1. Club Penguin: Elite Penguin Force (NDS)

Club Penguin: Elite Penguin Force (NDS)

'Club Penguin' is een virtuele gemeenschap voor jongeren waar je je eigen pinguïn kunt creëren en zo met kinderen over de hele wereld kunt chatten. Tot nu toe is de hele boel in het Engels, Portugees, Frans en Spaans. Het virtuele pinguïnwereldje was afgelopen jaren razend populair in de VS en sinds kort wordt het ook gespeeld in België en Nederland. Er een game van maken kan dus gewoon niet missen. In de USA kwam deze game al uit in 2008. De hele naam is 'Club Penguin: Elite Penguin Force' als je precies wil zijn. (screenid=5556)

Je vraagt je misschien af what the hell de bedoeling hiervan is. Wel, dat is simpel. In het begin moet je een training voltooien om lid te worden van het EPF (= Elite Penguin Force) waar pinguïns bijkomen die zo te zien behulpzaam willen doen en 'mysteries' oplossen 'and helping other penguins' heel tof blijken te vinden.

De missies zitten heel eenvoudig in elkaar. Ik heb eens een mafketel moeten helpen die zijn 7 Puffles (= harige en levende bolachtige huisdieren) kwijt was en ik moest 'het mysterie' op gaan lossen. Ik ben heel het kleine eilandje 'Club Penguin' af gaan moeten zoeken eer ik ze gevonden had. Daarbij belde ene griet me op om een groene weirdo met een raar hoedje op te gaan zoeken. Wat bleek? Hij was in het water gevallen en 'per ongeluk' aan de overkant eruit geklommen. Dat arme beest kon niet meer terug naar de overkant. Vreemd, ik dacht toch echt dat pinguïns konden zwemmen. Maar nu genoeg gekletst over die onmogelijke larie. Sommige pinguïns (zieke, luie, vergeetachtige,...) vragen je om hun verloren of vergeten spullen terug te brengen. Telkens als je een vriendelijke daad verricht, ontvang je een 'Thank You'-kaartje en soms wat kleren om je naakte pinguïn aan te kleden.

Aangeklede pinguïns? In hun wereld wel! Daar leven ze net als wij (op het ijs na dan)! In de Gift Shop kun je net zoals op de website kleren kopen voor coins die je verdient na een minigame te voltooien of als je een code hebt ingevuld die je bij een officieel 'Club Penguin'-product krijgt. De minigames die je online speelt zijn bijna hetzelfde als op de DS. In een mijnkarretje rijden, vissen enzovoort. Alleen heb je op de DS sommige andere games én de besturing is anders. Ook kun je je op het spel verdiende coins uploaden naar je online account.

Multiplayer is hier ook mogelijk. Al moet ik zeggen dat ik de multiplayer nog nooit gebruikt heb, het ziet er vrij interessant uit. Gelukkig is dit geen filmgame en is dit geen flauwe 3D animatie (nee, Alice in Wonderland, ik noem geen namen, of wel?). Bovendien, heel de game is getekend met het potlood en dat heeft zo zijn voordelen. Natuurlijk zijn sommige minigames een uitzondering.

Ben je geïnteresseerd in Club Penguin Online? Ga dan op play.clubpenguin.com of gewoon www.clubpenguin.com andere website's zijn ook een optie maar deze 2 zijn de directe link.

Conclusie en beoordeling

'Club Penguin: Elite Penguin Force' is zeker de moeite als je het mij vraagt! Nu kun je Club Penguin gewoon kopen op een gamecard behalve de chatfunctie etc. Misschien is Club Penguin op DS spelen wat kinderachtig, maar ik vond het een leuke verhaalmodus. Veel mogelijkheden, veel uren zoet. Kopen, is de boodschap!
9
Score
90
Score: 90
  • Pluspunten
  • simpel
  • kun je uren spelen
  • Minpunten
  • niet ongelooflijk uitdagend
  • soms uren zoeken naar een bepaald voorwerp

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren