1. Pokémon HeartGold (NDS)

Pokémon HeartGold (NDS)

“Onze buurman prof. Elm wil graag dat je even langs komt.” Voor je het weet heb je een pokemon in je handen gedrukt gekregen en ben je op weg naar Mr. Pokemon. Tenminste zo ging het 10 jaar geleden. Nu na die 10 jaar gaan we dit nogmaals doen. Ook je rivaal, Lance en de Kanto gymleaders zijn weer van de partij.

Wanneer je aan je reis begint krijg je eerst een starter pokemon van de professor uit het betreffende dorpje. Je moet dan een keuze maken uit de gras, vuur of water starter. Als je de starter hebt ontvangen begint je avontuur in de wondere wereld van pokemon. Net als in alle andere pokemon games is het de bedoeling om de acht gymleaders, de elite 4 en de champion te verslaan. (Waarschuwing: Clair is nog botter geworden dan in gold en silver) Naast dit doel is het ook de bedoeling om je pokedex zo compleet mogelijk te maken. Dat klinkt allemaal makkelijk en dat is het ook. (niet dus) Net als in gold en silver is er de mogelijkheid om de kanto badges erbij te winnen en champion Red te verslaan om zo de beste pokemon master te worden.

De gevechten zijn in de loop der jaren niet drastisch veranderd. Jouw pokemon en die van je tegenstander komen in beeld en in “turns” probeer je de pokemon van je tegenstander te verslaan. Naast deze standaard gevechten heb je ook de dubbelgevechten. Dit werkt eigenlijk gewoon hetzelfde alleen dan met twee pokemon. Helaas zien we deze dubbelgevechten heel weinig terug in Heartgold en Soulsilver. Er zit wel een enkel dubbelgevecht in, maar de dubbelgevechten zie je vooral in de battle frontier terug. In deze gevechten moet je strategisch omgaan met de verschillende type pokemon en hun aanvallen om zo de beste pokemon master te worden.

Het vangen van de pokemon is altijd al een belangrijk doel geweest. Maar waar kom je die pokemon tegen? In dit spel kun je net als in de andere spellen vangen in het hoge gras, grotten en op het water. Maar er zijn meerdere nieuwe manieren. Sommige pokemon kun je alleen op de pokewalker vangen (Dat is dat apparaatje dat lijkt op een pokeball en erg op een tamagotchi lijkt). Hoenn pokemon kun je alleen op woensdag vangen met de radio op een bepaalde zender. Dit geld ook voor de Sinnoh pokemon op donderdag. Je kunt ook pokemon winnen/vangen in de safari zonen, game corner en het national park. Daarnaast geeft prof. Oak via de radio aan waar de swarms zitten. Kortom er zijn zo veel verschillende manieren om pokemon te vangen dat het misschien makkelijker is om ze vanuit Diamond en Pearl over te zetten.

Naast de hoofdverhaallijn zijn er ook nog vele andere extra’s te doen. De battle frontier heeft zich in Johto gevestigd, Het National Park is weer teruggebracht en zo kun je nog wel even doorgaan. Veertien Legendarische pokemon zijn er in deze spellen te vangen maar het overtreft niet het aantal in Pokemon Platinum. Wat verder erg opvalt in dit spel is dat er veel dag en week evenementen zijn in dit spel. Enkele voorbeelden hiervan zijn de lotto, de gymleader rematches, de ss aqua enzovoorts.

De Pokeathlon is iets totaal nieuws. De 10 minigames die er speelbaar zijn geven een totaal nieuw beeld. Zoiets als mario en sonic op de olympische spelen maar dan met pokemon. Dit geeft echt een meerwaarde aan het spel. Maar er is niet heel goed over nagedacht. Sommige minigames worden nogal rommelig omdat er in een keer twaalf pokemon over je beeld rennen en je er drie tegelijk moet besturen.

De pokewalker is het nieuwe sensationele item dat wordt geleverd bij pokemon heartgold en soulsilver. Het ding ziet er op zich uit als een pokeball met drie knoppen en een schermpje. De pokewalker geeft de mogelijkheid om met je pokemon een wandeling te maken en om bepaalde pokemon te vangen die je niet in het spel tegen komt. Verder dient de pokewalker ook als een soort tamagotchi. Dit is op zich een grappig item maar door de vele extra’s die het spel zelf heeft is dit dingetje toch wel een beetje overbodig. Het enige spannende aan dit item is wanneer je het uit het doosje haalt.

Deze remakes van gold en silver zijn erg goed gelukt. De vele toevoegingen maken het spel echt de moeite waard en de pokewalker overbodig. Er zijn veel moeilijkere pokemon te krijgen waaronder de hoenn starters en de legendarische pokemon. Het verhaal is in de grote lijnen gelijk gebleven maar er zijn veel extra’s toegevoegd die het verhaal ondersteunen en interessanter maken.

Even nog terzijde: Bij de release werd in de Heartgold een bug ontdekt waardoor deze games werden uitgesteld. Ook al is dit een goed gemaakt spel, het moet bij de release wel volledig werken.

Leave Sinnoh en join Johto!

Conclusie en beoordeling

Al met al een goed spel dat velen uren plezier geeft. Zowel met het spel zelf als met de online mogelijkheden. Er zijn veel zeldzame pokemon te vangen en de rematches tegen de gymleaders maken van dit spel een topper. De pokewalker is op zich een leuk apparaatje maar het spel kan prima zonder. Er zijn namelijk al heel veel extra's zoals Pokeathlon, Palpark en de battle frontier.
8
Score
80
Score: 80
 • Pluspunten
 • Verslavend
 • Velen extra's
 • online mogelijkheden
 • pokeathlon
 • nieuwe aanvallen voor breeden.
 • legendarische pokemon te vangen
 • Minpunten
 • pokewalker
 • Bug in de release in Nl

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • das jammer…

 • zuur… gearbox vind het wel leuk hun spellen uit te stellen zeg…

 • Da's 'ne zure sessie…

 • Jammer…maar dit was te verwachten

 • Jammer, waarschijnlijk wel beter voor de verkoop voor de PS3, want als de xbox zn prijzen verlaagd zal iedereen em voor 360 kopen. In 2009 ziet alles er anders uit en zal het jaar ook financieel beter uitvallen voor de ontwikkelaars/uitgevers

 • @gammort

  dat geloof ik niet , xbox360 is zeer onbetrouwbaar en incompleet , mensen willen zekerheid.

 • @solar

  zker ps3 fan he

 • @ Hel-lover  geen fan, onvoorwaardelijke liefde.

  Solar is Romeo, PS3 is julliete.  ik vrees er voor dat hun liefde tot een einde komt de dag dat ze samen een bad nemen.

 • ach enige 2 games van dit maand is toch DMC4 en UT3 ps3 titels , 360 games van dit maand zijn bagger en geen geld waard , zoals de meeste games op de 360.

  zo zie ik het , idd 360 is aan het slapen mss maar goed ook want in duitsland regent het met 360's.

 • Jammer!

 • Noooo! Ik zat zo te wachten op Borderlands :(  @solar

  zielig kneusje ga lekker met je Ps3 trouwen en kindertjes maken.

 • dan worden het wel mooie kindjes ze worden perfect hoop dat jou 360 kindjes geen rod hebben anders kunnen ze zomaar dood gaan en moet je ze weer opsturen naar het ms ziekenhuis in duitsland :)

 • buh weer z'n fanboys… >.< …

  on topic = Jammer…

 • Jammer, het spel leek best interessant.

 • Ik verheug me zo op die game. Zeker na die ongelooflijk vette trailer.

 • Als het er beter op wordt, hoor je mij niet zeuren :).

 • Eigenlijk kun je deze dingen verwachten, elke game die op Q4 2008 wordt gezet wordt toch bijna altijd verschoven.  @solar  Hij jij ff je kk smoel dicht bitte. Je weet niks anders te verzinnen als games die ook op de x360 zijn/komen, dus oftwel je weet er geen flikker van af en wij hoeven geen meningen van TBS retards.


 • Ah jammer, dit lijkt me wel een hele stoere game…

 • Dat is kut, verhuegde me wel op deze game =)

  @ solar, zekerheid??  360 niet betrouwebaar ligt er allemaal aan hoe verslaafd je bent want mijn xdoos heeft nog nooi wat gehad!

 • Jammeer !

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren