1. Guitar Hero: On Tour (NDS)

Guitar Hero: On Tour (NDS)

Zelf heb ik nooit echt zelf een Guitar Hero game gehad. Wel af en toe bij vrienden gespeeld en thuis heel veel 'Frets on Fire'. Een soortgelijke game waar je je toetsenbord gebruikt als gitaar. Toen we op vakantie gingen en ik nog een goede handheldgame nodig had om de tijd in de auto te doden besloot ik Guitar Hero on Tour te kopen. Slechte zaak.

Het idee van de game is niet zozeer slecht maar de uitvoering werkt gewoon niet. Had de ontwikkelaar van deze game, Neversoft, dit niet van tevoren kunnen weten? Het systeem werkt namelijk als volgt. Je hebt een zogenaamde grip. Deze grip klik je in de DS vast en je kunt spelen. Je slaat de noten aan door op het touchscreen te tikken met de bijgeleverde plectrum (nee, geen echte natuurlijk), maar je kunt ook altijd de stylus van de DS gebruiken.

Het probleem is alleen dat je enorme kramp in je vingers en arm krijgt wanneer je lang achter elkaar speelt. Tussen de speelsessies zul je dus een pauze moeten inlassen, als je die highscores tenminste wilt halen.

Tweede minpunt is de soundtrack. Ik vind de soundtrack zo mainstream als maar kan. Waar zijn de lekkere nummers uit Guitar Hero 3? Waar zijn de lekkere harde rock nummers? Als hardste nummers moeten we het hier doen met 'What I Want' van Daughtry', 'I Don't Wanna Stop' van Ozzy Osbourne en het naar mijn mening verschrikkelijke foute jaren 80 Glam Metal nummer 'Youth Gone Wild' van Skid Row. Voor de rest bestaat het voornamelijk uit softere nummers als 'Allstar', 'Jessie's Girl' en 'This Love'. En wat misschien nog wel erger is, veel nummers van de soundtrack zijn gecovered.

De opzet is verder hetzelfde als alle andere Guitar Hero games. Je loopt een set door met nummers en om verder te komen speel je de 'Encore'. Star Power activeer je dit keer door in de microfoon te blazen of ROCK ON te schreeuwen. Ik kwam er al gauw achter dat wat oergeschreeuw ook helpt en dat dat veel handiger is omdat er niet bij nagedacht hoeft te worden.

Vanzelfsprekend kun je nog wat dingen vrijspelen in de shop zoals nieuwe kleding voor de personages, nieuwe gitaren en nieuwe skins voor je gitaren. Oftewel, allemaal bekende kost.

De multiplayer is natuurlijk ook aanwezig. De andere speler heeft overigens ook een Guitar Hero On Tour game nodig met grip om überhaupt mee te spelen. Je kunt nummers tegen elkaar spelen maar ook Guitarduels die trouwens ook met singleplayer mogelijk zijn om te spelen. Die duels houden in dat je in plaats van starpower power-ups krijgt die je tegen je tegenstander kunt gebruiken zoals vlammen op zijn scherm die hij moet uitblazen in de microfoon. Al met al een aardige variatie op het bekende Guitar Hero werk.

Conclusie en beoordeling

Guitar Hero: On Tour heeft nog altijd die Guitar Hero magie. Het gevoel dat je een rocker bent. Helaas wordt het spelplezier grotendeels bedorven door de Grip die je kramp bezorgt. Ook de soundtrack haalt niet het niveau van zijn grote broers op de consoles. Dit is zonde want als deze punten beter waren uitgewerkt was de algemene feel van de game gewoon veel beter.
6
Score
60
Score: 60
  • Pluspunten
  • Heeft nog wel de Guitar Hero magie
  • Overal Guitar Hero speelbaar
  • Minpunten
  • De Grip
  • Soundtrack

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren