1. The Eye of Judgment Legends (PSP)

The Eye of Judgment Legends (PSP)

The Eye of Judgment voor de PlayStation 3 is helaas nooit een groot succes geworden. De game die 100 euro kostte en de aparte kaarten die je kon kopen waren een duur grapje, waardoor veel gamers afhaakten. Jammer, want ik was razend enthousiast over de game. Sony probeert het opnieuw met een draagbare versie van het spel waarvoor je geen extra spullen nodig hebt en kaarten voor hoeft te komen. Voor mij een reden om de game voor de zachte prijs van 30 euro maar eens in huis te halen. Maar ben ik nog net zo enthousiast als ik was bij het origineel?

Behalve het kaartspel met zijn regels van The Eye of Judgment op de PlayStation 3, is de PSP-versie helemaal nieuw. Bij de PlayStation 3-versie ging het namelijk alleen om het spelen van het spel tegen de computer of online tegen andere mensen. In de PSP-versie zit echter een compleet verhaal die verteld wordt in de vorm van een strip. Het verhaal is echter flinterdun, maar voldoende om het spel weer iets interessanter te maken. Ook hebben de makers niet echt rekening gehouden met spelers die het origineel niet gespeeld hebben. In de strip gooien ze wat termen op tafel, die voor nieuwe spelers niet te begrijpen zijn. Dit zal voor de nieuwe speler dan ook al snel betekenen dat zijn het verhaal over gaan slaan. En dan word de game al een stuk minder interessant.

Als je de game opstart begint het verhaal gelijk en moet je jouw naam invoeren, helaas wordt hier in het verhaal niets mee gedaan. Tussen de strips door wordt je uitgedaagd voor een duel. Natuurlijk moet je de slechterik verslaan met jouw kaarten. Dit doe je door 9 vakjes te veroveren in een speelveld van negen vakken. Elk vak behoord tot een element, wat strategie in het spel brengt. Door de juiste kaarten en acties te kiezen win je het duel. Omdat het spelen van de kaarten bij de PlayStation 3-versie ging door de kaarten in beeld te leggen op het speelveld, was ik benieuwd hoe de besturing gaat bij Legends. Gelukkig viel dit alles erg mee. Je selecteert de kaart, vak en richting en je monster verschijnt op het scherm. Dit werkt allemaal prima, maar zodra je wat extra acties wil ondernemen is het in het begin best even zoeken. Na een paar uur spelen ben je wel aan de controles gewend en gaan de gevechten net zo soepel als in het origineel.

Voor de mensen die het spel nog niet kennen hebben de makers een verplichte tutorial ingebouwd. Het spel wordt hierin wat onduidelijk uitgelegd en zal voor de beginnende speler niet makkelijk te begrijpen zijn. In de handleiding van de game zelf is ook niets over de spelregels uitgelegd, waardoor je naar mijn mening beter van te voren even Google kunt raadplegen. Voor mensen met ervaring is de tutorial niet meer dan een duidelijke uitleg van de controles.

Buiten het verhaal en een online modus zit er eigenlijk niet zoveel meer in het spel. Je hebt wat opties om decks te bouwen en kaarten te kopen. Ook kun je de gevechten uit het verhaal herspelen om extra geld en kaarten te verdienen. Maar na 10x hetzelfde gevecht heb je dat ook wel gezien en ga je je al snel verdiepen in de online modus. Deze ziet er hetzelfde uit als in de PlayStation 3 versie. Door een rankingsysteem krijg je tegenstanders van niveau, waardoor je jezelf steeds hogerop werkt, en moeilijkere tegenstanders voorgeschoteld krijgt. Dit is een factor die verslavend werkt, want om online te presteren moet je offline goede kaarten kopen of verzamelen. Dit is dan ook de optie die het spel interessant houdt om te spelen. Natuurlijk kun je ook offline tegen vrienden spelen, maar dit is gewoon een duel, zonder dat er iets aan vast hangt en daardoor een stuk minder interessant dan de online multiplayer.

Conclusie en beoordeling

The Eye of Judgment zal voor de veteraan een draagbare versie zijn van het origineel, dat ondanks het ontbreken van het interactieve spel met de camera, toch voor de nodige voldoening zal zorgen. De makers hebben echter minder rekening gehouden met de mensen die het spel nog nooit gespeeld hebben. Dit is jammer, waardoor het spel een hoge instapdrempel zal hebben. Ben je echter over die drempel heen, dan heb je, mits je online speelt, een verslavend spel in je handen die een lange tijd interessant blijft. Wat het een prima opvolger maakt voor de dure PlayStation 3-versie.
7
Score
70
Score: 70
 • Pluspunten
 • Verhaal
 • Besturing
 • Online multiplayer
 • Minpunten
 • Hoge instapfactor
 • Geen rekening gehouden met nieuwkomers

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Martijn krijgt mijn stem. Gefeliciteerd iedereen!

 • AzriaX en rockstein hebben mijn stem. Keep up the good work, all.  AzriaX, omdat hij mij altijd weet te boeien met zijn schrijfstijl.

  Rockstein, omdat zijn recensies inhoudelijk goed zijn en er af en toe komische stukken in verwerkt zitten.

 • Er waren een hoop goede recensies deze maand, dus de genomineerden mogen extra trots op zichzelf zijn!

 • Gefeliciteerd met de nominaties!

 • Dave krijgt mijn stem :D

 • Beste videorecensie gaat m'n stem naar Scandal. Ik weet dat sommige onder jullie blindelings stemmen voor Rockstein, maar die vond ik qua montage & inhoud deze keer niet zo uitzonderlijk sterk ivm de rest :)  Mijn stem voor de geschreven recensies is uiteindelijk naar Q_V gegaan, het was al moeilijk om vijf namen te kiezen uit een hele waslijst aan goede recensies.. Dus mijn stem kon ook zomaar naar iemand anders gegaan zijn :D

 • Wow een nominatie!!! :-O Had ik in deze sterke maand niet verwacht! Alle anderen ook gefeliciteerd met de nominaties en dat de beste moge winnen ;-).

 • Azriax en Rockstein krijgen mijn stem

 • Lame Tak

 • Ik sluit me aan bij slimdavy. Mijn stem gaat ook uit naar Scandal.

 • Martijn krijgt mijn stem, go for it ;)  EDIT: Hey voor de verandering sta ik eens laatste bij de nomi's :D

 • AzriaX krijgt mijn stem.

 • AzriaX krijgt mijn stem :)

 • AzriaX krijgt natuurlijk mijn stem voor beste recensie!

 • Verdiende Kandidaten! Zeker verdiend.

 • mijn stem gaat naar martijn (Y)

 • Martijntjuh en Rockstein krijgen mijn stem. Vind ik gewoon de beste, daarom. Hoewel het moeilijk kiezen is…

 • AzriaX heeft mijn stem ;)

 • Rockstein en AzriaX!

 • GENOMINEERD!!!!

  :D

  Bedankt IG. Top! Ik wens iedereen veel succes en dat de beste moge winnen. Ik had het in ieder niet verwacht, wel gehoopt, maar dat ik genomineerd zou worden in zo'n goede maand had ik niet durven hopen. Ik wil alvast iedereen bedankt die uberhaupt stemt en dat geld natuurlijk ook voor iedereen die op mij stemt.  EDIT: Scandal krijgt mijn stem bij de videorecensies. Bij de geschreven recensies moet ik ze eer nog even doorlezen.


Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren