1. Age of Mythology (PC)

Age of Mythology (PC)

Met het spel Age of Mythology gooien de makers van de Age of Empires reeks het over een andere boeg. Deze keer wordt er niet alleen maar gestreden met menselijke soldaten maar over alles wordt een mythologisch sausje gegoten. Een verbetering of niet?

Als eerst wat over de graphics, die zien er prima uit. De game bevat genoeg kleine extraatjes qua graphics om je geboeit te houden en nergens had ik het idee dat iets afgeraffeld was.

Over de stijlaanpassing zal ik zeggen dat het past in het kader van: 'Over smaak valt niet te twisten'. Eén persoon zal het als een leuke aanpassing aanschouwen terwijl de ander het maar niks vindt en het liever het oude stijltje had gehad.

Deze nieuwe setting en stijl brengt wel veel verschillende en nieuwe gameplay elementen met zich mee voor de Age of Empires reeks. Zo kan de speler nu zogenaamde 'God Powers' gebruiken. Hieronder vallen onder andere een bliksemschicht uit de lucht, een oproep van een Noorse draak of een power waardoor je burgers sneller food binnenhalen.

Welke God Power je krijgt hangt af van welke beschaving je kiest. Er zijn er drie beschikbaar. De Noren, de Grieken en de Egyptenaren. Elke beschaving heeft zijn eigen unieke God Powers en speelstijl en het maakt dus heel veel verschil met welk volk je speelt.

In de singleplayer campaign speel je met elk volk, dit klinkt interessant maar ik vond het al gauw repetief worden omdat heel veel missies dezelfde opdrachten hadden of wanneer er een andere opdracht was had het maar een heel weinig variatie. De multiplayer komt daarentegen wel weer helemaal tot zijn recht als een volwaardige Age of Empires game.

Spelers die de eerdere Age of Empires games hebben gespeeld zijn bekend met het door evolueren naar de volgende 'Age'. Door te evolueren speel je nieuwe manschappen en verbeteringen vrij. Door in Age of Mythology naar de volgende Age te gaan speel je ook nieuwe God Powers vrij, hoe verder je komt hoe sterker de God Powers worden.

Verder houdt de Age of Mythology reeks zich grotendeels vast aan het principe van de eerdere games uit de reeks. Je burgers verzamelen nog steeds grondstoffen waar je dus je leger en gebouwen mee bouwt. Een nieuwe grondstof is Favor. Favor is een soort gunst/goedgezindheid van de goden. Favor heb je onder andere nodig voor het trainen van de mytische wezens bij de tempel of enkele verbeteringen.

Wat nog steeds een nadeel is is de beperkte bevolkingslimiet, als je een beetje groot leger wilt bouwen zul je meerdere Town Centers moeten hebben en dat betekent vaak Town Centers veroveren. Ook zijn sommige mythische wezens iets te sterk en ligt daar de prijs/kwaliteitsverhouding om het zo maar te zeggen niet echt goed. Verder biedt deze game eigenlijk alleen maar het goede van de vorige Age of Empires games en kan ik de toevoeging van deze mytholigische setting alleen maar toeprijzen. Maar zoals ik al eerder zei, dat is een kwestie van smaak.

Conclusie en beoordeling

Age of Mythology biedt het goede van de vorige Age of Empires games met een mythologisch sausje en betere graphics.
8,7
Score
87
Score: 85
 • Pluspunten
 • God Powers
 • Al het goede van de vorige Age of Empires games
 • Minpunten
 • Bevolkingslimiet te klein om grootschalige legers te maken
 • Balans wezens soms niet goed
 • Singleplayer wordt repetief

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Geweldige 2 player fun. Gaat niks boven high-5en met een maat na weer een geslaagde actie!! Top game!

 • mooie game, graphics rulen, gameplay is wel wat minder, cker in je eentje.  gespeeld bij een maatje en volgende week staat ie bij mij tussen de collectie!!!!!

 • ik ga hem niet kopen niks voor mij!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren