1. Doodle Jump (iPh)

Doodle Jump (iPh)

In een universum bestaande uit één ellendig lang wiskundeblaadje worden de Doodlers bedreigd door een enorme golf aan angstaanjagende monsters. Gelukkig voor de Doodlers staat er een held op, een naamloze held, en hij zal de Doodleheid redden uit deze hel. In Doodle Jump voor de iPhone bestuur jij deze held.

Deze naamloze held noem ik voor het gemak Ethan Hunt. Ethan Hunt is een raar wezentje met een toeter als neus en superbenen; waarmee hij ellenlange sprongen kan maken. Bij dit spel draait het erom een zo’n hoog mogelijke score te halen. Dit doe je door omhoog te springen, niet omlaag, want dan ben je af. Van plateau naar plateau en zo gaan wij naar boven. Maar dit gaat niet zonder tegenslagen. Want deze plateaus zijn soms niet al te stevig, kunnen ontploffen of vervagen en ook die verdomde monsters zitten Ethan Hunt soms in de weg. En uiteindelijk zal zelfs het bovennatuurlijke plaats moeten maken om verslagen te worden.

Hierdoor blijft de wereld van Doodle Jump erg gevarieerd, leuk en zul je het niet snel opzij leggen. Maar onze held geeft niet op zonder te vechten. Met zijn behendige toeter kan hij balletjes vuren om zo de kwaadaardige monsters een kopje kleiner te maken, maar dat is niet de enige manier. Op deze wezens springen is een optie of je gaat er laf voor opzij. Wat niet altijd even gemakkelijk is, want naarmate je verder omhoog springt, kom je steeds minder dienbladen tegen en dus moet je voorzichtiger te werk gaan om niet naar beneden te vallen, hierdoor is het ontzettend leuk om te spelen. Immers verdwijnen de springplanken naarmate ze uit beeld verdwijnen. Naar beneden is geen keuze.

Omhoog de enige optie en dat gaat niet met alleen springen. Ethan Hunt kan gebruik maken van speciale items of gadgets. Zo zal een trampoline je drie keer zo hoog opgooien en een helikopterpetje hem omhoog laten vliegen. Hierdoor blijft het erg leuk om te spelen en voelt het elke keer weer een beetje anders aan. Mede dankzij de, zoals ik het beschouw, leuke besturing is dit zeker een ‘game’ die je eigenlijk wel moet hebben als iPhone bezitter. Je bestuurt Ethan Hunt namelijk doormiddel van het heen en weer bewegen van de telefoon. Zo gaat de held van links naar rechts, en omhoog natuurlijk.

Nou klink ik wel heel lovend over dit spelletje en dat ben ik natuurlijk ook, maar het blijft een klein minigamepje waar je niet langer dan pak ‘m beet driekwartier achter verschuilt blijft. Het is ontzettend leuk om te spelen als tussendoortje en niet als volwaardige game. Toch raad ik je sterk aan deze in je telefoon te halen, want spelen doe ik het graag.

Conclusie en beoordeling

Doodle Jump is misschien wel het leukste spelletje op de iPhone. Het is gevarieerd en blijft lang houdbaar. Het enige nadeel is dat het geen volwaardige game is die je urenlang non-stop kunt spelen, het is een tussendoortje, maar wel een leuk tussendoortje.
8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Gewoonweg leuk, erg leuk om te spelen
  • Gadgets
  • Minpunten
  • Het blijft een minigame

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren