1. E3: The Sims 2

E3: The Sims 2

Dat The Sims het beste verkochte spel ooit is weten we nu wel. Dat we gek worden van al die verschillende add-ons hebben we ook al vaker gehoord. Maar wisten jullie al dat The Sims 2 echt een grote stap voorwaarts is? Op de E3 kregen we een klein voorproefje van wat het tweede deel in petto heeft.

In The Sims 2 heb je de controle over de Sims van hun geboorte tot aan hun dood. In de tussentijd moeten de Sims bezig gehouden worden met werk, sociale contacten, het huwelijk en kinderen, die dan jouw DNA meekrijgen. Heb jij grote oren, dan is er een grote kans dat jouw kinderen die ook krijgen. Ook zal jouw levensstijl invloed hebben op de rest van je leven. Eet je ongezond, doe je niet al te veel aan sport en is hygiëne een scheldwoord voor jou, dan zal er geen lang leven voor je inzitten.

Naast deze grote verandering valt vooral de visuele vernieuwing op. Het spel is volledig 3D, waarbij je de camera nu alle kanten op kunt draaien. Ook kun je inzoomen tot in de kleinste details. Tevens hebben de verschillende Sims een nieuw likje verf gekregen, zodat ze meer details bevatten en er dus een stuk beter uit zien.

Een van de grootste minpunten aan The Sims was het sociale aspect. Telkens weer moest je minutenlang met een andere Sim doorbrengen om maar wat vriendschapspunten te scoren. Dat is nu een stuk makkelijker geworden. De intelligentie van de Sims is een stuk verbeterd, zodat Sims nu echt zelf sociale contacten opzoeken.

Op de E3 hebben we het spel niet met onze eigen vingertjes aangeraakt, maar we kregen wel een uitgebreide uitleg van een lieftallig PR meisje. Ten eerste kregen we een filmpje te zien over het leven van een mannelijke Sim. Laten we hem voor het gemak even Ben noemen. We zagen hoe Ben het levenslicht zag, naar school ging, en een aantal vriendinnetjes afwerkte. Sterker nog, Ben was een onvervalste player. Na het filmpje, dat volgens het dametje heel simpel in elkaar te zetten was, zagen we Ben, zijn vrouw en familie op het verjaardagsfeestje van het zoontje. Ook was daar de ex van Ben, die maar al te graag met Ben aan het flirten was.

Aangekomen op dit evenement was het tijd om de boel in leven te brengen. De verschillende Sims hadden een aantal punten waarvan ze gelukkig en verdrietig werden. Als Ben met zijn ex ging flirten werd hij beloond met levenspunten. Wist hij daarentegen haar mee naar bed te krijgen, dan was hij helemaal het mannetje. Maar als zijn vrouw hier achter kwam, dan kreeg hij flink wat strafpunten. En zo liep het ook. Ben maakte een leuk babbeltje, nam zijn ex mee naar de serre, begon te zoenen en was van plan om eens flink van bil te gaan. Helaas voor Ben kwam de zus van zijn vrouw tijdens deze zoenscène binnen. Een vrouw zou geen vrouw zijn als zij niet direct begon te roddelen. De vrouw van Ben kreeg dit dus te horen en wilde niks meer van Ben weten. Intussen ging het verjaardagfeestje door en zagen we hoe Ben’s zoon van peuter naar kleuter veranderde.

En dat was alles wat we hebben gezien. Eerlijk gezegd was dit ook meer dan genoeg om te weten te komen dat The Sims 2 gewoon erg goed gaat worden. Vond je het eerste deel geweldig, dan zal je met dit spel zeker geen moeite hebben. Ben je daarentegen een grote hater van The Sims serie, dan kan het wel eens zo zijn dat dit tweede deel daar verandering in gaat brengen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • hahha, blij dat mn zusje hier niks vanaf weet en een studiebol is : )

 • Toch jammer dat je zusje dan zo'n goede game mist.

 • Lijkt me best tof nog :p

 • dit is tenminste wel een vooruitgang in de series en daar hebben we lang op moeten wachten ik vond t origineel ook leuk dus deze check ik ook maar ff :P

 • Ik zit erg te twijfelen. The Sims vond ik wel leuk, maar wordt na een tijd gewoon te langdradig, ook al omdat er geen missies in het spel zitten. Daarom hoop ik dat er wel missies in The Sims 2 zitten, anders ga ik hem echt niet spelen.

 • PLAYER!!!!!!!!!!

 • Ben ik dan de enige jongen die zich goed vermaakt heeft met deel 1 en de vele uitbreidingen? Ik vind het niet een typisch meisjesspel is. Ik kijk dan ook erg uit naar deze titel…

 • 1 was orgineel, de uitbreidingen waren alleen maar uitgemolken.

 • deel 1 was best chill/origineel/leuk (de rest steeds minder:P) nu word het nog veel beter:D

 • Deel 1 was heel ff leuk, en alles wat daarna kwam was al saai, omdat deel 1 ook al saai geworden was. En na al die uitbreidingen bleef die saai.

 • Lijkt mij wel leuk, maar ik denk ook dat hij snel saai wordt.

 • Heb een diep gewortelde haat tegen al die real-life series van tegenwoordig die alle 'goeie' series van de buis verjagen (dag dag Angel :'( ).  Dus ook games daarop gebasseerd interesseren mij niet.

 • haha, mooi een mening in elkaar geknutseld :P verder ben ik het met iedereen eens dat dit kut is voor de familie-band…  ik hou niet zo van de sims en dit lijkt me daarom helemaal niks.

 • Als dit spel net zo veel leuke homebrew meubels, planten, skins enz gaat krijgen als de oude sims spellen vind ik het best. Ik vond dat ook altijd een pluspunt boven de Console versies van de sims, het altijd downloaden van nieuwe spulletjes.

 • Dit is de beste real life sim game ever…het leuke aan de sims op de pc en daarom verkies ik de sims op de pc boven de consoles…Het downloaden van extra skins,meubels,muren,daken,objecten enz dat was heel vet aan de sims.en jah we werden echt moe van de zoveelste add-on van de sims…dus goed dat ze nu met de sims 2 komen.zo te zien een echte goede verbetering…na de sims + add-ons hebben de makers er goed aan gedaan met iets nieuws te komen.Dit wordt opnieuw de beste real-life sim game ever!!!

 • Coole game was ook een paar maanden met de eerste bezig en deze is nog beter dus!!!

  Wel goed dat dat sociale gedoe is verbeterd was idd erg lastig.

 • Belooft wat dit! Zeker een game om aan te schaffen denk ik, maar ik zit nou niet op de releasedatum voor de mediamarkt.;)

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren