1. E3: Capcom Stand

E3: Capcom Stand

Good-old Capcom was groots aanwezig op de E3. Op de Capcom stand waren vele nieuwe spellen te spelen. We kennen Capcom vooral dankzij hun grote titels zoals Mega Man, Resident Evil en Street Fighter. Het grappige is dat Capcom van deze drie titels nieuwe spellen had staan, in sommige gevallen ging het zelfs om speciale collectie edities. Daarnaast stonden er natuurlijk ook totaal nieuwe, originele Capcom spellen op de stand.

Het draaide bij de Capcom stand in eerste instantie om een paar grote blockbuster titels. Zo was het vierde deel uit de Resident Evil serie voor de GameCube, Resident Evil 4, speelbaar voor het E3 publiek. Dit spel kreeg de meeste aandacht en er was geen moment dat de demo pods vrij waren. Zoals de screenshots ons al lieten weten ziet het spel er erg goed uit en laat het zich ook nog eens goed spelen. Het voelde allemaal erg filmisch aan en volgens ons gaat Resident Evil 4 laten zien dat het nog lang niet gedaan is met de Resident Evil serie.

De tweede grote titel van Capcom was alweer het derde deel uit de Devil May Cry serie, gewoonweg Devil May Cry 3 voor de PlayStation 2. Na spelen van deel twee hadden wij een beetje een vieze smaak in de mond, dit derde deel laat weer eens zien hoe het wel moet. In het spel, dat een zogenaamde prequel is, zag het speelbare level er erg goed uit. Dante is gewoon weer helemaal terug en hopelijk doet het ons het foute tweede deel snel vergeten.

De derde grote titel was Viewtiful Joe 2 voor de GameCube en PlayStation 2. Dit spel heeft nog steeds dezelfde grappige grafische stijl. In dit vervolg nemen Joe en Silvia het weer op tegen hordes nieuwe vijanden, om precies te zijn bevat het spel 40 verschillende soorten vijanden. Uiteraard zag het er allemaal net weer wat flitsender uit en werd er gebruik gemaakt van nieuwe grafische foefjes. Naast dit vervolg was ook de PlayStation 2 versie van het eerste deel aanwezig. Zoals eerder aangekondigd zal Viewtiful Joe ook voor de PlayStation 2 verschijnen. Leuk extraatje, Dante uit Devil May Cry is in de PlayStation 2 versie te vinden.

Naast deze grote namen waren er ook vele andere spellen op de Capcom stand te vinden. Zo waren er ontzettend veel MegaMan spellen speelbaar voor de verschillende platformen. Over uitmelken gesproken! Voor de GBA was daar MegaMan Battle Network 4 Red Sun en Blue Moon, oftewel het bekende Pokemon versie principe. In deze spellen moeten Lan en MegaMan het opnemen tegen cyber criminelen. Of dat nog niet genoeg is brengt Capcom dit jaar ook nog de GBA titel MegaMan Zero 3 naar de GBA. Daarnaast waren er ook de normale consoles ook enkele MegaMan titels aanwezig. Voor de PlayStation 2 en GameCube verschijnt MegaMan X Command Mission, een RPG in een MegaMan sausje met cell-shaded graphics. In dit spel speel je met MegaMan, Axi en Zero en moet je in het turn-based gevechten opnemen tegen het leger van General Epsilon. Ook MegaMan X8 voor de PlayStation 2 was aanwezig en speelbaar.

Over speelbaar gesproken. Speelbaar was niet Killer 7, dat toch wel geheimzinnige spel van Capcom. Van dit spel draaide alleen een filmpje. Of het een origineel spel gaat worden is nog maar de vraag, grafisch zag het er erg gelikt uit. Het PlayStation 2 spel Under the Skin was zeker wel origineel. In dit dol gekke spel ben je een soort ruimtewezen en moet je op de planeet aarde zoveel mogelijk paniek zaaien. Je kunt hierbij onder andere de gedaante van iemand anders overnemen. Kortom, hilariteit ten top.

Daarnaast was er op de Capcom stand nog plaats voor spellen als Monster Hunter, Nightmare Before Christmas Oogie’s Revenge (n.a.v. de film), Devil Way of the Samurai 2, Street Fighter Anniversary Collection (hiep hiep hoera, Street Fighter bestaat 15 jaar!) en Shadow of Rome. Dit laatste spel moet pas ergens in 2005 verschijnen en speelt, hoe kan het ook anders, zich af in het oude Rome. In dit spel, dat voor de PlayStation 2 zal verschijnen, krijg je te maken met grote gladiatorgevechten en paard en wagen races. Kortom, Capcom heeft voor dit én volgend jaar een groot aantal spellen klaarliggen waarvan je enkele zeker niet uit het oog mag nemen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • DMC 3 wordt echt vet, die trailer is ook vet.

  RE4 is ook vet, viewtiful joe 2 spreekt mij minder aan.. alleen de co-op is wel interresant

 • Sterke line-up hoor

 • Zal er ooit nog een Street Fighter 3 komen?

  Durft iemand die voor spelling aan?

 • Street Fighter Third Strike is er toch :)

 • re4 is kicke man, en dmc 3 word echt de shit..

 • Een ijzersterke line-up!!!

  Heb de spellen alleen nog nooit gespeeld zelfs DMC en al die andere niet speel namelijk niet zo veel op de ps2…

 • zker een goede line-up viewtiful joe2 verwacht ik veel van net als van dmc3 want 2 was wat minder way of the samurai 2 en killer7 lijken me ook vet strak

 • Zeker goede line-up ik ga voor resident evil 4 en vj2 tevens wil ik misschien een ps2 kopen voor okami enzo maar ja ik heb toch nu geen geld doordat ik van t weekend bij animecon zit.

 • Das nou echt 10x niks voor mij…..

 • xboxhater ..?

 • Nice nice nice! Zeker naar dmc 3 kijk ik uit. Ik verwacht echt dat deze deel 1 gaat verbeteren en deel 2 als een soort klein dipje van capcom gaat laten worden. Dit spel moet ik zeker hebben! Ook vietfull joe lijkt me stoer zeker met dante char erin.

 • hmm…wat van Capcom Fighting Jam??? die was toch ook op de E3?

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren