1. E3: SEGA stand

E3: SEGA stand

In een ver, ver verleden maakte Sega samen met Nintendo de dienst uit in de gamesindustrie. Helaas is het sinds de Saturn commercieel gezien bergafwaarts gegaan met de door velen geliefde spellenmaker. En eerlijk gezegd brengt deze E3 daar nou niet echt verandering in. Van te voren gingen er allerlei geruchten dat Sega een grote aankondiging zou doen. Fans hoopten op Shenmue 3 of een nieuwe Panzer Dragoon RPG. Uiteindelijk moesten we het doen met het nieuws dat Sega The Matrix Online gaat uitgeven. Commercieel gezien verstandig, maar het is niet iets waar wij op zaten te wachten.

Het meest boeiende spel van de Sega stand was Outrun 2. In deze arcade racer van weleer zit een drietal modi. Ten eerste is er de originele Arcade Mode die ook in de speelhal te vinden is. Daarnaast hebben de makers speciaal voor de Xbox een soortgelijke modus opgezet en tevens iets van honderd minigames, waarbij verschillende opdrachten uitgevoerd moeten worden.

Sega stond altijd bekend als innovatief. Het meest innovatieve spel van dit jaar was eigenlijk een flinke rip-off. Sega Superstars is de Eye-Toy game van Sega, die erg veel weg heeft van de Play editie. Op de E3 werden twee minispellen getoond. De eerste was een Eye-Toy versie van de Sonic bonuswereld die we kennen uit Sonic 2. Hierin is het de bedoeling om zoveel mogelijk ringen te verzamelen, waarbij je Sonic aanstuurt met je handen. Het tweede spel was een House of The Death spel, waarbij je de zombies van het beeld af moest slaan. Waar kennen we dat ook alweer van…? In de uiteindelijke versie zal een tiental verschillende spellen zitten.

De Xbox was met twee exclusieve spellen een stuk beter vertegenwoordigd dan de GameCube. In Spikeout: Battle Street zien we een Street of Rage-achtige beat’m up, waarbij je een grote hoeveelheid vijanden in elkaar moet slaan. Visueel viel het enigszins tegen, maar toen ons verteld werd dat er een ‘Co-Op’ mode in zat, die tevens via Live gespeeld kon worden, werden we wat vrolijker. Het andere spel is natuurlijk Otogi 2. Het eerste deel werd door de pers massaal omhelst, maar wist helaas geen commercieel succes te worden. Toch is Sega bezig met een vervolg, dat er dankzij een nieuwe engine nog mooier uit ziet.

Wat niet van Sega komt, maar wel door ze wordt uitgegeven is de nieuwe Worms. In Worms Forts Under Siege is het de bedoeling om zelf een fort te bouwen en tegelijkertijd die van de vijand met de grond gelijk te maken. We hebben het eventjes gespeeld, maar waren allerminst onder de indruk. Het afmaken van een fort is een stuk minder leuk dan het afknallen van Worms. Alleen de online optie (Xbox Live en voor PC) kan het spel enigszins nog interessant maken.

Ook was er wat te beleven voor de retrogamer. Ten eerste was er Astro Boy, een actie-avonturen spel gebaseerd op de gelijknamige anime die zijn oorsprong in de jaren zestig vindt. Maar belangrijker was Sonic Mega Collection Plus, wat een compilatie is van zo’n beetje alle Sonic spellen. Sonic 1, 2 en 3, Sonic & Knuckles, en nog een paar andere oude titels zijn aanwezig. Ideaal dus voor de Sonic liefhebber van weleer.

Verder toonde Sega ook nog Virtua Fighter: Cyber Generation, Football Manager 2005, de gehele ESPN 2005 serie, NHL Eastside Hockey Manager, Headhunter: Redemption en Altered Beast. Al met al een aardige line up, maar het ontbreekt toch aan echte topspellen. Volgend jaar beter.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • hmm the matrix online kan interessant worden kheb al filmpjes gezien en je kan de special moves uit de film(s) gebruiken:D maar ik wacht liever af want de vorige matrix game zuigde (een beetje)

 • Otogi 2 *^_^*

  Ourun 2 _O_

  Headhunter Redemption :)  Te weinig SEGA, maar wel drie titels die ik absoluut in huis moet hebben. Het is alleen volgens mij in alle drie de gevallen alleen het uitgeven van de spellen. Pitty..


 • outrun 2 vind ik echt heel cool, alleen ben bang dat ie te 'simpel' wordt/is….

 • ik had ook gehoopt op een panzer RPG, maarja……ik vind het maar magertjes dit keer bij Sega

 • dan moet ik t maar doen met otogi 2 en headhunter 2 en virtua fighter cyber generation maar ja zijn toch wels trakke games als ik er over nadenk :p

 • Sonic komt op PS2 uit.

 • Panzer dragoon is een van de vetste RPG's.. die had ik toen nog op mijn saturn:)

 • kwam er nou nog een Virtua fighter voor de cube?

  Beetje magertjes, maar wel oké

 • enigste spel waar mensen op zaten te wachten is shenmue3 die spellen die ze nu aankondigen zijn niet bijzonder geen spellen die je in huis moet hebben, outrun is leuk in de arcadehal maar thuis betwijfel ik met worms kunnen ze beter ook stoppen allemaal bagger

 • Wacht maar tot je SpikeOut gespeeld hebt… Als ik maar een spel mocht kopen zou het SpikeOut worden.  Waarom maakt SEGA geen SOR4 op de GBA?????!!!!!!!!!!!!!

 • Hmmm wel erg mager dit keer, zelfs Ea heeft meer boeiende titels :S (ook al ga ik die niet kopen ;)). Tja, misschien haal ik de nieuwe Worms als ie leuk wordt (en uberhaupt op de cube uitkomt), maar voor de rest kan het me niet echt boeien dit jaar :(. Waar is de nieuwe Monkeyball? (en de nieuwe Billy Hatcher :P).

 • Die soort eyetoy lijkt me leuk!

  Maar idd wel wat weinig.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren