1. Battlefield: Bad Company 2 (PC)

Battlefield: Bad Company 2 (PC)

Niemand in Japan heeft nog iets in de gaten. Niemand heeft er iets over gehoord dat de Verenigde Staten twee atoombommen aan het voorbereiden zijn om die op Japan te gooien. In 1945 gebeurde het, een atoombom werd op Japan gegooid en Hiroshima en Nagasaki werden compleet van de aardbol weggevaagd. In de laatste poging om een massavernietigingswapen dat Japan in zijn bezit heeft onschadelijk te maken ga jij met een klein groepje Amerikaanse soldaten opzoek naar het wapen om het uiteindelijk te vernietigen.

Voordat de Amerikanen de atoombommen hadden kunnen gooien was een klein groepje soldaten aan het werk op het eiland. De opdracht voor hen was om het massavernietigingswapen van Japan te vinden en te vernietigen. Dit wapen is nog veel sterker dan de twee atoombommen bij elkaar. Met een klein groepje soldaten begin je met een boottocht, je komt dan langs een aantal kampen van de Japanners. Bij het eerste kamp horen de vijanden je gelukkig niet, je gaat hierbij geruisloos onder een houten brug door met op die brug twee Japanse soldaten. Als je voorbij het eerste kamp bent gaat het bij het tweede kamp helemaal fout. De Japanners zetten de zoeklichten aan en ze schijnen over het water waarbij eerst de andere militairen op een andere boot worden afgeslacht. Daarna is het jullie beurt. Je springt over boord en het is nu zwemmen voor je leven. De kogels schieten voor en onder je langs. Eenmaal aangekomen op het land moet je door de dichtgegroeide jungle langzaam maar zeker naar het massavernietigingswapen toe. De eerste missie eindigt heel spectaculair met een enorme knal waarbij je meteen een hele goede indruk krijgt van deze game.

Je hebt maar even de tijd om bij te komen want je wordt al snel weer in het volgende avontuur geplaatst die nu wel weer in het heden afspeelt. Operation Aurora is helemaal verkeerd gegaan. De kennis die de Japanners hadden is in verkeerde handen gekomen. Het is in handen gekomen van de meest gevreesde vijand van de Verenigde Staten, namelijk Rusland. De Russen hebben de technologie in handen en willen hiermee verkeerde dingen gaan doen. Het Amerikaanse leger stuurt een groepje soldaten op pad. Het is de Bad Company die de taak heeft gekregen om het massavernietigingswapen voor eens en voor altijd uit te schakelen.

Zoals in deel één zijn de scènes tussen de missies of soms in de missies nog altijd even grappig als altijd. De grappige discussies of de grappige uitspraken zijn nog altijd van pas in deze game. Deel één stond hier ook om bekend, om zijn humor die in een oorlog game verwerkt zit. Private Preston Marlowe, Private Terrence Sweetwater, Private George Gordon Haggard en Sergeant Samuel D. Redford zijn nog steeds de mensen van de Bad Company. Meestal zijn Private Preston Marlowe en Sergeant Samuel D. Redford meer serieus, integendeel tot Private Terrence Sweetwater en Private George Gordon Haggard die meestal op de achtergrond staan te kloten, te geinen of gewoon rare bewegingen staan te doen die meestal nog heel erg grappig zijn ook.

De sfeer in de eerste missie is uitmuntend. Deze missie speelt zich af in de winter waarbij een heel gezellige, maar ook warme sfeer vrijkomt. Toch is dit ook wel een minpunt, er zijn in deze missie meteen een paar opmerkingen over de omgeving. De bomen, de struiken en sommige andere voorwerpen zijn niet volledig driedimensionaal. Als je lange tijd enkel en alleen naar de struiken en bomen kijkt, heb je het gevoel dat je een tweedimensionaal spelletje zit te spelen. Wel zijn de huizen en andere overige voorwerpen heel goed gedetailleerd, de sneeuw oogt hier heel mooi op de daken van huizen en ook oogt de sneeuw gewoon in ieder geval heel erg mooi. Als de bomen, struiken en andere voorwerpen meer voller waren opgezet had de omgeving er nog mooier, voller en nog beter uitgezien dan nu.

Dit is wel een klein slordigheidje, want als je naar de wapens en de andere effecten in deze game kijkt krijg je spontaan kwijl in je mond. De wapens die je voor je neus hebt hangen zijn zeer gedetailleerd. De kleinste onderdelen zie je bewegen aan je wapen. Heb je een machinegeweer beet en je zwaait van links naar rechts, dan zie je de kogels die uit je magazijn ziet hangen ook heen en weer bewegen, zulke kleine dingen vallen meteen op en geven de game nog meer oog voor detail. Ook heeft elk wapen ene eigen effect, zo zie je een vijand minder bewegen als gevolg van een kogel die zijn lichaam doorboort van bijvoorbeeld een pistool. Als je met een machinegeweer aan de slag gaat zie je het effect dat je ook vaak in films ziet, de vijand wordt helemaal doorboort en wordt als het ware compleet weggeblazen. Ook zijn de geluidseffecten weer helemaal top net zoals in het eerste deel. De schoten en het herladen van je wapen klinken zo helder en zo realistisch. De kleinste dingen kloppen, je hoort de bosjes ritselen als je er doorheen kruipt, je hoort vogeltjes fluiten in de jungles en zo kan je nog wel even doorgaan.

Een nieuwe mogelijkheid in deze game is het compleet verwoesten van gebouwen. Door met bijvoorbeeld een tank op een huis te gaan knallen waar vijanden in verscholen zitten zal na een tijdje het hele huis compleet instorten en zullen de meeste vijanden die in dat huis zaten terplekken overlijden. Ook is het vermakelijk als je een dorpje hebt uitgeroeid om dan met een tank alle huizen plat te gaan knallen wat een geweldig gevoel geeft als je wegrijd en dan achterom kijkt en ziet dat heel dat dorpje plat is. Geen één vijand is nu nog te moeilijk voor je. Op welke plek ze zich ook verstoppen, je zult ze altijd kunnen vinden en doden.

Niet alleen de singleplayer is heel erg spectaculair. De multiplayer is misschien nog wel veel spectaculairder. De verschillende multiplayermodi combineren de voertuigen, de wapens en verschillende omgevingen tot een waar slachtveld. De mogelijkheden zijn enorm, dit is ook doordat er veel verschillende wapens en classes is de game te vinden zijn. Heb je liever een tank onder je kont, dan kan je daarmee gezellig over het slachtveld banjeren. Ook kan je bijvoorbeeld met een quad kan je bijvoorbeeld snel van het ene naar het andere punt rijden met een andere speler achterop als je dat wil. Het is dus helemaal aan jou en aan de andere online spelers, waardoor elk online potje net weer wat anders loopt.

Helikopters kunnen in de multiplayer vreselijk veel schade aanrichten, maar deze is ook wee gemakkelijk te zien door de vijanden. Met bijvoorbeeld een afstandbestuurbare UAV kan je gemakkelijk de vijanden gemakkelijk, maar ook heel geruisloos afschieten. De afstandbestuurbare UAV is ook heel moeilijk te raken vanaf de grond door vijanden, het is een hele kleine helikopter die snel en wendbaar. Wel is de afstandbestuurbare UAV gemakkelijk uit te schakelen door simpelweg de bestuurder ervan af te maken. Dit is een enkel voorbeeld van de vele mogelijkheden in de multiplayer.

Voor de echte fanatieke gamers is er natuurlijk ook een optie waarbij je HUD verdwijnt. Nu is ook niet meer te lezen hoeveel kogels je nog in je wapen hebt zitten en in je magazijn. In deze optie zijn de kogels die je in een vijand pompt ook nog eens dodelijker. Zo gaat alles veel sneller en is het natuurlijk ook moeilijker. In de multiplayer zitten in totaal 4 nieuwe speelstanden. Er zijn bijvoorbeeld speelstanden waarbij je zoveel mogelijk vijanden moet af zien te slachten, of dat je alle kampen van de vijand moet zien te veroveren. De laatste speelstand duur veel langer dan andere speelstanden. Deze laatste speelstand is ook uiterst geschikt voor zowel nieuwe als ervaren spelers. Battlefield: Bad Company 2 staat vooral bekend om zijn langdurige speelplezier in zowel de singleplayer als in de multiplayer die beide heel erg vermakelijk zijn voor zowel jong als oud.

Conclusie en beoordeling

Een zeer sterke singleplayer en multiplayer zegt al heel wat over een game. De singleplayer met ongelofelijk veel oog voor detail. Totdat je inzoomt op een object, dan is het detail dat je zo ziet al opeens heel lelijk. Eigenlijk is dat het enige echte minpunt. Het is niet echt hinderlijk dit minpunt, maar als ze dit weg hadden gewerkt had hij toch nog een hoger cijfer gekregen. De multiplayer is natuurlijk helemaal geweldig, met de vele speelstanden en de leuke toevoegingen in de multiplayer zoals voertuigen en een op afstandbestuurbare UAV maakt deze multiplayer echt heel speciaal. Vele gamers kunnen met deze game zeker wel dagen, maanden, jaren en misschien ook wel een decennia lang met deze game doorgaan. Battlefield: Bad Company 2 is toch echt een game die je moet hebben of eens moet hebben gespeeld.
8,7
Score
87
Score: 85
 • Pluspunten
 • Mooie en goed uitgewerkte missies
 • Destructie
 • Multiplayer
 • Afwisselende singleplayer
 • Voertuigen
 • Wapens
 • Geluidseffecten
 • Verschillende speelstanden
 • Minpunten
 • Details bij het inzoomen op een object
 • Een paar kleine foutjes

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Jammer, ik dacht dat ze gebundeld werden.

 • ik dacht ook dat ze samen werden uitgegeven

 • Inderdaad jammer dat je die 2 games apart moet kopen. Ze horen gewoon in 1 bundel te zitten.

 • Als die maar niet 60 euro gaat kosten… de online versie dan…

 • Zonde… Hadden ze beter samen kunnen doen…

 • dit word echt te bruut online tegen elkaar met de trucs van snake :D

 • Ik dacht dat het ook 1 pakket was.

  Jammer maar ik ga MGO ook wel gewoon halen, als die niet ook 60 euro is.

 • huh…. het was toch een pakket?!?!

 • And it will be mine!

 • Jammer, ik had het toch liever in een pack..

 • zijn ze niet samen dagt van wel

 • hmm dacht ook dat het een pakket was maja na MGS4 ga ik wss toch dood aan een hartstilstand dus… :P

 • Ze hadden het beter samen kunnen doen.

 • Is goed joh.

 • Ook al….

 • Pfoee, jammer dat het geen pakket is. Nu nog maar hopen dat de online versie goedkoper word dan 60 euro..

 • :D

 • ik denk dat die rond de €30 wordt

 • In Europa worden ze gebundeld en in Japan apart verkocht, dacht ik toch hoor.

 • Uhm. het is al bekend dat MGS4 een gelijktijdige release krijgt en dat hij op 12 juni uitkomt :)

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren