1. Battlefield: Bad Company 2 (PS3)

Battlefield: Bad Company 2 (PS3)

Je loopt door de woestijn.... Tot je opeens een een enorme herrie over je heen hoort komen. Je kijkt gauw naar boven en je ziet het: Een levensgevaarlijke Apache. In de hoop dat hij je nog niet heeft gezien duik je snel in een bosje dat hier en daar ligt. Maar helaas, hij keert om. Uit wanhoop begin je snel weg te sprinten. De herrie wordt steeds sterker en sterker, het stof vliegt je om de oren. Intussen opent de Apache vuur op je. Hij schiet een aantal raketten mis die recht voor je ogen ontploffen. De herrie van de helikopter is enorm en door de explosies wordt het alleen maar erger. Uit wanhoop probeer je nog sneller te lopen maar het lukt niet. En dan wordt het opeens zwart voor je ogen...

Als je een game voor het eerst opstart begin je meestal gewoon met de singleplayer. Toen ik dit deed keek ik mijn ogen uit, het speelde zich namelijk af in de Tweede Wereldoorlog! Erg raar voor een game die zich in de tegenwoordige tijd afspeelt, zou je denken. Maar dit is het niet, de missie is meer een soort inleiding. Het gaat over een zeer krachtig kernwapen dat een enorme schade toebrengt. Jij ervaart als speler de kracht van dit wapen in deze missie. Na deze missie ga je uiteraard gewoon weer terug naar nu. Dit moet ook wel want je krijgt te horen dat de russen het wapen in handen hebben en jij moet dit voorkomen. Hoe dan En met welk leger? Ja, de naam zegt het al: Je bent namelijk weer terug in de B-Company en je speelt weer als Marlowe. Je vecht je in de dertien verschillende missies door droge woestijnen, prachtige jungles, ijskoude sneeuwlandschappen en rustige boslandschappen. Voor wie alles wil verzamelen zijn er nog de zogehete M-Com stations. Je plaatst een bom op een kist en voila. Meer is het dus niet en het voegt ook niet echt iets toe. Ook omdat de afstanden van punt naar punt groter zijn zul je je ook per jeep, boot of helikopter verplaatsen. Oja: Voor de degene die het nog niet weten: De B-Company is een groepje van de meest slechtste soldaten die de vuilste klusjes voor de VS moeten opknappen.

Ook een punt dat genoemd moet worden is de gameplay. In het begin is het nogal wennen omdat het een stuk trager is dan bijvoorbeeld Modern Warfare, tevens zit er ook veel minder snelle actie in. Je kunt dus alles een beetje rustig verkennen. Dit geeft een goed gevoel en is ook een verademing tussen al die shooters waarbij je als een Rambo door het veld heen loopt. We kennen het rustige gedeelte al een een beetje van Dragon Rising. Bad Company 2 zit er precies tussen in, ook qua grote van de levels. Echt ook iets dat je moet gehoord hebben van Bad Company 2 is het geluid! Want dat is echt o zo mooi gedaan. Ieder wapen klinkt anders en het klinkt bijvoorbeeld binnen in een huis heel anders dan als je buiten staat. Dit geld niet alleen voor de wapens maar ook natuurlijk voor andere dingen zoals helicopters, tanks, voetstappen. Zo'n beetje alles wel.

Over de graphics valt ook wat te zeggen, de omgevingen zien er erg mooi uit. Tensminste, van veraf dan. Als je inzoomt op de grond zie gewoon alle pixels mooi zitten. Dit heeft er misschien ook mee te maken dat de bomen en gebouwen gewoon kapot kunnen. Zie je een vijand achter een muurtje staan? Geen probleem, je pakt gewoon even een RPG en je knalt het hele muurtje, inclusief vijand, kapot. Sterker nog, huizen kunnen nu ook met de grond gelijk worden gemaakt! Heb je een huis zoveel schade toegebracht dan stort hij uiteindelijk gewoon in. Dit noemen ze frostbite.

Als je de multiplayer demo of misschien zelfs de beta van de game hebt gespeelt, weet je dat de multiplayer goed in elkaar steekt. En ik kan je alvast vertellen: in de volledig game zit dat ook wel snor. Op te merken valt ook dat er "maar" vier spelvarianten in zitten. Die "maar" heb ik expres tussen haakjes gezet omdat je er niet meer zou willen. Ik bedoel dat als je bijvoorbeeld CoD4 kan je kiezen uit (te) veel spelvarianten waarbij er sommige extreem veel worden gespeeld en anderen bijna nooit.

Een hele leuke toevoeging zijn de vaar-,vlieg-, en rijtuigen. Je hebt de keuze uit verschillende tanks, helikopters, boten en snellere landvoertuigen. Misschien denk je nu van: "overpowerd" of "verstoort de balans" maar nee, dat is het niet. Als je bijvoorbeeld in een tank rijdt en je gaat naar een plek waar veel vijanden zitten, dan kan ik je verzekeren dat je binnen no-time door een of andere RPG wordt gedood. "Zijn de helikopters dan niet te sterk?" Nee die zijn ook niet te sterk. Er zijn genoeg middelen om ze kapot de maken. In enkele maps worden zelfs speciale Anti-Airguns geplaats om ze kapot te maken. In mijn inleiding gaf ik aan dat het erg spannend is als er zo'n helikopter achter je aan zit. Nog leuker is natuurlijk om er zelf in te zitten en je vijanden met de grond gelijk te maken. Nog een pluspuntje is dat er ook menslijke fouten worden gemaakt. Zo zag ik eens iemand die binnen tien seconden op de grond neer stortte. Veel leuker om dit te zien dan bijvoorbeeld tien computerbestuurde straaljagers in de lucht. Niet?

Iets wat je niet zo vaak in shooters ziet op online gebied is teamwork. Juist dit is zo leuk aan de multiplayer van Bad Company 2. Niet langer hoor je het geschreew van kleine kleutertjes door je speakers, nooit meer hoef je alles in je eentje te doen. Nee, Battlefield gaat een heel andere kant op. In je eentje kom je dus niet ver in deze game. Je hebt nu de functie om in een squad te zitten. Dit kan bij vrienden of bij onbekende mensen. Met vrienden is natuurlijk leuker. Maar wat is het nut van een squad dan? Nou je kunt bij je squadgenoten spawnen en zo win je. Klinkt misschien raar maar het is echt waar. De afstanden van doelwit naar doelwit is best groot en als je steeds dat stuk weer opnieuw moet lopen krijgt de tegenstander weer tijd om op te bouwen. Een voorbeeld: Je bent net gedood, een squadgenoot is een bom aan het plaatsen op het vijandelijke doelwit. Je spawnt bij hem en je beschermt hem extra. Uiteindelijk spawnen andere squadgenoten ook bij je en blijft je squad zo dus in leven om uiteindelijk te winnen om vervolgens naar het eindfilmpje te kijken!

Conclusie en beoordeling

Of je nou naar het geluid, gameplay, singleplayer of de multiplayer kijkt: Battlefield Bad Company 2 scoort op alle punten behoorlijk goed. Een aantal kleine minpuntjes wil nog niet zeggen dat het de pret bederft De toevoeging van voertuigen in de multiplayer geeft een zeer goede ervaring. Ook huizen kapot maken is enorm gaaf. Daarom geef ik deze game een dikke 9! Kortom: Dit is een echte goede next-gen shooter, die je als een gamer echt in huis moet hebben!
9
Score
90
Score: 90
 • Pluspunten
 • Multiplayer
 • Graphics...
 • Geluid
 • Gameplay....
 • Voertuigen
 • Frostbite
 • Minpunten
 • die van dichtbij erg nep eruitzien
 • Waar je wel aan moet wennen

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • het leek me al niets en dat is nu bevestigd

 • Hmm, een game die net zo goed is als de film. :P Tenminste, van wat ik gehoord heb begrijp ik dat de film ook nogal 'mèh' is.

 • Saai spel.

 • lijkt me nogal kut

 • geef is voorbeeld van zo;n leuk rijmpje dan xD

 • Boring……

 • de MEESTE filmgames zijn slecht (tuurlijk zijn er wel uitzonderingen)

 • Jammer maar helaas. NMH pwned it all :).

 • lijkt mij zwaar Lame

 • Filmgames zijn zo slecht maar ze blijven ze maken omdat mensen het nog steeds kopen, dus ze doen ook geen moeite voor om er een goed spel van te maken als toch iedereen het koopt. Dus wie dit koopt is schuldig dat de volgende filmgame bagger word. :P

 • Saaii..

 • Boring ..

 • weer een kinder film spel. echt ze moeten het is proffecioneel(weet ik veel hoe je het schrijft XD) aan pakken.

 • Lijkt me niet boeiend voor echte gamers :S

 • Lijkt me echt een co-op game als je dat doosje ziet, toch nog een mooie 6 voor een kinderfilmgame..

 • filmgame..

 • Leuk voor de kleinere gamers…

 • niet interessant…

 • Dat vind ik echt zoo BORING :P

 • Jammer dat ze die filmgames (bijna) nooit goed uitwerken, dit had een leuke game kunnen zijn, jammer.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren