1. Spit4fr's Log van 6 september 2007: Top 10 XBOX 360 games van 2008

Spit4fr's Log van 6 september 2007: Top 10 XBOX 360 games van 2008

De komende 4 maanden worden ongelofelijk duur voor veel gamers, voornamelijk de XBOX 360 bezitters. Heel veel toppers komen uit, met name Halo 3 en Assassin's Creed kijk ik erg naar uit. Maar hoe zit het dan met 2008? Ik weet dat dat nogal ver weg lijkt, maar het is toch fijn om af en toe goede games/franchises (aangekondigd of niet) in de gaten te houden.

Check de lijst met games die uitkomen in 2008, of waarvan ik in ieder geval verwacht dat ze worden aangekondigd om in 2008 uit te komen.

10. Fable 2

Het is toch iets wat we allemaal willen uit het leven - een snor laten staan, in een episch avontuur verwikkeld raken, jezelf een vrouwtje zoeken en dan... je razernij loslaten op een nietsvermoedend dorpje dat door jouw handen tot op de grond affikt! Nadat Peter Molyneux de game wereld shockeerde door het toevoegen van een hond aan Fable 2, beschreef hij ook de heerlijk levende, next gen, open wereld van Albion. Ik ben verkocht, maar kan Peter ook zijn harde woorden waarmaken? Het probleem bij de oorspronkelijke Fable was namelijk het feit dat meneertje Molyneux nogal een grote mond had, in de vorm van beloftes maken die niet nagekomen zijn in Fable. Of dit met Fable 2 ook het geval is? Ik denk het niet. Molyneux heeft alle tijd gehad om van zijn fouten te leren, en om zijn tijd met de game goed door te brengen. Een waardige 10e plek.

09. Too Human

Volgens mij is ontwikkelaar Silicon Knights momenteel eerder bezig met het aanklagen van Epic dan het afmaken van deze vaak-uitgestelde RPG-geörienteerde game, maar hun verleden (en dan noem ik games als Eternal Darkness en hun remake van de oorspronkelijke Metal Gear Solid voor de GameCube) heeft er altijd rooskleurig uitgezien. Daarom ben ik erg enthousiast over de game, en kijk ik hier zeker naar uit.

08. Banje-Kazooie 3

Kijk met open mond naar die graphics, naar die hysterisch komische streken die ze uithalen. Ga op je knieën zitten en dank de Heer dat het niet weer een Viva Pinata is. Jep, Rare's beroemdste beer/vogel combo zijn opgestaan uit hun graf en klaar om alles uit de XBOX 360 kast te halen in een eigenaardige platform game, compleet met een heerlijke co-op.

07. Peter Jackson's Halo

Hoewel deze game (die gebaseerd wordt op de gelijknamige film, geregisseerd door niemand minder dan Peter Jackson) nog maar de werktitel Peter Jackson's Halo (erg origineel...) draagt, zou dit voor de Halo-fans een welkome aanvulling voor hun Halo-collectie zijn in 2008. Dankzij een verspreking van Shane Kim op de E3 van dit jaar, ben ik er voor 94,5% van overtuigd dat we in 2008 mogen rendrennen met cel-shaded Master Chief's. Misschien zit er zelfs een animatie serie in het verschiet, gezien de Halo franchise ongekende vormen aan gaat nemen waneer het om de marketing van de film Peter Jackson's Halo gaat.

06. Splinter Cell: Conviction

Sommige gamers zien deze game als een Assassin's Creed met Sam Fisher in de hoofdrol, maar SC: Conviction is meer dan dat. Het is een spannend avontuur, en niet alleen voor Sam zelf, maar ook voor de franchise. Deze dreigde namelijk van de kaart te verdwijnen na alle in-game Nivea reclame en Fisher in een legging. Verwacht niets minder dan een volledig interactieve omgeving en spannende achtervolgingen. Een welverdiende 6e plek in mijn top 10.

05. Marvel Universe Online

Deze game is een beetje naar de achtergrond verdwenen, nog geniepiger dan Sam Fisher en Sue Storm bij elkaar. Maar ik kan met zekerheid zeggen dat 2008 het jaar is wanneer deze Marvel MMORPG via Live te spelen is. Denk aan een combinatie tussen City of Heroes/Villains, maar dan met jouw favoriete striphelden, zoals Wolverine, Hulk, Captain America en (mijn persoonlijke favoriet) Spidey. In andere woorden: De droom van deze Marvel dork wordt vervuld.

04. Tom Clancy's G.R.A.W. 3

Deze is natuurlijk nog nergens aangekondigd (vandaar ook geen link naar een profielpagina), maar als dit toch geen portemonnee trekker is... Verwacht meer bloedstollende game sessies (zowel singleplayer als multiplayer) met captain Scott Mitchell wanneer hij en zijn Ghost's geavanceerd millitaier technischo hoogstandjes gebruiken (eigenlijk oneerlijk, het moet gezegd worden)om rebelse types aan de andere kant van het gras te liggen. Ach ja, oorlog is en blijft k*t, he?

03. Grand Theft Auto IV

Vraag jij je af wat de exclusieve XBOX 360 downloadable content je gaat brengen? Geloof me, ik ook. Ik leg er geld op dat Rockstar de map van GTA IV gaat uitbreiden, naast de episodical content. Hopelijk houdt dat in dat we New Jersey uit kunnen rijden en richting Las Vegas rijden om daar chaos te kunnen veroorzaken. En om te gokken natuurlijk.

02. Alan Wake

Wat krijg je wanneer je een kruising maakt tussen Stephen King, David Lynch en Max Payne? Inderdaad, meneer Wake krijg je dan. Onze favoriete schrijver was teleurstellend niet te zien op de laatste E3 (waarschijnlijk omdat hij nog steeds vast zit in zijn berghut, te druk met zich verstoppen voor gekke bosgeesten), maar 2008 wordt zijn jaar, zonder twijfel. Ik kan niet langer wacghten om meer van deze game te weten te komen.

01.Gears Of War 2

Ahaa, aangekomen bij nummertje 1 op mijn lijst. Nu mogen wij binnenkort geen Brumakvernietigende actie verwachten, maar omdat Resident Evil 5 voor onbepaalde tijd is uitesteld, heeft de grote M (Microsoft, niet McDonald's) een dikke game nodig om de XBOX gamers tevreden te houden tijdens de kerst. Oké, er is (nog) maar weinig bekend over deel 2, maar het zal ongetwijfeld Microsoft's troef zijn voor de kerst van 2008. Zéér zeker.

Nou, dat was 'm weer. Heb jij een game waarvan jij denkt dat die ook een eervolle vermelding in deze lijst had moeten krijgen? Laat het me even weten in de reacties.

Let er wel op dat deze lijst puur op mijn eigen persoonlijke voorkeur is gebaseerd, dus dit reflecteert niet wat JIJ zou moeten doen. Je definieert jezelf door een eigen mening te hebben.

Tom.

Dit artikel delen

Over de auteur