1. Mario Kart Wii (Wii)

Mario Kart Wii (Wii)

Voor wie heel graag wil autorijden en nog geen 18 jaar is, is Mario Kart Wii een topspel. In dit spel kun je eindelijk leren autorijden, namelijk met het Wii Wheel. De eerste autorijles kon beginnen! Ik pakte het Wii Wheel direct. Mijn droom kwam uit: op een kart of motor rijden met een echt stuur!

Het was eerst even wennen om te sturen. Maar na een paar autorijlessen verliep het wel goed. Je kunt powerslides met de B-knop maken, gas geven met de 2-knop en remmen met de 1 knop. Wel vond ik het raar dat je items moest gebruiken met de vierpuntsdruktoets. Die items waren eerst nog best lastig dus. De graphics zijn goed, verder heb ik er weinig over te zeggen.Ze zijn gewoon perfect! De muziek past ook vrij goed bij de racebanen, zo klinkt het muziekje van Moo Moo Meadows boerderijachtig en Mario Circuit heeft zoals altijd weer een origineel muziekje. Wel bijzonder vind ik het muziekje van Koopa Cape: Hier hoor je verschillende muziekjes, luister maar goed. De muziek van Rainbow Road heeft ook zoals altijd weer hetzelfde liedje. De muziek van de retro banen valt me soms tegen, bijvoorbeeld vind ik het GCN Mario Circuit muziekje een beetje te gewoontjes. En bij N64 Mario Raceway denk ik soms, vind ik dit nou een mooi of geen mooi muziekje. Welke muziek ik wel mooi vind is van GCN Waluigi Stadium. En ik vond dat GBA Shy Guy Beach ook een mooi muziekje heeft.

De banen zijn erg leuk, er zijn veel uitdagende racebanen. Van Mushroom Gorge met allemaal paddestoelen waar je met je kart of motor op moet stuiteren tot Toad's Factory wat zich in een grote fabriek afspeelt. Persoonlijk vind ik Mario Circuit net als altijd weer de minst mooie baan.

Het muziekje en de baan zelf is te simpel en gewoontjes, het moet toch iets bijzonderder kunnen. Maar gelukkig zitten er ook nog perfecte banen tussen zoals Daisy Circuit met standbeelden van (baby)Daisy en (baby)Luigi. Ook Maple Treeway is weer zo'n geweldige baan wat zich in een herfstachtig bos afspeelt. Ook Koopa Cape is een uitdagend en bijzonder mooie baan. En om de Star cup(mijn favoriete cup) nog compleet te maken hebben we Grumble Vulcano, een zeer uitdagend level dat zich afpeelt bij/in een vulkaan. In dit level vallen ook stukken van de racebaan in de lava, zorg dus niet dat je mee gaat naar beneden! De 1e baan van de Special cup begint direct al met een mooie baan: Dry Dry Ruins, niet echt een moeilijke baan maar wel een hele mooie gelegen in de woestijn. Maar daarna, wordt het echt uitdagend: Moonview Highway, test of je echt goed kunt autorijden: vermijd alle andere auto's en haal de finish! Ook Bowser Castle en Rainbow Road kunnen gewoon niet ontbreken. Bowser's Castle is moeilijker dan ooit en ook Rainbow Road is een uitdagend level. De Special Cup is ook een van mijn favoriete cups. De Flower cup vind ik de minste van de eerste 4 cups, dit komt vooral door Mario Circuit, voor mij altijd een tegenvallende baan. Wel is Coconut Mall een mooie baan, dat zich in een overdekt winkelcentrum afspeeld, ik vind het cool om op roltrappen te rijden! Ook Wario's Gold Mine is een mooie, maar een hele moeilijke baan. Ik vind hem de moeilijkste! En door die 2 topbanen is het niet de minste van alle 8 cups. De retro cups vallen me soms tegen, over de shell cup heb ik niets te zeggen, ik vind dit echt te korte en te gewone banen, alleen Peach Beach is nog mooi. De banana cup heeft het spel toch weer versterkt, bijzondere banen. Leaf cup: Niet de beste, maar beter als de Shell cup. En dan hebben we de Lightning cup nog: hier zit de langste baan van allemaal in! En verder zijn het ook nog mooie banen in de Lightning cup.

Er zijn heel veel personages. Na de gewone personages die we gewend zijn(Mario,Luigi,Toad,Peach enz.) zijn er ook een heleboel nieuwen bij gekomen die in 0 of 1 mario kart hebben gezeten. Een paar daarvan zijn: Toadette, Birdo, King Boo, Diddy Kong, Funky Kong, Baby Mario, Baby Luigi, Baby Peach, Baby Daisy en Rosalina. Dit kun je geen paar meer noemen! Het zijn nog niet alle personages maar die noem ik nu op.

Dat is namelijk: je eigen Mii! Eindelijk, met je eigen Mii racen! Ook krijg je 11 tegenstanders ipv 7. Helaas is de Mission Mode wel weg. En over de Battle Mode heb ik niets te zeggen, deze vind ik saai.

Ook zijn er heel veel items, dit vind ik een piepklein minpuntje, omdat er vooral veel van die bananen en schilden zijn, wat snel irritant kan worden. Ik word bijna elke keer wel eens geraakt door zo'n blauw schild, dit is heel irritant, vooral als je wereldwijd gaat racen.(waar ik het zo over ga hebben) Ook die donderwolk vind ik een irritant item, maar als je hem krijgt en tegen iemand anders aanknalt, heeft die er last van. Gelukkig zijn de mushrooms niet weggehaald, wel is er 1 soort bijgekomen: de Giga Mushroom die we kennen uit New Super Mario Bros. Helaas is dit weer een item waardoor je lastig gevallen kunt worden, maar als je hem zelf hebt is hij best cool. Ook nieuw is het POW blok: Als bijv. de 6e hem gebruik krijgen alle voorgangers een schok, waardoor je 3 seconden vertraging hebt. Ik ken een trucje om dit te ontwijken, zoek maar bij de cheat pagina. Ook de motors zijn een grote toevoeging zijn. De motors sturen gemakkelijker en zijn sneller op`de rechte stukken.

Online racen is leuk, maar soms ook niet. Je kunt kiezen tussen Worldwide, Continental en Friends. Het racen kan lastig zijn, soms werkt het helaas niet goed. Ik kies meestal uit continental, ik vind dit het gemakkelijkste gaan. Zoals ik net zei: online racen is leuk, maar het kan ook heel vervelend zijn. Je wil namelijk een potje online gaan racen. En het is helemaal niet leuk, want er doet een hacker mee die alleen blauwe of rode schilden op je afvuurt. Dit betekent dus dat online racen niet beveiligd is. Verder kan het wel uitdagend zijn als er net hele goede racers tussenzitten, dat is dus een pluspunt.

Conclusie en beoordeling

Over het algemeen is het een goede game. Er zitten geweldige racebanen tussen met veel uitdaging. Helaas zijn de mooiste retro banen zoals Dino Dino Jungle niet uitgekozen, maar die komt denk ik nog wel in een andere mario kart. Met de items heeft Nintendo een beetje te veel gedaan. Ook een grote minpunt vind ik: de mission mode ontbreekt en ook de battle mode is een groot minpunt dit keer: het wordt snel saai en eigenlijk zijn de velden wel mooi, maar voor de rest is de battle mode afgeraffeld. Wel kun je tegen 11 tegenstanders racen in plaats van 7 en zijn er veel nieuwe personages. Ook is het leuk om op een motor te racen en ook kun je met je Mii racen. Een goede gameplay en bijpassende muziekjes zorgen uiteindelijk toch weer voor een 7,5 als eindscore.
7
Score
70
Score: 70
 • Pluspunten
 • Meestal mooie banen
 • Bijpassende muziek
 • Leuke gameplay
 • Veel nieuwe personages
 • Met je Mii racen.
 • tegenstanders in plaats van 7
 • Minpunten
 • Mario Circuit weer te gewoontjes
 • Geen mission mode
 • Tegen elkaar racen onbeveiligd(hackers met oneindige schilden)
 • soms saaie banen in retro cup
 • te veel items
 • beetje saaie battle mode

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • aha….i like the blue light :)

  Maar goed verder niks bijzonders dus….jammer :(  toch dadelijk na school ff updaten dus

 • Dat blauwe lichte is idd mooi!

 • Gaat dat updaten automatisch als je verbinding hebt met internet, of moet je dit doen via het Wii-winkelkanaal?  EDIT: ik weet het al! Via het Wii-menu > Wii-instellingen > systeemsoftware bijwerken!

 • Blauw licht owned, ik update binnekort wel ff.

 • Blauw licht???

 • Ik hoopte op een nieuw kanaal: het demokanaal

 • Ik werd vanochtend weer wakker met een blauw ledje inderdaad. Hoewel het soms irritant is, is het wel een grappige functie.

 • ja -_- moeten ze dan nou precies om half 3 's nachts doen xD sliep eindelijk bijna, schrok ik me rot van het blauwe lampje -_-  maargoed, misschien merk ik ooit wel iets van de update ^^

 • @ Nintendo Player W.  Lees de wii nieuws over de wii update.

  dan zie je links onder UPDATE staan.

  Ik vind het altijd zo gaaf als de wii blauw licht gaat knipperen :d
 • Het blauwe licht mag van mij gewoon aanblijven staan hoor :P

 • Ik dacht: YES, het demo kanaal :@:@

 • Nintendo is er zwaar meebezig.

 • Leuk voor de mensen die hem omgebouwd hebben :P

  Of maakt dat geen verschil??

 • en wie wordt er wakker op een dag dat hij héél lang kan uitslapen, ik :(

 • de blauwe led pwnd

 • Ik wacht even met updaten. Hackers hebben net een exploit ontdekt die gebruikt kan worden om homebrew te draaien. Dat kan veel interessante (legale) dingen opleveren. Zelfgeschreven spellen enzo.

 • Tof, zodra ik thuis ben ga ik hem gelijk updaten;)

 • brengt nintendo eigenlijk een change log uit ? want met de paar updates die ik heb meegemaakt kreeg ik niets behalve het is geupdate berichtje

 • blauw licht is super, maar niet om half 4 vanmorgen

 • lol, gelukkig heb ik hem beneden staan =D maar jongens, je kan toch ook wel gewoon het blauwe ledje op fel of niet fel doen, dan word je er ook niet wakker van.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren