1. Ik ben de String'n King

Ik ben de String'n King

Ik ben de String’n King, volgens het net vrijgespeelde achievement dan toch. Misleidende titel? Hoezo, je dacht toch niet dat ik mezelf ging benoemen tot de absolute kenner van die kleine lapjes stof waar we allemaal zo gek op zijn? Iedereen die op deze weblog heeft geklikt, met de gedachte dat je hier een heleboel foto’s van schaars geklede vrouwen zou aantreffen, komt bedrogen uit. Sorry, maar er is voor jullie al genoeg te vinden op het net.

Nee, het gaat hier om Stuntman Ignition, het vervolg op het inmiddels al vijf jaar oude Stuntman. Vijf jaar geleden was ik er helemaal weg van, maar het spel was té hardcore voor de meeste onder ons *watjes*. Met een nieuwe ontwikkelaar en uitgever aan het roer, die samen tot de beslissing kwamen dat het veel toegankelijker kon. Een beslissing waar ik als grote fan van het eerste deel maar moeilijk mee kon leven. Ik wist zeker dat de kracht van de serie -- de uitdaging -- verloren was gegaan. Stuntman Ignition kwam er dus niet in !

Dankzij de recensie van Jelle -- een mooie 8+ -- en de wijze woorden van Kris ben ik dan toch maar even naar de gameshop gegaan om mijn exemplaar op te pikken. Gelukkig maar, want anders had ik een hele vette game gemist in mijn collectie. Ik geniet opnieuw van de hectische, maar knotsgekke stunts. Ik scheur door smalle steegjes, spring over lava en gooi er regelmatig een Reverze 180° tussendoor. Iedereen kan het, want de moeilijkheidsgraad ligt laag, maar gelukkig zit er voor de perfectionisten onder ons nog genoeg uitdaging in de game.

Ik ben zo’n perfectionist en probeer alle stunts in één lange combinatie (string) uit te spelen, want daar zit de echte kracht van deze game. Opnieuw en opnieuw proberen, met als gevolg dat ik mijn controller meermaals tegen de salontafel mep en de nodige scheldwoorden mijn mond verlaten. En al helemaal als het bij de allerlaatste stunt fout gaat. Toch kan ook dat me niet ontmoedigen. Stuntman heeft een bepaalde aantrekkingskracht, waardoor ik de controller steeds weer in mijn handen neem en met volle moed op restart druk. Als het na lang proberen dan eindelijk lukt, dan gaat dat samen met een heleboel vreugdekreten. Wetende dat mijn game-sessies vaak tot in de vroege uurtjes duren, heb ik er gelukkig nog geen problemen mee gehad. Nachtlawaai ligt nogal gevoelig hier *watjes*!

Toch zullen ze nog even met mijn nachtlawaai moeten leven, want mijn doel is het ’Haal-alles-op-vijf-sterren-achievement’ en ik zit nog maar halverwege. Ik vergeet dus maar even dat BioShock en Blue Dragon ook nog op de stapel liggen, want voor mij is Stuntman Ignition dé game van het moment.

Dit artikel delen

Over de auteur