1. FIFA 10 (PS3)

FIFA 10 (PS3)

Wat was je club toch weer slecht gisteravond, weer de bekerfinale verloren. Geen strijd, geen passie, geen geluk. Helemaal niets! Achteraf blijf jij maar herinneren hoe het wel moest, had hij maar naar die vrije man gepasst, hadden we maar gewisseld, hadden we maar met een andere tactiek gespeeld. Nu kan jij ook de coach zijn en die bekerfinale spelen, alleen moet jij nu wel winnen. Let’s FIFA 10!

FIFA 10 is gewoon een fantastisch spel dat zelfs na een lange tijd spelen niet verveeld. De potjes zijn altijd anders en de moeilijkheidgraad is uitdagend genoeg. Zelfs wanneer je wacht tot je wedstrijd is geladen blijft het leuk, omdat je kunt oefenen met het op goal schieten. Er is een 360 graden dribbel systeem toegevoegd. Nu heb je niet meer de 8 verschillende loopkanten, maar met de analoge stick kan je nu alle kanten op. Dit zorgt voor een grote diversiteit van de goals en het teamspel. Coach mode is weer leuks zoals vanouds met een paar kleine toevoegingen, zoals de oefenwedstrijden en de assistent trainer. Be a pro mode vind ik niet erg sterk, wel een leuke toevoeging, maar het is en blijft te moeilijk of saai. Want het spel heb je niet in de hand, je medespelers zijn niet erg van slimme aard en wat je erom heen kan doen is te weinig.

Een groot minpunt is het commentaar op de wedstrijden en op het einde van de wedstrijd. In de wedstrijden wordt er verslag gedaan van de wedstrijden door eigen gekozen taal, maar als je dan gewoon domme dingen hoort als ‘wat juicht die speler uitbundig, dat is nergens voor nodig’ is dat na de tweede keer in één wedstrijd wel teveel en overdreven. Ook klopt het af en toe gewoon niet wat ze zeggen, zoals ‘wat een slechte pass, terwijl er geen verdediger in de buurt is’ en dit terwijl je de bal weg verdedigd over de zijlijn, omdat je juist wordt opgejaagd. Na de wedstrijd geeft ‘jouw club’ een reactie hoe jij het hebt gedaan. Op het begin erg leuk, maar na een paar wedstrijden is het snel afgelopen met andere teksten. Dit moeten ze toch echt wel gaan aanpakken door gewoon meer en verschillende commentaar toe te voegen. Ook zijn de club commentaren erg kritisch, want als jouw doelstelling is om minstens twaalfde te worden in de competitie en je zesde staat kunnen ze je nog afbranden ook al heb je een wedstrijd in de beker gewonnen.

Je kunt nu ook weer trainen in arena. Met de nadruk op weer, want in FIFA 09 was deze optie verdwenen. Hier heb jezelf de mogelijkheid om het aantal tegenstanders te bepalen. Ook kan je oefenen op vrije trappen. Je kunt zelfs een tactiek verzinnen om vrije trappen en hoekschoppen te nemen. Je kunt dan je medespelers ergens heen laten lopen en dit gebruiken bij wedstrijden. Dit is een hele mooie toevoeging waar je eindelijk kan zorgen dat al je mannetjes de juiste kant op lopen.

De graphics zijn niet mega goed, maar ook weer niet slecht. Het weergeven van de menu’s en het veld is goed gedaan. Alleen de spelers en het publiek vallen toch tegen, het is jammer dat ze dat niet hebben aangepakt terwijl dit al meerdere FIFA’s het geval is en ze hebben verteld dat het publiek er schitterend uit zou zien.

Je kunt ook online een potje spelen om zo je skills te tonen aan de rest van de wereld. Dit is erg goed uitgewerkt er is zelfs een hele competitie waar je mee aan kan doen. Maar het is wel zo dat tegenstanders na enkele goals tegen stoppen, Electronic Arts moet hier echt iets op verzinnen, bijvoorbeeld dat als iemand het potje beëindigt dat hij minpunten krijgt en jij pluspunten. Want elke wedstrijd die je wint krijg je punten waardoor je niveau omhoog gaat, maar als nu iemand het potje beëindigt (wat echt heel vaak gebeurt als drie doelpunten voor staat) krijg jij geen punten. Wat online vaak ook erg frustrerend maakt.

Conclusie en beoordeling

Ondanks een paar minpuntjes is FIFA 10 zeker een topper geworden. Met de toevoegingen als de arena en de 360 graden dribbel komt FIFA weer een stukje dichter tot perfectie. De minpunten heb ik FIFA al snel vergeven doordat het geen grote invloed heeft op de gameplay. Elke FIFA wordt weer een stuk beter, kan dan ook niet wachten tot FIFA 11.
9
Score
90
Score: 90
 • Pluspunten
 • Verslavende gameplay
 • Arena
 • Toevoegingen t.o.v. FIFA 09
 • Minpunten
 • Uitwerking spelers en publiek
 • Foutief en herhaaldelijk commentaar
 • Online tegenstanders die stoppen

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Dag Dag HD DVD, Blu-ray zal de standaard worden. Ik heb geen twijfels meer.

 • Microsoft moet iets lijkt het wel. Die 'HD-oorlog' hebben ze al verloren en ze moeten uitkijken dat ze niet verder achterop raken. Want eerlijk is eerlijk, als je alles op een rij zet dan kom ik tot de conclusie dat ik liever op mn PS3 speel dan op mn 360; voor de prijs hoef je t niet te doen.

 • HD-DVD ftl

  Blu-Ray ftw

 • ben benieuwd wat die b-ray uitbreiding dan gaat kosten

 • wat een laaielichters daar bij ms eigelijk he :)

  1st de xbox360 geeft men 350 euro voor uit nog geen half jaar later is hij 250 euro dan komt er de hd speler voor 160 ? weet het niet eens word binnen 3 maande al afgeprijst dan komt de elite die `geen` problemen zou kennen :S

  en nu halen ze ineens de hd player eruit :S omdat ze dachten dat ze het beter zouden doen als sony met de ps3 :P wat een lachtertje :)

  ik betaal 1 x 600 euro en ben klaar !! en wat betreft de games, daar hoef ik dit aankomend jaar niet over te twijfelen wat ik liever in huis haal. als consument die nog geen console in huis heeft staan. zou bij mijn de ps3 zijn hoor :) wat wil je nog meer ? :P

 • dit was ook al op tv maar ik wist wel dat blu-ray zal winnen.

  maar nu kijken of ps3 de xbox ga in hallen.

  ik denk dat het nek aan nek woorde, omdat hd-dvd en blu-ray de wii zonder dvd speler nog niet heb verslagen.

 • Mja, niet meer dan een logische stap.

 • Cliche :)

 • Ik zie zeker in de nieuwe 360 een blue ray speler zitten.Denk over een jaartje dat tie dan al beschikbaar is.

 • chill!

 • Ik heb een 360 staan, puur voor de exclusive games, alles wat multiplatform is haal ik op de PS3. Wel klote als je zon HD-DVD expansion hebt, 150 euro neergeteld en dat mag je nu weer doen, of zelfs meer want volgens mij koop je een Blu-ray speler niet voor die prijs. Valt het argument dat de 360 goedkoper is ook meteen weg :P.  Wat voor resulotie ondersteunt de 360 eigenijk maximaal (niet de Elite)?

  Ik heb zon PC kabel naar m'n HD-TV toeliggen, maar heb eigenlijk geen idee wat de maximale resolutie is.

 • Het moest er van komen, en de mensen die een HD-DVD expansion hebben gekocht zijn naar mijn mening gewoon opgelicht; je kunt er over een tijdje niets meer mee.

 • @bennosss  Echt he ze weten echt niet wat ze willen -__-

 • Ik zit al tijden in het juiste kamp, dus het boeit me allemaal niet zo :-)  Al een mooie collectie blu-ray films en concerten aangelegd, met de mooie koers van de dollar zijn de prijzen erg leuk :) En het aanbod is eveneens erg leuk, nu al, en zeker in vergelijking met het pauper hd-dvd aanbod.

 • Ironisch hahah twee grootste rivalen op gebied van videogames en M$ die moet bukken hahah.

 • kunnen de mensen meteen weer gaan vechten of MGS4 toch voor de 360 uitkomt op de 'Blu-ray 360' XD

 • Ballmer is dat niet die idioot?

 • dat hele hd-dvd uitbreiding en formaat was natuurlijk vanaf het begin ten dode opgeschreven.

 • Ik zie blu-ray ook niet snel de standaard worden. Zo'n grote stap ten opzichte van dvd is het niet. Bovendien ziet het eruit als een formaat dat over 3 jaar al zwaar verouderd is. Kan je weer je Godfather serie op een nieuw medium aanschaffen :/

 • Ik ben blij, zo zie je maar met de 360 zit je altijd goed zowel voor HD-dvd als Blu-ray.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren