1. E3: Kameo: Elements of Power

E3: Kameo: Elements of Power

Kameo is een titel die oorspronkelijk voor Nintendo bedoeld was. Toen Microsoft echter genoeg geld bood, ontwikkelde Rare dit spel exclusief voor de Xbox. Kameo is een game die je qua stijl niet snel op de Xbox verwacht. Het spel zal in eerste instantie vaak worden bestempeld als een kiddy spel. Voor Microsoft zal de stap in deze richting juist kunnen betekenen dat er een groter publiek in de Xbox geïnteresseerd zal zijn.

Het verhaal draait om de zusjes Kameo en Kalus. Hun moeder is de koningin van het rijk waarin ze wonen en beide maken ze kans om de volgende koningin te worden. Uiteindelijk besluit hun moeder dat Kameo de directe troonopvolgster is. Hiermee krijgt ze ook de kracht om te kunnen transformeren in verschillende karakters. Natuurlijk vindt Kalus het niet echt leuk dat Kameo boven haar wordt verkozen. Als een soort van wraak op haar moeder en zusje laat ze Thorn the Troll King ontwaken, die meteen de heersende koningin ontvoert en zorgt voor complete chaos in het rijk. Kameo moet er met haar nieuwe krachten voor zorgen dat de rust terugkeert.

Op de E3 konden we een heel klein gedeelte van het spel spelen. Wat heel erg opviel is dat het vechten alleen gebeurt met de triggers. Als je die triggers herhaaldelijk op de juiste manier indrukt kun je toch tot hele leuke combo's komen. De A, B, X en Y knop dienen om te kunnen wisselen van karakter. In de demo kon je kiezen tussen 4 karakters. Ten eerste was er het hoofdpersonage, Kameo, een sexy elfje die een backflipkick heeft en een beetje kan vliegen, of liever gezegd, zweven. Dan heb je Pummel Weed; een boksende plant, die zichzelf in de grond vast kan zetten en er dan op los slaat. Dan hebben we nog Chilla, die je het best kan omschrijven als een yeti die een soort van ijspegels kan afvuren en daarnaast op ijs kan klimmen. Als laatst is er nog mijn favoriet van dit rijtje: Major Ruin. Dit wezentje heeft het meest weg van een gordeldier: hij kan zichzelf oprollen tot een soort bal en kan dan over vijanden heen rollen, die vervolgens aan hem blijven kleven tot ze verslagen zijn.

Tijdens het spel leer je jezelf in steeds meer verschillende wezens te veranderen. Dit is heel belangrijk, want deze wezens zijn net als wapens die je in een ‘normaal’ spel kunt verzamelen. Sommige opdrachten kun je alleen uitvoeren met een bepaald wezen. Ook moet je soms heel snel van het ene in het andere karakter veranderen. Zo moet je bijvoorbeeld met Major Ruin een sprong nemen waarna je in de lucht in Chilla moet veranderen om aan de ijsmuur aan de overkant te kunnen blijven hangen.Voor de puzzelfan heeft Kameo dus ook wat te bieden. Aan het einde van het spel heb je een heel leger aan karakters verzameld die elk hun eigen unieke kracht hebben. Er zullen in totaal rond de achttien wezens te verzamelen zijn en elk karakter heeft iets te maken met een natuurelement. Het spel zelf zal uit 27 levels bestaan en ook zul je de nodige eindbazen moeten verslaan.

Misschien dat je het spel in eerste instantie links wilt laten liggen omdat het er nogal vrolijk, kleurrijk en fantasievol uitziet. Ik kan alleen maar zeggen dat dat heel jammer zou zijn. Het spel mag dan een sprookjesuitstraling hebben, dat wil niet zeggen dat het dan ook per definitie een kiddy spel is. Het ziet het er strak uit en de gameplay is heel leuk doordat je telkens van karakter moet veranderen. Mede daardoor het spel ook niet snel eentonig worden; je beschikt telkens over andere bewegingen. Het duurt helaas nog wel even voordat het spel helemaal af is en hier uitkomt.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Dit is koel :). Duurt alleen nog zo lang, s jammer :(

 • Ook dit spel is al zo lang in ontwikkeling.  Interesse… poef!  Weg :(


 • Stomme puisterige pubers die het lame vinden om spellen te spelen die er schattig uitzien.  ':/

 • Ik wil Banjo Threerie (Banjo 3)

 • damn, dit spel was al bekend als een van de komende toppers voor de cube, toen die net uit was, en nu dus xbox…en hij komt nog steeds niet, en zo leuk lijkt het me al niet meer..

 • Op het IG E3 filmpje vond ik het er een beetje 1tonig uitzien.

 • Mij lijkt ie me nog steeds strak maar ja ik ben dan ook een cube en xbox bezitter die echt al lang wacht op nieuwe rare toppers zoals perfect dark zero.

 • WTF boeit kiddy nou Zelda the windwaker was ook kiddy maaar ook heel erg leuk!

  Dus dat gaat niet op ik vind dit er in ieder gevaal grappig en leuk uit zien zal als die uit is eerst de reviews lezen en daarna beslissen of ik hem koop.

 • leuk spel, jammer dattie niet meer op de cube komt :P

 • Lijkt me nog steeds wel een mooi spel, alleen bizar hoe lang het duurt voordat Rare spellen uitbrengt, zo verliest rare echt zijn geloofwaardigheid.

 • Must Have :) De zoveelste voor 2005.

 • Lijkt me best een leuk spel, ware het niet dat ik geen xbox heb (en die ook niet ga kopen behalve als ik geld teveel heb). Maar als ik er een had zou ik hem zeker kopen :).

 • Inderdaad, dit zal een must-have zijn. Kameo rulez :P

 • wat een vet spel is dit zeg, die ga ik egt zeker halen. alleen jammer dat ik tot maart 2005 mot wachten, klote

 • eeej, allemaal, ik heb hier een vraag, bij de quest dat je naar de mountain rise en de water tempel moet, heb je nog een huisje in het water waar 2 doorzichtige water trollen in zitten, ik heb nu geen idee hoe ik die moet killen!! als iemand ut weet, plz zeg ut ff, ltrzz

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren