doen op de meeste gebieden, maar niets meer. Daarnaast is ook nog de nostalgie van vroeger weg. Conclusie? Middelmatigheid ten top!
6,7
Score
67
Score: 65
 • Pluspunten
 • Gave auto's
 • Grafisch prima..
 • Need For Speed
 • Maggie Q
 • Minpunten
 • Voldoet maar niet meer dan dat
 • tot je op hoge snelheid komt
 • Geen splitscreen

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Verrassend…..niet echt met SONY. Op zich voor mij niet erg want ik zal het toch wel druk genoeg krijgen met al die andere top games(X360 en PS3). Maar als Killzone 2 ook dit jaar niet komt wordt het toch weer een mager jaar voor SONY.

 • Ik vraag me af of GT5 überhaupt 2009 wel haalt.

  Als je ziet dat GT5P 03/08 komt zou het best wel eens kunnen dat ie gewoon naar 2010 gaat.

 • Als Prologue maar komt, kan ik me nog wel ff bezig houden.

 • Ik wil spelen…

 • Verassend hoor Sony. NOT



  Bedoelen ze dat met het 10 jaren plan? De games komen pas aan het eind van die 10 jaar? Klopte het toch wat ze zeiden: we verkopen de PS3 zonder games ook wel!



  Wel lullig voor diegenen die het ding alvast gekocht hebben voor games als deze, had je dan beter een jaar of wat later kunnen doen, stuk goedkoper


 • :'( WHYYYY!! dit is weer een reden extra om die prologuepoep te halen :(

 • @ TheMART: zegt iemand met zo een avatar. De exclusives zijn komende, en gaan wat kwaliteit betreft de 360-exclusives van de komende jaren evenaren. Face it! GT 5 is een grote titel die maar beter goed af kan zijn voor Sony…

 • mee eens

 • In het verleden is de GT serie altijd meerdere malen uitgesteld. Geen probleem lijkt me als het eindproduct zo goed is.

 • Ach TheMART, lang niet gezien, ben je weer terug uit fanboyland?



  OT: Jammer dat hij niet in 2008 komt, maar dit spel stond ook niet echt enorm hoog op mijn preoriteitenlijstje.

 • :( k wacht al zo lang

 • @ Wizzhole



  Dat zegt iemand met zo een avatar inderdaad. Die wel een PSP heeft maar dat komt enkel en alleen omdat je er zo'n mooi homebrew apparaat van kan maken. Ook daarvoor is Sony sloom met de games en vertragen ze keer op keer.



  Jij vindt het dus geen terechte kritiek? Ik hoor al sinds E3 2005 Sony's aankondigingen. Eerst zou de PS3 er voorjaar 2006 zijn. Europa kreeg 't ding een vol jaar later. Uitgesteld dus. Home zou er ook al 10 x moeten zijn. Uitgesteld. MGS4, GT5, KZ2… Constant blijft iedereen zeggen: wacht maar af het komt wel, wacht maar. Dan kan je ook maar beter wachten met de PS3 kopen, tot Home af is, tot de games er zijn.



  @ Glutinous



  Eindproduct goed, als ze nu maar eens damage modeling erin hebben zitten. Want zeg zelf, een sim zonder schade als je met 200 km per uur de bocht uitvliegt of op een andere auto knalt en net zo hard verder kan rijden klinkt meer arcade dan sim



  @ Stephan3007



  Ach ja dacht kom weer eens buurten!










 • wat een drukte op niks nou en dat hij vertraagt wordt er komten dit jaar genoeg titels uit rs3 las vegas 2 haze gta4 brother in arms hell's highway army of 2 bf modern company en je moet het maar zo zien ze stellen het niet zo maar uit ze willen een goed eind produkt en niet zo als bijna heel veel spellen tegenwoordig dat de single player kort is en dat bij de multiplayer van alles ontbreekt of verkeed is omdat ze het snel aff willen hebben kijk naar cod 4 best vekochte spel van 2007 en je hort niemand zeuren van de xbox360 is mooier of de ps3 versie iedereen is het er wel over eens dat dit spel goed is ze hebben er rustig aan kunnen werken en dat is te zien dus hou op dan xbox rules of de ps3 wordt volwassen en zeik niet alles af !!

 • Bij dit nieuwsbericht voor éen citaat nagegaan. Dit is toch geen schokwekkend nieuws.



  @TheMART: Je laat je teveel uit over allerlei zgn uitstel data. Dit is nergens voor nodig, je bent namelijk overdreven aan het reageren.

 • vond die eerste demo echt heel matig

 • Je moet als racegame-fan met een PS3 wel een engelengeduld van hier tot Tokyo hebben…. Ik denk dat je nog eerder Duke Nukem Forever zal kunnen spelen!

 • dus alle leuke games (voor mij althans) komen in 2009. sommige heel misschien in winter dit jaar:(

  lkkr danXD

 • Wat een bullshit weer. Sony is echt slecht bezig. Ik heb nu sinds twee maanden een PS3 en heb echt spijt van die aanschaf. WipeOut HD stond oorspronkelijk voor Nov 2007, wordt zeer waarschijnlijk pas deze zomer. Dan LBP, dat wordt Sept 2008, als ze dat al halen. Killzone 2 zal ook nog wel even op zich laten wachten. FFXIII zal ook wel niet 2008 halen.Home zou ook al eerder gereleased worden dan de bedoeling was, om nog maar te zwijgen over de PS3 zelf.

  De PS3 mag de een BRspeler hebben maar wat heb je er aan? Niks. En 2008 zou het jaar van de PS3 moeten worden….lol



  Komt bij dat MS ongetwijfeld in 2009 de eerst specs zal gaan lekken van de nieuwe Xbox, die is er dan al immers 4 jaar…..Maar beter nog. MS heeft voor 2008 al weer heel wat sterke titels staan. Lost Odyssey volgende week, Too Human in Mei, Fable2, GoW2 natuurlijk en hopelijk ook APB (All Points Bulletin), de GTA-killer.





  The legendary \"Real Driving Simulator\" Gran Turismo 5 is heading to PlayStation 3 in 2009, utilising the uber-console's raw horsepower to generate an unrivalled level of realism.



  Deze uitspraak is natuurlijk ook hilarisch. De GT serie is altijd erg mooi geweest en ik twijfel er ook niet aan dat 5 een uitzondering zou zijn. Maar legendary real driving simulator? GT is verre van een sim. De physics zijn altijd heel mager geweest om over de AI nog maar te zwijgen. Wat dat betreft zouden ze een goed voorbeeld kunnen nemen aan Forza2 waar de physics en AI dik en dik in order zijn. En dan nog deze uitspraak; utilising the uber-console's raw horsepower to generate an unrivalled level of realism. ROFL! De PS3 is idd wel krachtiger dan de 360 maar niet zo heelveel. Echt een fanboy uitspraak…..



  Wel erg jammer hoor dat GT5 zo lang op zich laat wachten. Maar ja….Sony he? Grote mond maar ondertussen weinig presteren. Ondertussen blijven MS en Nintendo de PS3 flink ownen. En dat zal dus in 2008 niet anders zijn.



  Veel succes Sony, je zal het nodig hebben.










 • Balen!

 • FUck, alweer uitstel. Dit is echt de meest onbetrouwbare ontwikkelaar die ik ken.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren