1. Call of Duty: Modern Warfare 2 (X360)

Call of Duty: Modern Warfare 2 (X360)

Toen ik eindelijk klaar was met mijn PS2 en de Wii te casual vond en niet echt leuk vond.

Dacht ik nu koop ik een xbox360 maar bij elke nieuwe console hoort een topper van een game maar ik had geluk Cal of duty.Modern warfare 2 kwam uit en nadat ik deze game kapot heb gespeeld en ik andere memberrecensies heb gelezen dacht nu schrijf ik er zelf een om ook mijn mening te laten horen nadat er veel lof en gebasht is op deze game wat ik soms terecht en soms onterecht vond.

Laten we eerst beginnen met de singleplayer hij bouwt voort op het verhaal van Cod4 het verhaal begint gelijk met actie dat doorgaat tot het einde. Het verhaal is redelijk voor een shooter maar niet geweldig.

Wat dan wel weer opvalt zijn de mooie en variable omgevingenn en wapens in het spel maar vooral de omgevingen die vallen echt op.

Eerst ben je een ijsberg aan het beklimmen en de andere keer weer aan het sniperen in de woestijn

Dan kom je bij de gameplay die hetzlefde is als de vorige cal of duty die ik gespeeld heb maar nog steeds even goed.

Maar dan begint de AI me wat op te vallen meestal proberen ze je te flanken en andere strategieën toe te passen maar af en toe komen ze in een bolognese de trap af lopen wat nou niet echt slim is want jij probeert dan zoveel mogelijk kogels in ze te pompen.

En dat brengt bij nog een klein puntje het is niet altijd grafisch goed afgewerkt.Want als je goed naar de details en vrachtwagens kijkt zie je toch veel pixels. Maar het valt niet zodanig op dat je eraan ergert want de wapens zien er goed uit en hebben hun eigen geluid en stats het ene wapen schiet snel terwijl het andere wapen meer power heeft of sneller reload.

Maar als je dan aan het einde bent besef je dat de singleplayer best kort is 6 uur op normaal en 9 uur op veteran.

Maar de singelplayer is echt proberen waard voordat je de multiplayer gaat spelen

Toen ben ik spec ops gaan spelen met een vriend wat ik je toch aanraadt want ze zijn best pittig in je eentje

En alles is leuker met z'n tweeën dan in je eentje

Spec ops is leuk maar ik had toch het gevoel dat infinty ward dacht we halen paar missies terug uit Cod4 en we verzinne wat nieuwe scenario met omgevingen uit het verhaal en het zal wel goed zijn.

Wat me wel een beetje tegenviel is bijv. de juggernauts die nog wat onrealistisch overkomen op z'n zachts gezegd dit spel probeert realistisch over te komen wat het niet doet bij een juggernaut die na 5 barret 50cal. kogels nog niet neerligt en me een beetje te ver gaat

Maar het zijn leuke en goede spannende missies die aardig wat tijd in beslag nemen en waar teamwork een must is.

En toen kwam ik natuurlijk aan waar Cal of Duty bij mij om draait de multiplayer.

Hij is net als in Cod4 heel goed met veel verschillende wapens en perks en dingen die je op je wapens kan zetten.

Perks en attachments moet je unlock door een bepaald level te zijn of challenges te halen wat verslavend blijft.

En je hebt nu ook de pro perk als je een perk veel gebruikt zal die perk sterker worden neem bijv. marathon als die veel gebruikt kan je sneller klimmen.

Er is nu ook een tegenhanger van de perk gekomen de deathstreak wat ik niet terecht vindt je moet iemand niet belonen omdat hij doodgaat want daar draait het spel niet om.

En je mag nu je eigen killstreaks kiezen wat ook handig want kan je bijv. niet overweg met een airstrike kan je altijd een andere kiezen en ze zijn redelijk in balans want je haalt ze makkelijk neer je pakt even een stinger en weg helicopter.

De maps zien er mooi en goed verzorgd uit er zit verschil in de maps en tactieken die je kan gebruiken wasteland een open map zonder veel cover en dan heb je de favela veel huizen en daken waarvandaan gevochten kan worden.

Dan kom je bij de perks en hier gaat het fout niet door Cod 6 maar door de community tegenwoordig zit bijna in ieder potje wel iemand met danger close en one man army.

Danger close maakt je explosieven sterker zoals grenade launchers en raketwerpers maar in combinatie one man army die ervoor zorgt dat classes altijd kan blijven wisselen dan kan je de hele tijd naar danger close class wisselen zodat je explosieven nooit op raken

En daardoor nu is bijna elk potje in een grenade launcher slagveld verandert wat de lol ook snel doet verdwijnen en frustatie opwekt.

Dan heb je ook nog de mensen die met commando over het veld heen rennen en je van 6 meter af kunnen neersteken met een tac knife wat een mesje bij handgun houdt zodat je sneller kan steken en als het dan goed gaat en je hebt bijv. een goeie kilstreak en dan komt er host migration komt die daar weer tijd van haalt of zorgt dat het potje moet stoppen zorgt voor veel frustratie en dan heb je nog de boosters in free for all die door tactical insertion zelf kunne bepalen waar ze spawnen en daardoor kunnen blijven boosten daardoor kan nooit een FFA winnnen want zij boosten sneller dan jij killt.

Als je dan een goede game vindt zonder die dingen wat best makkelijk lukt is het een geweldige game met veel lol en mooie gameplay.

Alles bij mekaar is het een hele leuke en een van de beste multiplayers waar je dagen tijd in kan steken en lekker met vrienden lol kan hebben door bijv. met riot shield te gaan kloten in S&D; en of heel tactisch matches proberen te winnen dat is waar het om gaat lol hebben met vrienden en na 12 dagen spelen heb ik dat nog steeds dus ik ga nog wel effe door.

Conclusie en beoordeling

Tot de conclusie Cal of duty modern warfare 2 is na mijn mening een ijzersterk spel. Maar komt niet helemaal tot z'n recht door de communty die misbruik blijft maken van bepaalde systemen in het spel. En de singleplayer toch kort is en grafisch niet helemaal afgewerkt. Spec ops is leuk maar haalt het niet bij coöperatieve campaign. Maar uiteindelijk is Cal of duty modernn warfare 2 je geld waard en raadt ik hem zeker aan voor mensen die een leuke multiplayer en een leuke campaign willen hebben.
9,3
Score
93
Score: 95
 • Pluspunten
 • veel actie
 • variatie in omgevingen
 • variatië aan wapens
 • sterke multiplayer
 • spec ops
 • Minpunten
 • kort verhaal
 • grafisch niet afgewerkt
 • community
 • host migration

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren