1. Battlefield: Bad Company 2 (X360)

Battlefield: Bad Company 2 (X360)

Er ging geen dag voorbij zonder eerst een potje Modern Warfare 2 te spelen. Tot de dag kwam dat Bad Company 2 uitkwam en alles voorgoed veranderde... Dice levert dit keer een keiharde multiplayer en single player af die de strijd aangaat met Modern Warfare 2.

Battlefield: Bad Company 2 is de waardige opvolger van deeltje één en ik kan nu al niet wachten op deel drie, maar voordat we zo ver zijn zullen we eerst maar eens dit deel gaan behandelen. Goed plan of wat?

De single player

Dice heeft dit keer een goede single player neergezet. Ze hebben goed gekeken wat ze in hun vorige deel fout (en goed) hebben gedaan om met iets goeds op de proppen te komen. Het verhaal is dit keer namelijk een stukken beter, maar nog niet echt een topper. Gelukkig is het verhaal voor mij van minste belang en zijn er andere factoren die een grotere rol spelen, maar daar komen we later op terug.

Zodra je de 1ste missie start is het eerste wat mij opviel het prachtig uitzicht dat je krijgt. Wat dan meteen duidelijk gezegd mag worden is dat de graphics in dit spel gewoon top zijn zowel SP als MP. Zo zijn er nog een aantal momenten in de single player waar je echt een warm gevoel van krijgt door de panorama plaatjes. De sfeer in dit spel is gewoon top en door de jungle lopen met de flierenfluitende vogeltjes en andere achtergrond geluiden is gewoon super! Uiteraard ontbreekt de nodige humor niet. En de bad company weet er wel weer een zooitje van te maken met z'n vieren.

Ook de afwisseling in de missies is goed gedaan en je zult je geen moment vervelen. Vooral de laatste missie in het vliegtuig waar je alle stoelen aan gort kunt knallen en de veren en stof rond je oren vliegt is geweldig.

Met zo'n 10 a 15 uurtjes heb je het spel wel uitgespeeld en verlaat je de SP met een goed gevoel. Maar op dit moment van het spel komt pas het mooie. Dat mooie is de multiplayer en weet je zeker dat je geld dubbel en dwars goed besteed is.

De multiplayer

Mijn 1ste potje bad company 2 online! God wat was dat vet. Ik werd letterlijk (nou ja, bijna letterlijk) omvergeblazen door het geluid. Het geluid in bfbc2 is namelijk van ongekende kwaliteit. Mits je natuurlijk een goeie geluid installatie hebt staan met een lekkere bass...

De geluiden zijn opgenomen van echte wapens en dat is ook wel te merken. Het is gewoon zo goed verzorgd en dat brengt de kwaliteit van een spel al snel omhoog. Soms krijg je echt het gevoel dat je midden op een echt slagveld zit met al dat voorbij suisende tankvuur en mortar strikes om je heen. Maar genoeg over het geluid. Ook het level design zit gewoon strak in elkaar en elke map speelt totaal anders. Gelukkig maar, want dat is een klein nadeel; de weinige maps die je voorgeschoteld krijgt. Ook nog eens omdat deze opgedeeld worden over conquest en rush mode.

Ik heb veel mensen horen klagen over dat de besturing houterig is en dat het in mw2 veel soepeler is. In het begin is het misschien even wennen, maar je hebt ook nog de optie om je sensitiviteit hoger te zetten waardoor dit houterige gevoel verdwijnt. Daarnaast zijn de servers in BC2 heel stabiel en zul je altijd heel gemakkelijk en snel een server kunnen vinden die vrijwel altijd lag vrij zijn!

Gametypes

Bfbc2 heeft gelukkig wat meer variatie in gametypes zo is er de bekende rushmode en conquest , maar ook squad deatmatch en squad rush.

Deze laatste 2 zijn een interessante toevoeging. Squad deatmatch bestaat uit 4 groepjes, van max 4 personen, die het tegen elkaar op moeten nemen tegelijkertijd. Teamwork is dus vereist om te overleven en te winnen. Met vrienden spelen is daarom ook een aanrader, omdat online niet altijd iedereen even snugger speelt. Squad rush is ook een leuk extraatje voor de mensen die het wat rustiger aan willen doen en niet met 19 man in een server willen zitten. Het doel is hetzelfde als de normale rush mode alleen zijn er twee objectives die je moet vernietigen of verdedigen in plaats van tien.

Naast al deze speltypes heb je ook nog eens de hardcore mode, wat naar mijn mening een erg leuke toevoeging is. Met hardcore mode aan wordt je HUD verwijdert kan je geen vijanden spotten en zie je geen killcam. Nu wordt het nóg spannender en je zult merken dat het er wat stiller aan toe gaat maar wel veel intenser, omdat je extra alert bent. Één a twee schoten betekent dan ook dat je dood neer zult vallen. En dit maakt het zo cool.

Wapens, gadgets & klassen

In bfbc2 krijg je een groot arsenaal aan wapens en elke klasse heeft zijn eigen unieke wapens. Om maar meteen aan bod te komen, er zijn 4 verschillende klassen die onderverdeeld zijn in: assault, engineer, medic en recon. De klassen hebben allemaal hun eigen rol op het battlefield en zo moet je elkaar goed helpen om de overwinning te behalen.

Naarmate je met elke klasse in rank stijgt zul je nieuwe gadgets en wapens unlocken. Je zult dus eerst veel punten moeten verdienen om zo apart voor elke klasse wapens te unlocken. Ik zal dan maar meteen zeggen dat het laatste wapen wat je unlockt niet betekent dat dit het beste wapen is, maar je krijgt wel vettere gadgets die dan wel weer goed van pas kunnen komen.

In bfbc2 is alles heel goed uitgebalanceerd tussen en in de verschillende klassen. Ieder heeft zo zijn eigen specialiteit. Elke klas heeft zo zijn eigen voor en nadelen. Nadat je alles unlockt hebt is er nog de mogelijkheid om gouden sterren voor je wapens te halen die weergeven hoe goed je ermee bent. Dit geld hetzelfde voor de voertuigen.

Destructieve omgeving

Wat vooral niet vergeten mag worden is dat Bad Company 2 een verbeterde versie heeft van zijn destructieve kracht. Nu kunnen zelfs hele gebouwen instorten en iedereen die er in staat verpletteren. Dit is erg leuk om met zes C4's tegelijk te doen en alle muren tegelijk er uit te blazen, maar dan moeten niet je teamgenoten erin staan...Dat is namelijk minder leuk. Dat de omgeving tot gort geschoten kan worden is ook dan wel het belangrijkste element van dit spel. Heb je last van campers? Geen probleem je blaast gewoon even de muur weg. Kan je de deur niet vinden? Geen probleem, C4 doet wonderen. Wil je je frustratie kwijt? Geen probleem, zes C4's doet nog meer wonderen. Ik ben benieuwd waar de grenzen liggen in bad company 3.

Conclusie en beoordeling

Battlefield Bad company 2 is werkelijk een heerlijke shooter. Als je zin hebt in geweldige graphics en sfeer, een geweldige multiplayer en single player. Dan is dit spel zeker een aanrader. Met de multiplayer ben je dik een paar maanden zoet en is een waardige concurrent van Modern Warfare 2!
9
Score
90
Score: 90
 • Pluspunten
 • Geweldige sfeer en graphics
 • Verbeterde destructieve omgeving
 • Multiplayer
 • Stabiele online servers
 • Minpunten
 • Ietwat korte single player
 • soms krijg je koppijn van de harde bass en explosies

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Deze ga ik in de gaten houden!

 • Zou R* na gtaiv niet exclusief gaan ontwikkelen voor de ps3?

 • @Cartmen

  Dat was een gerucht.  En geruchten moet je met een flinke korrel zout nemen.

 • Rockstar lijkt me wel een goede ontwikkelaar van Max Payne 3. Al vind ik het niet kunnen dat hij niet op de PC zou komen. Dat is toch het platform waar Max Payne groot is geworden.

 • heeey max payne is egt super vet man ik koop die egt meteen als die komt de vorige 2 waren ook egt 2 van de beste spellen ooit^^

 • Max Payne… Als er 2 soorten games zijn die ik echt super vind zijn het Max Payne en GTA :D Laat maar komen die shit

 • De eerste Max Payne was zeker het spelen waard, zelfs nu is het nog wel een interessante game.

  De tweede in de serie heb ik helaas nooit gespeeld. Misschien toch maar eens kijken of deze nog goedkoop ergens op de kop te tikken is.  Rockstar zal er zeker wel iets moois van maken. Ben benieuwd!

 • Het kon ook niet uitblijven, ik ben benieuwd naar het verhaal.

 • Das leuk :P

 • Oh yeah, Max Payne is en blijft de grondleggen van de bullet time in games. Dat + een heerlijke sfeer en ik ben waarschijnlijk weer verkocht voor deel 3.  Is de game eigenlijk in ontwikkeling bij Remedy of zit er andere studio op omdat ze daar met Alan Wake bezig zijn?

 • Hopelijk is die net zo goed als zijn voorgangers…

 • It's PAYNEEEEEEEEEEEEEEEEEE! : )

  Nou al zin in deel 3. De eerste game was echt super, ook al die Mods die je kon downloaden. Matrix en die crap, geweldig!

 • De vraag blijft wie dat het game gaat ontwikkelen nu de originele makers aan Alan Wake bezig zijn.

 • Ben benieuwd. Vond Max Payne wel leuk om te spelen.

 • focking erg.

 • Rockstar maakt er wel wat van =)

 • YEAH! Deel 2 speel ik nog steeds weleens :D, maar dit keer moeten er wel rocket-launchers in.  en het moet beter zijn dan Stranglehold (die op zich erg leuk en vet is)

 • Dat wordt dus gegarandeerd een kraker..

 • Mooi om te horen, ik hoop dat ze er wat van gaan maken!

 • Max Payne in de sandbox!  Wel raar dat ie niet voor de pc komt, daar is max payne nou juist zo groot mee geworden?

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren