1. E3: Namco stand

E3: Namco stand

Op de E3 was het Japanse Namco uiteraard ook aanwezig. Op de Namco stand waren vele nieuwe spellen speelbaar, voornamelijk voor de PlayStation 2 en GameCube. Naast de vele demo-pods was er op de Namco stand ook een groot podium aanwezig, waar om de zoveel tijd prijzen werden weggegeven. Zo gaf Namco een avondje feesten op de Sony party met twee rondborstige dames weg. Niet zo vreemd dat het daarom een drukke bedoeling was op en rond de Namco stand. En nee, helaas wonnen wij die grote prijs niet. In deze reportage zetten we de grote titels van Namco even op een rijtje.

Qua RPG’s liet Namco drie spellen zien, waarvan er twee voor de GameCube zullen verschijnen en eentje voor de PlayStation 2. Voor de GameCube verschijnen dit jaar nog Tales of Symphonia en Baten Kaitos. Beide titels zijn inmiddels al op de Japanse markt verschenen en hebben redelijk goed gedaan. De eerste titel is al het zoveelste deel uit de “Tales of” serie, maar de eerste voor de GameCube. Het spel liet prachtige cell-shaded graphics zien en is in een anime jasje gestoken. De gevechten vinden in real-time en in 3D plaats. Dit spel moet volgens Namco al in juli in de Amerikaanse schappen liggen. Nog voor het einde van het jaar moet de tweede RPG van Namco, Baten Kaitos, uitgebracht worden. In deze prachtige RPG spelen zogenaamde Magnus kaarten een belangrijke rol. Deze kaarten gebruik je tijdens de gevechten, maar je moet ze ook gebruiken om verschillende puzzels op te lossen. Voor de PlayStation 2 was Xenosaga Episode II: Jenseits von Gut und Böse nog aanwezig, maar helaas was deze nog niet speelbaar. Deze titel verschijnt dan ook pas in 2005.

Wat Electronics Arts kan moeten wij ook kunnen moet de mensen van Namco gedacht hebben. Namco liet op haar stand namelijk een gloednieuwe racer zien die verdacht veel lijkt op Need for Speed: Underground. Street Racing Syndicate, oftewel SRS brengt je een zelfde soort race-ervaring als Need for Speed: Underground dat deed. In dit spel rijd je door de straten van L.A., Philly en Miami en heb je de beschikking over vele gelicenseerde wagens die ook nog eens schade kunnen oplopen. Het spel moet dit jaar nog voor de PlayStation 2, Xbox en GameCube uitkomen en zal ook online gespeeld kunnen worden.

Uiteraard waren er ook nog vele actievolle Namco spellen uit te proberen. Zo verschijnt er eind dit jaar een nieuw deel uit de Time Crisis serie, Time Crisis: Crisis Zone. In deze PlayStation 2 shooter neem je het met je GunCon 2 weer op tegen hordes vijanden. Je kunt zelfs twee GunCon’s in je hand nemen om de vijand uit te roeien. Speelhalbezoekers zullen de titel bekend in de oren doen klinken. Wees niet getreurd, de thuisversie bevat vele extra’s die niet in de speelhal versie te vinden waren. Er waren ook nog wat vervolgspellen op de stand te vinden zoals het zeer indrukwekkende Ace Combat 5: The Unsung War, waar je binnenkort nog een uitgebreide impressie van kunt lezen. Ook Dead to Rights II was speelbaar voor de PlayStation 2 en Xbox. Niet speelbaar, maar wel aanwezig met een trailer was Tekken 5 dat in 2005 zal verschijnen in de speelhal.

Over Tekken gesproken, niemand minder dan Tekken’s Nina Williams krijgt een eigen spel. In Death by Degrees krijgt Nina vele missies voor haar kiezen. Het is voornamelijk matten en schieten geblazen in dit spel. Let wel, je kunt binnen 360 graden vechten, en dat doe je met de rechter analoge stick. Net als in Rise to Honor, en we weten hoe dát afliep.

Namco heeft voor dit jaar nog een aantal zeer grote en leuke titels op de planken liggen. Van RPG’s tot schietspellen en van vlieg tot racespellen, Namco heeft het dit najaar allemaal.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Ace Combat is het spel voor mij :)

 • Tales of Symphonia en Baten Kaitos >> want some more :D?

 • Erg leuk allemaal, maar niet over de top

  iig wel een goede Reportage :-)

 • ToS "redelijk" gedaan, was game van het jaar vorig jaar in JPN :D MUST HAVE.

 • Was echt niet game van het jaar in Japan. Dag fred :)

  Verkoopcijfers van de PS2 versies van de Tales of serie zijn beduidend beter.

 • Ei, game van het jaar heeft niets met verkoopcijfers te maken :P. Tales of Symphonia is door de lezers van Famitsu (en dat zijn er heel wat :P) gekozen tot de in hun ogen beste game van 2003. De game waar zij het meeste plezier mee hebben gehad. Niet FFX-2 dus, wat iedereen had verwacht…

 • dead to rights II lijkt me wel leuk.. de rest niet echt

 • Hey daar signaleer ik een ongeschoren Boris van de PU onderaan foto nummer twee, haha.

 • ben eigenlijk wel benieuwd naar ace combat 5, die omgevingen!! net als gt4!!

 • Tales of symphonia en baten kaitos de rpg's voor de cube dit jaar ga ik zeker halen die games worden zo strak!

 • @Jazzmeistah: dat is Boris niet hoor :)

 • boris is net een fractie knapper ;)

 • sinds wanneer kijken de gasten van de PU naar IG??? :P maar ja wel strak dat boris een reactie plaatst (als t m natuurlijk is) als je wilt kan je je zelf the_real_boris noemen ofzo :D hahaha

 • Ik kijk uit naar Dead to Rights II man, die heb ik trouwens vandaag weer gespeeld. Maar ik geraak niet over die stomme dikkerd :(

 • Waarom niet? J.J. en Jeroen zie ik ook wel eens voorbij vliegen op IG.

 • Nou ik ga ZEKER voor Xenosaga II! Ben echt helemaal verslaafd aan deeltje 1 en ik vind deze RPG een stuk gaver dan bijvoorbeeld FFVII of FFVIII/FFIX/FFX/X-2/XI Suikoden serie/Secret of Mana en zo kan ik nog wel even door gaan.

 • Ik wil tekken!

  De rest zijn wel mooie titels maar tekken vind ik top!!!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren